به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، دکتر فاطمه غلامیان رئیس بخش تحقیقات جنگل، مرتع و آبخیزداری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر گفت: گیاه دارویی لگجی (Capparis spinose) از تیره کاپاریداسه است که با وجود رویش ۷ گونه خودروی آن در ایران، کشورمان سهم خاصی از بازار فروش ۲۰ هزارتنی و در آمد چند میلیارد دلاری فرآوردههای دارویی و محصولات فرعی آن در جهان ندارد.
او افزود: بر اساس پیشبینیهای سازمان خواربار جهانی(فائو) فروش محصولات فرآوری شده از لگجی از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۶ روندی چشمگیر خواهد داشت.
این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر ادامه داد: کشورهای دیگر با استخراج ترکیبات شیمیایی و محصولات طبیعی از این گیاه، از آنها در صنایع مختلف دارویی و غذایی استفاده میکنند.
غلامیان گفت: گیاه لگجی گیاهی دارویی، اقتصادی، با نیازِ کمِ آبی و خودرو است که ۴ گونه آن در استان بوشهر وجود دارد.
او افزود: میزان تولید و گسترش این گیاه با شرایط کم آبی و خشکسالیهای پی در پی استان بوشهر بهخوبی سازگار است و رویش آن در فصل تابستان و خارج از فصل زراعی، نقش بسزایی در حفظ آب، خاک، ترسیب کربن و... دارد.
بیشتر بخوانید
این پژوهشگر گفت: بنابراین کشت و توسعه این گونه ارزشمند و امکان استخراج ترکیبات متابولیتی از آن با کمک روشها و فناوریهای ارزان، میتواند جایگاه این گیاه را بهعنوان منبعی جدید و پایدار برای تامین بخشی از نیازهای صنایع دارویی، غذایی و مکملهای دارویی-غذایی از زمینهای کمبازده معرفی کند.
غلامیان ادامه داد: درآمد ناشی از تولید و فروش این گیاه میتواند اثر مطلوبی بر ایجاد اشتغال، تغییر الگوی کشت در زمینهای کمبازده و افزایش درآمد خانوارهای روستایی و عشایری داشته باشد.
او افزود: انتظار داریم با سرمایهگذاری در کشت لگجی و حضور در بازارهای جهانی، زمینه تامین نیازهای حیاتی کشور فراهم و در راستای حفظ امنیت دارویی و غذایی گام برداشته شود.
رئیس بخش تحقیقات جنگل، مرتع و آبخیزداری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر معتقد است، مدیریت و بهکارگیری صحیح یافتههای پژوهشی در عرصههای کشاورزی میتواند بخشی از اهداف دولت را در حوزههای ارتقای پژوهش، افزایش مزیتهای اجتماعی، اقتصادی، زیستمحیطی، جذب نیروهای متخصص، تشویق به سرمایهگذاریهای جدید و تولید فناوریهای دانشبنیان تامین کند.
انتهای پیام/ک