شواهد از ورود موج ششم کرونا به خراسان رضوی حکایت دارد و آمار‌ها نشان دهنده افزایش چند برابری تعداد مبتلایان سرپایی در این استان است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، امیکرون که از شناسایی نخستین مورد آن در آفریقای جنوبی کمتر از ۴۵ روز می‌گذرد، سویه غالب کرونا در موج ششم شناخته شده است.

بر اساس اطلاعات سازمان جهانی بهداشت، در حال حاضر افزون بر ۹۰ کشور جهان درگیر سویه امیکرون omicron هستند و به گفته کارشناسان، تعداد مبتلایان سویه امیکرون هر سه روز یک بار در دنیا دو برابر می‌شود.

در  روز‌های اخیر مواردی از سویه امیکرون در کشور شناسایی شده است و نخستین مورد ابتلا به امیکرون در مشهد نیز مورد تایید قرار گرفته است.

گرچه اکنون بیشتر مناطق کشور از نظر کرونایی رنگ آبی به خود گرفته است و هیچ شهر قرمز و نارنجی در خراسان رضوی و کشور وجود ندارد به گفته کمیته علمی ستاد ملی پیشگیری و مقابله با کرونا، با انتشار سویه امیکرون ویروس کرونا، ظرف چند هفته نقشه آبی کشور ممکن است به یک نقشه قرمز کرونایی تبدیل شود.

در حال حاضر از ۳۳ شهرستان خراسان رضوی، یک شهرستان در وضعیت زرد و بقیه در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند؛ در روز‌های اخیر مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد که بیشترین جمعیت خراسان رضوی را زیر پوشش دارد از نشانه‌های آغاز موج ششم کرونا در این استان خبر می‌دهند و تمهیدات و آمادگی‌های لازم برای پیشگیری و کنترل موج ششم را اتخاذ کرده‌اند و بدین منظور همه بیمارستان و مراکز درمانی استان در حال آماده‌باش هستند.

پوشش فراگیر واکسیناسیون به ویژه تزریق دز سوم واکسن کرونا، رعایت دستورالعمل های بهداشتی، پرهیز از دورهمی‌ها و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی از راهکار‌های مقابله با انتشار سویه جدید اومیکرون و پیشگیری از ورود به اوجگیری ششم کرونا شناخته شده است.

چند برابر شدن مراجعان سرپایی با علایم مشکوک به کرونا در مشهد

دکتر امیر مسعود هاشمیان عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در خراسان رضوی گفت: با توجه به افزایش تعداد مبتلایان، نشانه‌هایی از ورود مشهد و خراسان رضوی به موج ششم کرونا با سویه غالب اومیکرون دیده می‌شود.

وی گفت: مراجعات سرپایی با علایم مشکوک به کرونا به اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در روز‌های اخیر نسبت به ۱۰ روز گذشته سه برابر شده است که این تعداد، افزایش چشمگیری نسبت به گذشته داشته است و زنگ خطری برای احتمال ورود به موج ششم به شمار می‌رود.

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در خراسان رضوی گفت: رعایت دستورالعمل های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، پوشش فراگیر واکسیناسیون و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی برای مقابله با کرونا به ویژه سویه اومیکرون مورد تاکید است.

روند افزایشی شمار بستری‌شدگان کرونا در خراسان رضوی

دکتر محمد پهلوان مسئول کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی قرارگاه کرونا در خراسان رضوی گفت: شمار بستری‌شدگان کرونایی در خراسان رضوی طی یک هفته گذشته روند افزایشی داشته است به طوری که تعداد بستری شدگان روزانه ناشی از کرونا به ۱۳۴ نفر در بیمارستان‌های استان رسیده است.

وی گفت: هم‌اکنون شمار بیماران ویروس کرونا بستری در بیمارستان‌های خراسان رضوی حدود ۴۵۰ نفر است که ۳۱۵ نفر آنان مربوط به مشهد و ۱۵ شهرستان زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.

مسئول کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی قرارگاه کرونا در خراسان رضوی گفت: شمار بستری‌شدگان بیماران بدحال کرونایی در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌های این استان ظرف پنج روز اخیر روند افزایشی یافته و اکنون به ۱۲۰ مورد در روز رسیده است.


بیشتر بخوانید


پهلوان گفت: این در حالی است که ۲۷ آذر ماه گذشته تعداد بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌های خراسان رضوی پس از مدت‌ها برای نخستین‌بار به زیر ۱۰۰ نفر کاهش یافته بود، وضعیتی که تنها فروردین پارسال تجربه شد.

