به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، محمد حنیف سپاهی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیب و سوران در جنوب استان سیستان و بلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گفت: علیرغم اینکه تداوم خشکسالیها سبب کاهش ۶٠ درصدی سطح زیر کشت محصولات کشاورزی سیب وسوران شده، ولی از جمعیت ١٠٢ هزار نفری این شهرستان افزون بر ٨۵ درصد آنها در بخش کشاورزی بصورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول فعالیت میباشند.
وی گفت: سیب و سوران استعدادهای خوبی در تولید محصولات زراعی، باغی و دام و طیور دارد و سالیانه حدود ٧۶ هزار تن مجموع تولیدات بخش کشاورزی این منطقه است.
محمد حنیف سپاهی گفت: از مجموع تولیدات بخش کشاورزی شهرستان، ۴٠ هزار و یکصد تن محصولات باغی، ٢٨ هزار تن محصولات زراعی و حدود ۵ هزار و ۴٠٠ تن محصولات دام وطیور است.
مدیر جهاد کشاورزی ٨۵ درصد درآمد باغداران سیب و سوران را در تولید انواع خرما برشمرد و گفت سالیانه از سطح ٣ هزار و ۴۰۰ هکتار نخلستان بالغ بر۲۱ هزار و ٢٠٠ تن خرما تولید و روانه بازارهای داخل و خارج کشور میشود.
وی خرما، انار، انگور و محصولات گلخانهای را عمدهترین محصولات باغی شهرستان معرفی کرد.
سپاهی به ظرفیت بالای شهرستان در تولید محصولات علوفهای اشاره کرد وگفت:کشاورزان منطقه سالیانه بالغ بر ٣٣ هزار تن یونجه، سورگوم و خصیل تولید میکنند که معادل ٨١ درصد کل تولید محصولات زراعی منطقه است .
محمد حنیف سپاهی گندم جو، یونجه، پیاز، بادمجان، بامیه را شاخصترین محصولات زراعی شهرستان اعلام کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیب و سوران با توجه به محدودیت منابع آبی، توسعه کشت محصولات گلخانهای و کم آب بر واقتصادی عنوان کرد.
وی با اشاره به تلاش جهت افزایش ضریب خوداتکایی شهرستان به گوشت مرغ گفت: در حال حاضر ۱۳واحد مرغداری فعال شهرستان سالیانه ۲ هزار و ٧٠٠ تن گوشت مرغ تولید که کفاف ۸۷ درصد از نیاز مصرف مردم شهرستان است و برای رسیدن به خودکفایی و تولید بیشتر گوشت مرغ، هم اکنون ۱۶ واحد مرغداری جدید به ظرفیت ۵۲۰هزار قطعه در هر دوره با سرمایهگذاری بخش خصوصی در حال احداث است که با به تولید رسیدن این واحدها ظرفیت تولید گوشت مرغ در سیب و سوران به رقم ٧ هزار و ٩۵٠ تن در سال ارتقا خواهد یافت.
سپاهی گفت:بهره برداران بخش تولید گوشت مرغ بدنبال تولید مازاد بر نیاز شهرستان هستندتا در تنظیم بازار سطح استان هم نقش ایفاکنند.
محمد حنیف سپاهی سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی شهرستان سیب و سوران را ۶ هزار و ۶٠٠ هکتار اعلام کرد .
وی گفت: ۲ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی از ۹۹رشته قنات موجود در منطقه مشروب میشود.
وی در پایان با توجه به جمعیت اشتغال بکار شهرستان در امر کشاورزی، خواستار مشارکت سرمایه گذاران بومی در اجرای طرحهای صنایع تبدیلی و فرآوری خرما، خوراک طیور و حمایت مسئولین در جهت رفع موانع تولید شد.
انتهای پیام/ع