مبارزه با قاچاق یکی از مباحثی بوده که بار‌ها رهبر انقلاب بر انجام آن تاکید داشتند.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، «با فساد مبارزه‌ جدّی بشود، با ویژه‌خواری مبارزه‌ جدّی بشود، با قاچاق مبارزه‌ جدّی بشود؛ این‌ها دارد به اقتصاد کشور لطمه می‌زند و ضررش را مردم می‌برند. اگر ما در مقابل آن مجموعه‌ای که فرض بفرمایید با زدوبست‌هایی در زمینه‌ مسائل اقتصادی ویژه‌خواری می‌کنند، خودشان را از امتیازات ویژه برخوردار می‌کنند و یا دچار فساد پولی و مالی و اقتصادی می‌شوند، سهل‌انگاری کنیم، قطعاً کشور ضرر خواهد کرد؛ نباید سهل‌انگاری بشود» این قسمتی از سخنان رهبر انقلاب در اول فروردین سال ۹۵ در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی بود.

اما این تنها توصیه رهبر انقلاب به دولتمردان نبوده و در طی سال‌های مختلف ایشان تاکیدات فراوانی بر مبارزه با قاچاق و نحوه برخورد مسئولان به قاچاق بیان کردند.

از سوی دیگر با روی کار آمدن دولت سیزدهم، مبارزه با قاچاق توام با تحولات خوبی شده است؛ رئیس جمهور بر این باور است که قاچاق ضد اقتصاد ملی و خنجری از پشت بر تولید است. موضوع قاچاق به صورت ته‌لنجی و کوله‌بری هر چه سریع‌تر سامان پیدا کند و با تبیین و مشخص کردن مقررات، تعیین شود چه کالا‌هایی ممنوعه و غیرمجاز است و چه کالا‌هایی می‌تواند به صورت مجاز وارد کشور شود و همچنین تعیین گردد چه اشخاصی، به چه میزانی و چه نوع کالایی را می‌توانند وارد کشور کنند.

خنجری از پشت بر پیکره تولید ملی

حسین قاسمی مدیرکل امور مرزی وزارت کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره همین موضوع بیان کرد که حدود یک هزار و ١٣٠ قلم کالا داریم که از طریق بازارچه‌های موقت مرزی مبادله می‌شود؛ در سال ۹۷، ۲ مصوب را از هیئت وزیران اخذ کردیم، برای اینکه بتوانیم فعالیت در بازارچه‌های موقت مرزی را سامان دهیم، در همان جلسه عنوان شد که ما دیگر بحث کولبر نداریم.

از سوی دیگر علی مؤیدی خرم‌آبادی رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ورود لوازم خانگی به کشور در دو الی سه سال گذشته ممنوع شده، ولی متاسفانه از مرز‌های کشور برای ورود کالای قاچاق همچنان سوء استفاده می‌شود. خوشبختانه با برخورد‌های اخیر نیرو‌های انتظامی شاهد کاهش ورود لوازم خانگی به صورت رویه‌ای در کشور هستیم، ما در مواقعی معافیت‌هایی به مرزنشینان می‌دهیم که در برخی از مواقع سوء استفاده‌هایی می‌شود، ولی به طور کلی این سوء استفاده‌ها به حداقل رسیده است.

خنجری از پشت بر پیکره تولید ملی

به گفته رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، طرح شناسه کالا از ۲۸ اردیبهشت‌ماه سال گذشته برای گروه لوازم خانگی لازم‌الاجرا شده است؛ بر اساس این طرح، با لوازم خانگی فاقد شناسه کالا در سطح عرضه، در حکم کالای قاچاق برخورد خواهد شد.

قاچاق سوخت، یکی دیگر از چالش‌های دولت‌ها

امروزه پدیده قاچاق به عنوان یک تهدید جدی در مسیر شکوفایی اقتصاد و رونق تولید در کشور قرار دارد؛ البته بحث قاچاق به اقتصاد ایران منحصر نیست، اما این مسئله در کشور ما به دلیل شرایط خاص جغرافیایی برای ورود و خروج کالا و نیز نبود شرایط با ثبات در کشور‌های همسایه بسیار قابل توجه است.

بدون شک مضرات قاچاق کالا بر پیکره اقتصادی هر کشور آنچنان قابل توجه است که اتخاذ تدابیر مناسب برای کنترل آن را ضروری می‌سازد.

