به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، موسوی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان دیروز یکشنبه در مراسم برگزاری مانور زلزله، گفت: با توجه به اینکه پنجم دی ماه به نام "روز ایمنی در برابر زلزله و هفته کاهش اثرات و بلایای طبیعی" نامگذاری شده تا حساسیت موضوع برای مسئولان سیاستگذاران، تصمیم گیران کشور و همه هموطنان تبیین شود.
او افزود: هر چه مسئولان و افراد تأثیرگذار و تصمیم ساز در کشور با عوارض حوادث مطلع شوند و در تصویب قوانین مرتبط و ضمانت اجرایی آن گامهای موثری بردارند تا بتوانیم برای حوادیث که امکان پیشگیری دارد پیشگیری و برای حوادث غیرقابل پیشگیری نیز خسارتهای حداقلی را داشته باشیم.
موسوی ادامه داد: جمعیت هلال احمر استان زنجان نیز تلاش گستردهای در آموزش همگانی که رسالت اصلی هلال احمر است، انجام میدهد.
مدیرعامل هلال احمر زنجان گفت: با استفاده از ظرفیت خانههای هلال، مدارس، مراکز آموزشی، دستگاههای و نهادهای اجرایی در استان زنجان همه آموزشها در همه سطوح پایه و تخصصی ارائه میدهیم.
او افزود: علاقمندان به دریافت این آموزشها میتوانند با مراجعه به خانههای هلال و شعب هلال احمر از این آموزشها به صورت رایگان بهرهمند شوند.
موسوی ادامه داد: امروز همزمان با سالگرد زلزله بم به هدف آشنایی مردم با آمادگی، تمرین پناهگیری و خروج اضطراری در همه خانههای هلال استان زنجان با حضور اعضای جوانان، امدادگران و داوطلبان برگزار شد.
او بر توجه مردم به آمادگی در برابر زلزله تأکید کرد و گفت: زلزله عامل طبیعی است که وقوع آن مشخص نیست و سازههای غیر استاندارد و خانههای غیر مقاوم موجب کشته و مصدوم شدن هموطنان میشود.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت:چنانچه از ساخت و ساز در کنار گسلها پیشگیری و این مهم مطابق با آیین نامههای مهندسی انجام شود موجب کاهش قابل توجه خسارتهای جانی و مالی میشود.
موسوی تأکید کرد: هموطنان میتوانند با مراجعه به سایت https://khadem.ir/ از آموزشهای مورد نیاز بهرهمند شوند.
هلال احمر استان زنجان در ارائه آموزش پیشتاز است
کرامتی مدیرکل مدیریت بحران استانداری زنجان در ادامه این مانور، گفت: جمعیت هلال احمر استان زنجان در آموزش به منظور پیشگیری از حوادث و ارائه خدمات امداد و نجات پیشتاز است.
او افزود: پنجم دی ماه مصادف با زلزله دهشتناک بم است که بیش از ۲۶ هزار نفر کشته و ۳۲ هزار نفر دیگر نیز مجروح و پنج هزار و ۲۰۰ نفر از کودکان بی سرپرست شدند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری زنجان گفت: ضروری است تا تمهیدات جدی را اعمال کنیم تا در صورت وقوع زلزله و سایر بلایا شاهد کشته، مجروح شدن و بی سرپرست شدن هموطنان و کودکان سرزمینمان نباشیم.
او تأکید کرد: به همین منظور جمعیت هلال احمر در استان زنجان با ایجاد تیمهای امدادی، خانههای هلال و تشریک مساعی با سایر دستگاههای اجرایی نسبت به آموزش عموم مردم در تلاش است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری زنجان گفت: انتظار داریم همه مردم در این خصوص هلال احمر را یاری کنند و از آموزشهای رایگان این مجموعه بهرهمند شوند.
کرامتی ادامه داد: نیاز است تا همه مردم برای مواقع اضطراری نحوه امداد و نجات و روش صحیح پناهگیری را آموزش ببینند و در خانوادهها و محل کار هموطنان مانورهای پناه گیری و خروچ اضطراری برگزار شود.
او گفت: با بهره گیری از آموزشها خونسردی خود را حفظ کرده و به حتم تصمیم گیری درستی میکنیم و آسیبهای کمتری متوجه ما میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری زنجان گفت: در کنار این موضوع نیز مقام معظم رهبری و دولت تأکید زیادی بر مقاوم سازی، بازسازی و نوسازی منازل مسکونی روستایی دارند.
کرامتی ادامه داد: در استان زنجان میانگین ۵۲ درصد خانههای روستایی مقاوم سازی شده که در خدابنده این مهم ۶۲ درصد است.
او افزود: با این اقدام حداقل خسارتهای جانی را در حوادث و زلزلهها شاهد نخواهیم بود.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری زنجان گفت: باید بافت فرسوده شهرها نیز با همراهی مردم بازسازی و نوسازی شود.
دویست و نهمین خانه هلال در سالن مدیریت بحران شهرداری زنجان پس از مانورزلزله با حضور مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان، مدیر کل مدیریت بحران استانداری زنجان، معاون امداد و نجات، معاون داوطلبان جمعیت هلال احمر استان، رئیس شعبه هلال احمر شهرستان زنجان و سایر مسئولان استانی و شهرستانی افتتاح شد.
انتهای پیام/م