مهریه عند الاستطاعه را زن نمی تواند در هر شرایط و هر زمانی که اراده کند دریافت کند.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، مهریه عند الاستطاعه را زن نمی تواند در هر شرایط و هر زمانی که اراده کند دریافت کند. در چنین شرایطی در صورتی که زن مهریه بخواهد باید خودش ثابت کند که مرد دارای دارایی و اموال جهت پرداخت مهریه است و نیازی نیست که مرد برای دادگاه دلیل بیاورد که امکان پرداخت مهریه را ندارد.

در عقد نکاح طرفین می توانند با یکدیگر توافق کنند اما این توافق باید به گونه ای باشد که مخالف با مقتضای عقد نباشد، مثلا می توان در عقد نکاح شرط کرد که در صورتی که شوهر زن دیگر بگیرد یا مدت معینی غایب شود طلاق برای زوجه جایز باشد.

قانون جدید مهریه عند الاستطاعه و عند المطالبه

در بخشنامه جدید در خصوص مهریه باید گفت که در عقد نکاح و در مورد مهریه اصل بر دین زوج نسبت به زوجه در مهریه و عند المطالبه بودن آن است و در صورت مطالبه مهریه باید زوج اقدام به پرداخت آن کند در غیر این صورت با بی اعتنایی به پرداخت و یا نداشتن دلایل کافی به زندان می رود و مرد باید درخواست حکم اعسار کند و تحویل دادگاه دهد و عدم توانایی زوج برای پرداخت مهریه از جانب دادگاه ثابت شود.

در این حالت بسیاری از مردها برای جلوگیری از انتقال اموال آنها به زوجه و دادن مهریه به آنها سعی در انتقال اموال و یا مخفی کردن اموال می کند که زن باید در این شرایط توانایی مالی مرد برای پرداخت مهریه را ثابت کند تا امکان پرداخت مهریه وجود داشته باشد.

انتقال اموال زوج پس از مطالبه مهریه

در صورت انتقال مال از جانب مرد زوجه مجبور به تعقیب گشته و اثبات این موضوع بر عهده اوست.

به دلیل ماهیت مهریه عند الاستطاعه بودن فرصت زیادی برای انتقال اموال مرد وجود دارد و امکان اثبات پرداخت مهریه و داشتن توانایی مالی برای زن سخت و دارای مشکلات فراوانی خواهد بود مخصوصاً زمانی که مرد از کشور خارج شود و اموال خود را به دیگری انتقال دهد همین امر موجب بوجود آمدن دعوی حقوقی از جانب زن می شود.

در صورت شکایت زن از زوج و بوجود آمدن دعوی حقوقی علیه مرد هزینه دادرسی از سوی خواهان که همان زن است باید پرداخت شود اما استثنایی دارد و آن زمانی است که در صورتی که زن توانایی پرداخت هزینه دادرسی را نداشته باشد باید درخواست اعسار کند و چنانچه اعسار از طرف زن اثبات و پذیرفته شود پرداخت هزینه دادرسی بر عهده مرد خواهد بود.

تفاوت مهریه عند الاستطاعه و عند المطالبه

هنگامی که مهریه زن عند المطالبه باشد یعنی اینکه زن به محض عقد مالک مهریه می شود و هر زمانی که درخواست مطالبه مهریه کند باید جهت پرداخت مهریه عندالمطالبه پس در نتیجه مهریه عند المطالبه در هر حالتی باید پرداخت شود، اما اگر مهریه زن عند الاستطاعه باشد زمانی میتواند درخواست مهریه کتد که زوج توانایی پرداخت مهریه را داشته باشد پس در نتیجه پرداخت مهریه منوط به استطاعت و توانایی مالی زوج است.

تعیین مدت زمان معیین برای مهریه

همان طور که گفته شد زوجین می توانند برای مهریه زمان معینی را تعیین کند و پرداخت مهریه باید در زمان معینی که مشخص شده و توافقی بوده پرداخت شود و قبل از زمان تعیین شده زن حق ندارد مهریه را مطالبه کند.

در صورتی که میزان مهریه تعیین شده بالا باشد مرد باید تا ۱۱۰ تا سکه را تحت هر شرایطی پرداخت نماید اما مازاد آن فقط ملائت زوج ملاک پرداخت قرار می گیرد و میزان مهریه به نرخ روز محاسبه می شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: مهریه ، قانون ، ازدواج ، طلاق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مازیار
۲۰:۲۱ ۰۳ دی ۱۴۰۰
خوبه
Iran (Islamic Republic of)
https://mohammadhassani.ir/
۱۱:۰۲ ۰۳ دی ۱۴۰۰
ممنون از باشگاه خبرنگاران جوان
درمورد هزینه های دارسی در مرحله بدوی و تجدید نظر لازم است ذکر کنم که قانون حمایت از خانواده و آیین نامه اجرایی آن این مورد راپیش بینی کرده:
ماده۵ قانون حمایت خانواده :
درصورت عدم تمکن مالی هریک از اصحاب دعوی دادگاه می تواند پس از احراز مراتب و با توجه به اوضاع واحوال، وی را از پرداخت هزینه دادرسی، حق الزحمه کارشناسی، حق الزحمه داوری و سایر هزینه ها معاف یا پرداخت آنها را به زمان اجرای حکم موکول کند. همچنین در صورت اقتضاء ضرورت یا وجود الزام قانونی دایر بر داشتن وکیل، دادگاه حسب مورد رأساً یا به درخواست فرد فاقد تمکن مالی وکیل معاضدتی تعیین می کند.

ماه 5 و 6 آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت خانواده :
ماده۵ ـ احراز عدم تمکن مالی اصحاب دعوی، موضوع ماده ۵ قانون، به تشخیص دادگاه است و نیاز به تشریفات دادرسی و حکم اعسار ندارد. در صورت نیاز، دادگاه در وقت فوق‌العاده تحقیقات لازم را انجام خواهد داد.
ماده۶ ـ در صورت اقتضاء ضرورت یا وجود الزام قانونی دایر بر داشتن وکیل، دادگاه حسب مورد رأساً یا به درخواست فرد فاقد تمکن مالی از طریق مرکز امور مشاوران یا کانون وکلاء دادگستری مربوط وکیل معاضدتی تعیین می‌کند. مرکز یا کانون مذکور مطابق مقررات، موظف به معرفی وکیل معاضدتی به دادگاه است.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۰:۵۳ ۰۳ دی ۱۴۰۰
باسلام پس میشه گفت گوربابای زن وازدواج. مجردی خیلی هم بهتره چراخودراگرفتارکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۲ ۰۳ دی ۱۴۰۰
اتفاقا هیچ کس ازدخترها هم دوست ندارن باتو امثال توازدواج کنند چون شما پرو هستیدما دخترهای ایرونی باید بریم خارج باخارجیها ازدواج کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۰۳ دی ۱۴۰۰
دخترای امروزی واقعا پرو شدن
فقط کلاس میگذارن
البته همه شون نه خیلیاشون
Iran (Islamic Republic of)
حقوقدان
۱۱:۵۱ ۰۳ دی ۱۴۰۰
هموطن عزیز
البته ازدواج شما تو خارج و با خارجی ها آخرش میشه چندتا بچه قد و نیم قد که تو دادگاهها باید تلاش کنیم تا پدرانشان را پید اکنیم !
باز کریس رونالدو معرفت داشت قبول کنه که چندتا از بچه مال خودشه .
ولی اصولاً کسی زیر بار مسئولیت بچه های دیگری نمیرود