به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، محمد فرید سپری رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در چهاردهمین جلسه قرارگاه امنیت غذایی گفت: اولین محموله دام زنده که فرایند خرید، اخذ مجوز و قرنطینه خاصی را داشته از طریق مرز باشماق شهرستان مریوان به اقلیم کردستان صادر خواهد شد.
سپری اظهار کرد: صادرات مقولهای است که زمان بر بوده و شرایط خاص خود را دارد که در این میان صادرات دام زنده مشکلات وافری دارد که باید گفت این مهم برای اولین بار در استان کردستان به صورت عملی اجرایی شد. امروزه تلاش شبانه روزی همکاران جهاد کشاورزی، پشتیبانی امور دام، دامپزشکی و تعاون روستایی و با جدیت اتحادیه شرکتهای دامداران استان به ثمر نشست.
او تاکید کرد: بر اساس این مجوز یک هزارو ۱۵۰ راس دام زنده به مرور و با اعمال شرایط قنطینهای صادر خواهد شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در ادامه پیگیری اعطای تسهیلات به دامداران تحت عنوان دامدار کارت را با عاملیت بانک کشاورزی مطرح کرد و افزود: در شروع طرح، در حال حاضر ۱۴ میلیارد و سیصد میلیون تومان اعتبار به استان اختصاص داده شده است که در قالب کارتهای ۱۰، ۲۰ و ۵۰ میلیون تومانی بسته به تعداد دام موجود هر دامدار در اختیار آنها قرار داده خواهد شد.
سپری ادامه داد: به ازای هر راس دام سبک سیصد هزار تومان و هر راس دام سنگین هفتصد هزار تومان، جهت خرید نهاده در اختیار دامدار قرار خواهد گرفت.
او نرخ تسهیلات را یازده درصد با بازپرداخت یک ساله عنوان کرد و اظهار داشت: دامداران پس از ثبت نام در سامانه سیتا و اخذ معرفی نامه از سازمان جهاد کشاورزی نسبت به اخذ تسهیلات اقدام کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در زمینه حمایت از بخش عرضه خصوصا کمک به فعالین عرصه توزیع گوشت قرمز، خواستار اعطای تسهیلات سرمایه در گردش به واحدهای قصابی شد.
سپری افزود:پس از جمع آوری اطلاعات از صنفهای مرتبط، بانکها با همکاری و هماهنگی جهاد کشاورزی نسبت به در اختیار نهادن تسهیلاتی که چرخه توزیع را روانتر به حرکت در آورده و دست تولید کنندگان را درعرضه محصولات بازتر خواهد نمود از هیچ کمکی دریغ ننمایند.
او گفت: این موضوع کمک به دامدار است و دام توسط اتحادیه دامداران به صورت نقد خریداری میشود و دست دلالان کوتاه شده و حلقههای زاید در این میان حذف خواهند شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با تاکید بر کمک به امهال وامهای کشاورزان، اظهار داشت: شرایط سال زراعی گذشته کمک مسئولین را میطلبد تا دست در دست هم، نگذاریم قهر طبیعت مشکلات مولدین ما را دو چندان کند.
سپری در ادامه ضمن نوید احداث پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در مریوان افزود: مجوز احداث این پایانه از سازمان توسعه تجارت اخذ شده و بزودی شاهد آن هستیم که تمام امورات مربوط به صادرات محصولات در پایانه یادشده محقق و باید به سمتی برویم که مرز فقط محل عبور باشد.
او گفت: این مهم علاوه بر ایجاد اشتغال، بر کیفیت محصولات صادراتی با توجه به این که جدا سازی و بسته بندی محصول در خود پایانه صورت خواهد گرفت کمک شایانی به کسب اعتبار در عرصه صادرات خواهد نمود.
انتهای پیام/م