او پوشش فراگیر واکسیناسیون را از راهکار‌های مهم کنترل موج ششم و پیشگیری از ابتلا به اومیکرون عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ۹۳ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد دز اول واکسن کرونا و ۷۷ درصد دز دوم را دریافت کرده‌اند و ۶ درصد جمعیت زیر پوشش نیز سه نوبت واکسن را تزریق کرده اند.

هر فرد سرماخورده‌ای به منزله فرد مبتلا به کروناست

دکتر مهناز مزدوریان رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام رضا (ع) مشهد گفت: در شرایط کنونی هر فردی که دارای علایم سرماخوردگی مانند تب، سرفه، گلودرد و آبریزش بینی باشد باید مبتلا به کرونا تلقی شود.

وی گفت: فردی که به سرماخوردگی مبتلا می‌شود باید شرایط قرنطینه را رعایت کند تا ویروس را به اطرافیان و سایر افراد جامعه منتشر نکند؛ شواهد و قراین نشان از آن دارد که ایران نیز وارد موج ششم کرونا با سویه غالب اومیکرون شده است، اما با توجه به این که شروع آن در کشورمان نسبت به سایر کشور‌ها با تاخیر صورت گرفت هنوز در ابتدای راه قرار داریم.

تعداد مبتلایان به اومیکرون در جهان هر سه روز ۲ برابر می‌شود

دکتر رزیتا خداشاهی پزشک فوق تخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این زمینه گفت: تعداد مبتلایان به سویه امیکرون هر سه روز در جهان ۲ برابر می‌شود و سرایت سویه امیکرون بسیار بسیار بیشتر از سویه‌های قبلی است.

وی گفت: طبق همین بررسی‌ها ابتلا به سویه امیکرون و بستری شدن ناشی از آن در کودکان زیر پنج سال و جوانان زیر ۳۰ سال بیشتر گزارش شده است و در این گروه شدت و حدت بیشتری داشته است؛ سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است، خفیف بودن علائم امیکرون نسبت به سویه‌های دیگر نباید موجب سهل انگاری و غافل شدن از خطرات این بیماری شود.

دکتر محمد خواجه دلویی عضو کمیته علمی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در خراسان رضوی نیز گفت: سویه امیکرون تاکنون ۳۰ جهش ژنتیکی داشته است و به همین جهت میزان عفونت و بیماری‌زایی آن بالاست و طبق تحقیقات انجام شده عفونت‌زایی این سویه پنج تا هشت برابر سویه دلتا شناخته شده است.

وی گفت: افرادی که ۲ دز واکسن کرونا را دریافت کرده باشند ایمنی ۵۰ تا ۷۰ درصدی در مقابل سویه امیکرون این ویروس خواهند داشت و اگر فرد دز سوم واکسن کرونا را نیز دریافت کند، سطح آنتی بادی وی در برابر ابتلا به سویه‌های جدید کرونا مثل اومیکرون افزایش خواهد یافت.

عضو کمیته علمی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در خراسان رضوی گفت:البته واکسیناسیون به تنهایی نمی‌تواند فرد را در برابر اومیکرون مصون سازد و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک، محدودیت تردد و تجمع، بهداشت فردی و تهویه مناسب نقش مهمی در پیشگیری از این سویه دارد.

خواجه دلویی گفت: با کمال تاسف اکنون استفاده از ماسک و رعایت دستوالمعل های بهداشتی در مشهد به کمتر از ۵۳ درصد کاهش یافته است.

پوشش فراگیر واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌ها شرط پیشگیری از اومیکرون

دکتر علی اصغر انجیدنی دبیر قرارگاه کرونا در خراسان رضوی هم گفت: پوشش فراگیر واکسیناسیون به همراه رعایت پروتکل‌های بهداشتی نقش مهمی در پیشگیری از انتشار سویه امیکرون و ورود موج ششم کرونا دارد؛ برای پیشگیری از سویه‌های جدید کرونا افرادی که تاکنون واکسن کرونا دریافت نکرده‌اند باید هر چه سریعتر برای دریافت آن اقدام کنند.

وی گفت: همچنین افرادی که دز اول و دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، بسته به نوع واکسن سه ماه پس از تزریق دز دوم باید برای دریافت دز سوم به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام//ص.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۴ ۰۴ دی ۱۴۰۰
اطلاع رسانی چه فایده داره آقایان مسئول کاری کنید باز دوباره می خواهید یک سونامی از مرگ و میر داشته باشیم و بعد هم همه چیز را گردن مردم بیاندازید . خوب محدودیت ها را زیاد کنید و مدارس را غیر حضوری کنید .