به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، روح الله منوچهری مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس در دیدار معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت:در دهه گذشته شاهد راه اندازی بیشترین تعداد کتابخانه در شیراز با همکاری شهرداری بوده ایم که اتفاق خوبی در حوزه کتاب و کتابخوانی شیراز بوده است.
او افزود: همکاری شهرداری با کتابخانههای عمومی برای توسعه زیرساختهای فرهنگی و ترویج کتابخوانی لازم است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس با اشاره به پراکندگی خوب کتابخانههای عمومی در سطح شهر شیراز تصریح کرد: نبود کتابخانههای استاندارد و به ویژه نداشتن کتابخانه مرکزی و کوچک بودن کتابخانههای موجود مهمترین مشکل شهر شیراز در حوزه کتابخانههای عمومی است.
منوچهری در ادامه با اشاره به اینکه تعداد کتابخانههای بزرگ در شیراز کم است گفت: بیشتر کتابخانههایی که دهه اخیر به مجموعه کتابخانههای عمومی شیراز اضافه شده است متراژ کمی دارند و با توجه به استقبال مردم، نیاز به افزایش بنا دارند که امیدواریم با تعامل خوب با شهرداری این مشکل حل شود.
این مقام فرهنگی با اشاره به کتابخانه سیار عنوان کرد: امیدواریم کتابخانه سیار شهر شیراز تا پایان امسال راه اندازی شود و بتوانیم مناطق حاشیه ای، محروم و آسیب پذیر را از نعمت کتاب و کتابخانه بهرهمند کنیم.
منوچهری تصریح کرد: اداره کل کتابخانهها آمادگی خود را برای آموزش، پشتیبانی و برگزاری کارگاههای آموزشی و ترویجی با همکاری شهرداری اعلام میکند تا رسالت خود را که آگاهیبخشی، پرکردن اوقات فراغت مردم و کمک به آموزش مادامالعمر است به نحو احسن انجام دهد.
معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری هم گفت: احداث نخستین کافه کتاب که شامل کتابخانه، قرائتخانه و باغ مطالعه است را به عنوان یک پروژه شاخص در نظر داریم. همچنین در فرهنگسراها هم مکانی را به عنوان کتابخانه در نظر گرفته ایم تا امکان دسترسی مردم به ویژه به کتابهای دیجیتال فراهم شود.
مصطفی مشفقیان، با اشاره به مطالبه گری مردم عنوان کرد: در محلات به ویژه محلات آسیبپذیر همواره یکی از مطالبات مردم راهاندازی کتابخانه و قرائتخانه است، افزود: نقشه GIS در چند لایه در حال طراحی است که با استفاده از آن فرصتها و آسیبها شناسایی میشود و هر جا نیاز به زیرساختهای فرهنگی از جمله کتابخانه باشد، انجام خواهد شد.
مشفقیان با اشاره به امکان برگزاری برنامههای فرهنگی مشترک تصریح کرد: میتوان مسابقات کتابخوانی در زمینه ارتقای فرهنگ شهروندی، مشاهیر فارس و رویدادهای فرهنگی را به صورت مشترک برگزار کرد. همچنین از ظرفیت مساجد برای راه اندازی کتابخانه در محلات استفاده کرد. استفاده از این ظرفیتهای بلااستفاده میتواند انقلاب بزرگی در بحث کتابخانه و سالنهای مطالعه بوجود آورد.
انتهای پیام/