به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به تازگی دانشمندان موفق شده اند روش جدیدی را برای تولید آنتی بیوتیکهای پیچیده و مؤثرتر با بهره گیری «ویرایش ژنی» کشف کنند که میتواند راه را برای نسل آینده داروهایی که نیازمند مقابله با «مقاومت آنتی بیوتیکی» هستند، هموار کرده و به درمان بیماریهایی که تا کنون در خصوص آنها غفلت صورت گرفته بینجامد و مانع بروز «همه گیری» در آینده شود.
پایگاه «ساینس دیلی» در گزارشی به تاریخ «۲۹ نوامبر ۲۰۲۱» نوشت: محققان دانشگاه منچستر راه جدیدی را برای دستکاری آنزیمهای باکتری کشف کرده اند که میتواند راه را برای ظهور نسل تازهای از درمانهای آنتی بیوتیکی هموار سازد. این تحقیق جدید که در مجله علمی «ارتباطات طبیعت» (Nature Communications) منتشر شد، توصیف میکند چگونه «ویرایش ژنی» با استفاده از پروتئینی به نام «کَس ۹» (CRISPR-cas۹) میتواند در تولید «پپتید سنتتاز غیر ریبوزومی» جدید (NRPS) مورد استفاده قرار گیرد. «پپتید سنتتاز غیر ریبوزومی» که به عنوان آنزیمهای چند منظوره شناخته میشوند، تولید کننده آنتی بیوتیکهای طبیعی به مانند «پنی سیلین» هستند.
تا پیش از این، دستکاری این آنزیمهای پیچیده برای تولید آنتی بیوتیکهای جدید و مؤثرتر، چالشی بزرگ بوده است. مشکلی که در این مسیر وجود داشته، «مقاومت آنتی بیوتیکی» بوده است. مقاومت آنتی بیوتیکی بدین معناست که «میکروبهای بیماری زا» که برای مبارزه با آنها، آنتی بیوتیک استفاده میشوند، با جهش ژنی نسبت به داروها مقاومت پیدا کرده و نسلهای جدیدی به وجود میآیند که نتوان با آنها مبارزه کرد.
طبق اعلام دولت انگلیس، عفونتهای ناشی از «مقاومت آنتی بیوتیکی» تقریبا سالانه جان ۷۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان میگیرد و پیش بینی میشود این رقم، تا ۱۰ میلیون نفر افزایش یابد؛ مسألهای که تا سال ۲۰۵۰ اقتصاد جهان را با هزینهای نزدیک به ۱۰۰ تریلیون دلار روبرو خواهد کرد.
منبع: ساینس دیلی
انتهای پیام/