خنجری از پشت بر پیکره تولید ملی

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور بیان کرد که در بحث فروش سوخت مرزی برای مرز نشینان شعاع ۲۰ کیلومتر مطرح بود که سال ۹۰ مصوبات آن انجام شد و سال ۹۲ اجرایی شد، به این ترتیب که وزارت نفت سهمیه‌ای را به هشت استان مرزی تخصیص داد و آن‌ها از طریق رایزنی‌هایی که به استان‌های مرزی داشتند، سوخت را می‌فروختند و عایدات آن را برای مرز نشینانی که در شعاع ۲۰ کیلومتری قرار داشتند، پرداخت می‌کردند.

هدف این کار دو بحث عمده که اول بحث جلوگیری از قاچاق سوخت و دیگری ایجاد یک معیشت پایدار برای مرزنشینان بود که وارد مباحث خلاف قانون نشوند. این موضوع از سال ۹۲ در واقع دوباره عملیاتی شد.

خنجری از پشت بر پیکره تولید ملی

قاچاق کالا علاوه بر هزینه‌ای که برای مبارزه با آن به کشور تحمیل می‌کمد مضرات دیگری نیز دارد که تولید و اقتصاد ملی را نابود می‌کند.

۱- کاهش درآمد حاصل از اخذ تعرفه واردات کالا به داخل کشور

۲- رواج مصرف کالاهای خارجی در داخل کشور و تغییر ذائقه مصرف مردم کشور

۳- کاهش خرید محصولات تولید داخلی و در نتیجه تعطیلی کارخانه‌های داخلی و از بین رفتن اشتغال در داخل کشور

۴- خروج ارز از کشور

۵- بخش عمده‌ای از محصولات قاچاق، خصوصا در زمینه محصولات غذایی و بهداشتی، محصولات معیوب و تاریخ مصرف گذشته هستند و استفاده از آن‌ها مضرات زیادی را برای مردم به همراه خواهد داشت.

۶- درگیر کردن بخش عمده‌ای از نیروی کار کشور که عمدتا جوان هستند، در فرآیند قاچاق کالا که موجب می‌شود قبح عمل غیرقانونی برای این قشر از بین برود و در ادامه خلاف‌های دیگری را نیز به راحتی مرتکب شوند.

آن چیزی که قاچاق کالا را در سال‌های اخیر به یک معزل اقتصادی تبدیل کرده است واردات غیر رسمی و قاچاق کالاهای مصرفی به شکل سازمان یافته از طریق راههای غیر قانونی و غیر مجاز توسط باندهای قاچاق و صاحبان نفوذ قدرت است که در سالهای اخیر آسیب های شدیدی بر نظام اقتصادی کشور وارد کرده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۷ ۰۱ اسفند ۱۴۰۰
تولید ملی

اصطلاحی که باعث فقر و فلاکت و بیچارگی ملت، غاتگری، بنجل سازی و بی کیفیت سازی و غارت جیب ملت و پرشدن جیب مافیای بنجل ساز و حامیان آنها از دولت، مجلس و قوه قضائیه شده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۳۰ دی ۱۴۰۰
خنجر از پشت قراردادیه که با روسیه بسته شده در زمینه آب شیرین کن، لکوموتیو و...
بازم حیا نمی کنن از نیروگاه بوشهر عبرت نمیگیرن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
غرب جی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۱ اسفند ۱۴۰۰
غرب نیز هم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۱۷ فروردين ۱۴۰۱
غرب از روسیه هم بدتر
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۵:۲۳ ۱۱ دی ۱۴۰۰
جلوگیری از قاچاق زمانی معنی پیدا میکنه که جنس داخلی کیفیت خوب داشته باشن، نه اینکه کارخونه تولید داخل تبدیل بشه وارد کننده قطعات بنجل چینی و یه چیزی رو سرهم کنه و همون جنس رو به عنوان جنس داخلی قالب کنه به مردم. که متاسفانه این رویه تو کشور ما خیلی زیاده.
همیشه با بستن راه پیشرفت باز نمیشه نمونه واضح صنایع خودروسازی ما که هر روز بدتر از دیروزه.
در رابطه با قاچاق سوخت هم اول وضعیت معیشت مردم رو درست کنید ، حقوق و درآمدها به نسبت همون کشورهایی که سوخت به اونجا قاچاق میشه برسونید بعد بنزین رو هم به همون اندازه بالا ببرید، اینجوری هم قاچاق سوخت از بین میره هم اینکه مردم بابت بالارفتن قیمت سوخت ناراحت نمیشن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۰ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
جنس های عالی زیادی هم داریم فقط غیرت ملی در بیشتر گردم و برخی مسئولان وجود ندارد
آخرین اخبار