به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، خرداد امسال رهبر انقلاب در دیدار تصویری با رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیان کردند «مسئله اصلی مردم فضای مجازی و سیاست خارجی و ارتباط با این دولت و آن دولت نیست؛ مسئله اصلی مردم چیزهای دیگر است؛ مسئله اصلی مردم بیکاری جوانها است، مسئله اصلی مردم معیشت طبقات ضعیف جامعه است، مسئله اصلی مردم مافیای وارداتی است که کمر تولید داخلی را میشکند، مسئله اصلی مردم سیاستهای غلطی است که فلان جوان مبتکر را که میتواند کار انجام بدهد مأیوس میکند».
آمارهای رسمی از ۲میلیون و ۵۰۰هزار بیکار در کشور خبر میدهد، اما این تمام ماجرا نیست و بسیاری اعتقاد دارند که معیارهای تشخیص بیکاران و اشتغال یک ساعت در هفته صحیح نیست و شمار بیکاران کشور فراتر از آمارهای رسمی است.
بیکاری یکی از دغدغههای اصلی اقتصاد ایران در سالهای اخیر بوده است و به عقیده برخی کارشناسان در صورت حمایت از تولید داخل میتوان امیدوار بود که با برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نرخ بیکاری کاهش یابد و مشکل بیکاری در اقتصاد ایران برطرف شود.
افزون بر این، معضل بیکاری یکی از شعارهای دولت سیزده بوده به طوری که رئیس جمهور هم در جریان سفر به استان زنجان بیان کرد که ما دغدغه رفع بیکاری را داریم و امیدواریم بتوانیم مشکل بیکاری را کاهش دهیم.
یکی از قدمهای مثبت دولت سیزدهم در راستای حل معضل بیکاری طراحی سامانه مربوط به آن بود؛ رئیسی رئیس جمهور در جلسه شورایعالی اشتغال با تأکید بر اینکه هیچکس نباید در کشور بخاطر نداشتن ضامن از اشتغال محروم شود، گفت راهاندازی سامانه جامع کاریابی میتواند بستری مناسب برای تعامل کارفرمایان و کارجویان باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه مهمترین وظیفه خودم را در مقطع فعلی رفع دغدغه مردم و جوانان در زمینه اشتغال میدانم، گفت: مردم برای رفع مشکلات خود و از جمله بیکاری به دولت امید بستهاند و باید کاری کنیم که این امیدها افزون شوند، نه اینکه تبدیل به یأس و ناامیدی شود.
حجتالله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره این سامانه بیان کرد که سامانه جامع کاریابی کشور بر روی سایت اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت خود را آغاز کرده است. سامانه کاریابی محلی است که کارفرمایان برای درخواست نیروی کار مورد نیاز خود به آن مراجعه کنند، همچنین کسانی که کارجو هستند اطلاعات خود را وارد کنند تا کار مورد نظر خود را پیدا کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است که سامانه جامع کاریابی خلاء بیکاری نیروی کار و مشکل پیدا کردن نیرو برای کارفرمایان را بر طرف میکند و ابتدا از کارفرمایان میخواهم که نیروی مورد نیاز خود را ثبت کنند. کارجویان میتوانند به مرور اطلاعات خود را ثبت کنند تا بازار هوشمند متصل کردن کارفرما و کارجو شکل بگیرد و در مرحلهی بعد سازمان آموزشهای فنیوحرفهای ورود میکند چرا که بر اساس پیشبینیها به کارجویانی نیاز است که مهارت لازم را ندارند و آموزشهای لازم را خواهند دید.
انتهای پیام/