وزارت کشور به دولت پیشنهاد داده است که خودروی مالکان بدحساب در پرداخت عوارض سالانه، توقیف شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت کشور پیشنهاد داد در صورتی که مالک یا مالکان خودرو‌های سبک و سنگین و موتورسیکلت به مدت پنج سال از زمان مالکیت، عوارض سالانه نپردازند یا مبلغ عوارض و جریمه پرداخت نشده آن‌ها از ۵ درصد نصاب معاملات کوچک بیشتر شود، نیروی انتظامی وسایل نقلیه مزبور را تا زمان تسویه توقیف کند. وزارت کشور این پیشنهاد را به استناد تبصره (۱۱) ماده (۲۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده، برای همه وسایل نقلیه اعم از خودرو‌های سبک و سنگین و موتورسیکلت‌ها به دولت ارائه کرده است.

عوارض سالانه خودرو چیست؟

عوارض سالانه خودرو که از سال ۱۳۹۶ در پی مصوبه مجلس‌شورای‌اسلامی به‌عنوان بخشی از درآمد‌های شهرداری‌ها مقرر شده‌است، ابتدای هر‌سال پس از تعیین نرخ جدید آن و تصویب در مجلس به وزارت کشور می‌رود و از آن‌جا توسط سازمان دارایی به شهرداری‌ها ابلاغ می‌شود. طبق بند «ب» از ماده ۴۳ عوارض سالانه انواع خودرو‌های سواری و وانت دوکابین اعم از تولید داخل یا وارداتی حسب مورد معادل یک در هزار قیمت فروش کارخانه (داخلی) یا یک در هزار مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی آن‌هاست.

شایان ذکر است که تعرفه عوارض سالانه خودرو در سال ۹۸ با افزایش نیم درصدی به یک و نیم (۱.۵) در هزار قیمت کارخانه‌ای خودروی داخلی و یک و نیم (۱.۵) در هزار قیمت گمرکی و حقوق ورودی خودروی وارداتی رسیده است. دفترچه قیمت‌گذاری خودرو، دی ماه هرسال از طریق وزارت اقتصاد و امور دارایی منتشر می‌شود و تمام خودرو‌های دولتی و موتورسیکلت‌ها نیز موظف‌به پرداخت عوارض سالانه هستند. در تبصره همین بند نیز بیان شده‌است که خودرو‌هایی با عمربالای ۱۰ سال (البته به استثنای خودرو‌های گازسوز) با گذشت هرسال از عمر آن‌‏‎ها به‌مدت ۱۰ سال سالانه بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد عوارض اعلام‌شده به آن‌ها اضافه خواهد شد.

دردسر‌های پرداخت نکردن عوارض خودرو

تا پیش از این هم پرداخت نکردن عوارض خودرو دردسر‌هایی داشت، اما حالا در صورت اجرایی شدن پیشنهاد وزارت کشور در صورت پرداخت نشدن پنج سال عوارض خودرو، خودرو تا تسویه حساب کامل توقیف می‌شود. با این حال تا پیش از این در صورت پرداخت نکردن عوارض سالانه خودرو، به ازای هر ماه دیرکرد ۲.۵ درصد به مبلغ عوارض خودرو اضافه می‌شد. از طرف دیگر برای ترخیص خودرو از پارکینگ، خرید و فروش خودرو حتماً باید برگه پرداخت عوارض خودرو را به همراه داشته باشید. به عبارت دیگر دردسر‌های پرداخت نکردن عوارض شهرداری آن قدر زیاد است که توصیه می‌کنیم هرچه سریع‌تر برای پرداخت این عوارض اقدام کنید.

نحوه پرداخت عوارض خودرو

امروزه با فراگیرشدن روش‌های پرداخت غیرحضوری و برای سهولت در پرداخت عوارض، مالکان خودرو‌ها می‌توانند از طریق سامانه‌های اینترنتی مقرر شده در بسیاری از شهر‌ها که صفر تا صد عوارض خودرو و نحوه پرداخت در آن‌ها در دسترس است، به‌صورت آنلاین اقدام به پرداخت به‌موقع عوارض خود کنند. شما می‌توانید در کنار وب‌سایت‌های سراسری و وب‌سایت‌هایی که شهرداری‌ها در اغلب نقاط کشور برای خدمات الکترونیک راه‌اندازی کرده‌اند، با مراجعه به گوگل‌پلی و دانلود اپلیکیشن‌های گوناگون که به این منظور راه‌اندازی شده‌اند از وضعیت عوارض خودروی خود اطلاع پیدا کنید.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.