دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد گفت: حوزه قضایی این استان با جرائم خشن برخوردی قاطع دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، سید علی ملک حسینی دادستان عمومی و انقلاب مرکز کهگیلویه و بویراحمد در نشست آسیب شناسی جرائم خشن و استفاده از سلاح در استان با حضور رسانه‌ها گفت: امسال در حوزه جرائم خشن صدور قرار بازداشت موقت افزایش داشته ایم که این نشان از برخورد قاطع قضایی با اینگونه جرائم است.
 
او افزود: در حوزه جرائم خشن که جرم اول است فراوانی مان نسبت به کشور کم است، اما تعداد زندانی‌های استان در این بخش بیشتر بوده است.

ملک حسینی بیان کرد: در حوزه جرائم خشن صدور قرار بازداشت موقت ۲۵ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته ایم که این جهش امتیاز منفی محسوب می‌شود.

او ادامه داد: برخورد ما در جرائم خشن قاطع بوده و تصور عموم در این است از هر کسی شکایت شد باید فوری روانه زندان شود که اگر اینگونه باشد باید ده‌ها زندان در یاسوج ساخته شود.
 
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گفت: در کشور به ازای هر ۱۰۰ هزار تن یک درصد زندانی است که استان ما ۵۰ تن از نُرم کشوری بالاتر است جایگاه ششم کیفری را نسبت به زندانیان کشور داریم هرچند برخورد شده، اما نتیجه مطلوب به دست نیامده است.
 
ملک حسینی گفت: تصور عموم در این است از هر کسی شکایت شد باید فوری روانه زندان شود شاکی‌ها انتظار دارند وقتی از فردی شکایت می‌کنند باید بازداشت شود، در حالی که اول قاضی باید به نتیحه برسد.

او با بیان این مطلب که برخی بر این باورند نیروی انتظامی افرادی را دستگیر کرده، اما قاضی آزاد می‌کند، این سوال را مطرح کرد که آیا هر کسی را نیروی انتظامی دستگیر کرد، جایگاهش زندان است؟

ملک حسینی ادامه داد: امسال ۷/۶۸ درصد زندانیان بدون سابقه و ۳/۱۳ سابقه قبلی دارند که می‌توان نتیجه گرفت زندان محل ورود مجرمان حرفه‌ای و مجرمان بالفعل است.

او با اشاره به اینکه برای شرایط خاص استان مجبور شدیم افرادی که با سلاح مرتکب جرم می‌شوند و فاقد سابقه کیفری بوده اند به زندان معرفی کنیم، گفت: متوسط ورودی دادسرای مرکز استان ماهانه ۲ هزار پرونده است که به شعب ارجاع می‌شود.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان با اشاره به اینکه به هر قاضی ماهیانه ۱۵۰ تا ۱۸۰ پرونده ارجاع می‌شود اضافه کرد: در استان ما یک فرهنگ مراجعه به دادسرا و دادگاه‌ها هست که از روز اول تا رفتن پرونده به اجرای احکام ارسال شود.

او افزود: برخی افراد هر روز در دادگاه‌ها هستند و این یک ضعف فرهنگی است.

ملک حسینی در خصوص طولانی شدن زمان رسیدگی به برخی پرونده ها، بیان کرد: رسیدگی به برخی پرونده‌ها طولانی می‌شود اگر نیاز به معرفی به پزشکی قانونی و نیازمند معاینه مجدد باشد و یا اگر شکستگی عضوی باشد حتی نوع شکستن در میزان تعیین جرم مؤثر است.
 
او در خصوص نزاع چند سال قبل که در میدان امام حسین (ع) (فلکه استانداری) رخ داد، بیان کرد: هیچکس در پرونده استانداری آزاد نشده و بالغ بر ۸تا ۹ ماه بازداشت موقت و در احکام آن‌ها ۳۰ ماه حبس، شلاق و تبعید صادر شده است و در حال گذراندن حبس هستند و در این پرونده هیچ کس آزاد نشده است.
 
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گفت: فردی که با قمه مردم را زخمی کرده است این عمل قطعا حکم حبس دارد و در همه شاخص‌ها دستگاه قضا قاطع و سریع بوده و صلاح نیست تعداد بازداشتی‌ها و قصاص‌ها علنی شود، گاهی از این افراد که قصاص شده اند توسط برخی‌ها اسطوره سازی شده است.

او با اشاره به اینکه آیا دستگاه قضایی یک دستگاه فرهنگی است و فعالیت فرهنگی اولویت کار دستگاه قضایی است، افزود: در خصوص پیشگیری از وقوع جرم برخی ادارات به وظایف خود عمل نمی‌کنند، که منجر به تشکیل پرونده در دستگاه قضایی می‌شود.

ملک حسینی به برخورد با جرائم اشاره کرد و افزود: در برخورد با مفاسد هر جرمی که مستندسازی و اسناد آن به دادستانی برسد از آن مغفول نبوده، تشنه آن هستیم که پرونده‌ای در خصوص مفاسد تشکیل تا برخورد لازم انجام شود.

ملک حسینی عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که در استان‌های قومی و عشیره‌ای وجود دارد این است که قاضی بومی همیشه در سیل اتهام قرار دارد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان افزود: قضات استان از پاک دست‌ترین افراد هستند که امروز از جان و مال و ناموس مردم محافظت می‌کنند و افتخار می‌کنیم که همکاران ما خودشان را ملزم به ارائه خدمات می‌دانند.
 
او تاکید کرد: در پرونده‌هایی که جرم خشن هست برخورد قاطعانه صورت می‌گیرد و مردم به دستگاه قضایی امیدوارند که در همه جهات کار می‌کنند.
انتهای پیام/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.