به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتوگو شبکه خبر گفت: به موضوع عرضه کالای قاچاق و ارز به صورت نقطهای ورود نمی شود. اخیرا در استان فارس، دبیر کمیسیون استان فارس به این موضوع به صورت یکپارچه پرداخته است.
بیشتر بخوانید
دهقانی نیا گفت: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا در قالب قرارگاه مبارزه با قاچاق با همکاری دستگاههای عضو، برنامهای را در ابتدای سال ابلاغ می کند و از این ظرفیت براساس نظارت و همکاری کمیسیونهای مبارزه با قاچاق کالای استانها استفاده می شود. بر این اساس عرضه کالای قاچاق در سطح عرضه، برای مصرف کننده و بهره برداران کالا مشکل می شود.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: هدف ما تغییر رفتار است چرا که ابتدا باید زیر ساختها برای این مبارزه هوشمند فراهم می شد که فراهم نیز شد. در استان فارس در کمیسیون شناسایی کالا به صورت هوشمند اقدام به شناسایی و مبارزه با کالای قاچاق ۴ گروه لوازم خانگی، دارو، دخانیات و پوشاک شده است.
دهقانی نیا گفت: در استان فارس نیز این موارد، در کمیسیون شناسایی کالا با هماهنگی دستگاهها ارائه شده است و آموزشها نیز از سمت وزارت صمت به تولیدکنندگان ارائه شده بود. مبارزه هوشمند با کالاهای قاچاق براساس زیرساخت قانونی و سامانههایی از جمله، شناسایی کالا و رهگیری که استقرار یافتند، امکان تشخیص کالای قاچاق برای بازرسی میسر شد. برای گروههای کالایی از جمله لوازم خانگی، دخانیات، پوشاک و دارو این امر در حال حاضر محیا است.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به کالاهای قاچاق که واردات آن ها نیز ممنوع است، گفت: در حوزه پوشاک، لوازم خانگی و دخانیات ما واردات کالا نداریم و ممنوع است. در حوزه پوشاک برندهای قاچاق مغرصند اگر این برندهای مغرض قاچاق، در سطح عرضه باشند، افراد در استان ها به جمع آوری و تشکیل پرونده می پردازند. در حوزه دخانیات نیز بیش از ۹۰ درصد در حوزه تولید است و واردات آن نیز ممنوع است. در حوزه لوازم خانگی نیز واردات ممنوع است و تولید داخل است.
او گفت: در سال ۹۸ براساس برآورد حجم قاچاق در حوزه پوشاک، به علت افزایش ۱۷ درصدی تولید با ۶۳ درصد کاهش واردات در این حوزه مواجه بودیم. در حوزه دخانیات نیز در سال ۹۸ نسبت به ۹۷ صرفا ۲ میلیون نخ سیگار قاچاق براساس برآورد حجم عرضه و تقاضا داشتیم و با افزایش تولید ۱۴ درصدی مواجه بودیم. در حوزه لوازم خانگی نیز با افزایش تولید ۲۰۸ درصدی مواجه بودیم به همین دلیل میزان حجم قاچاق منفی ۲۶ درصد شده است.
دهقانی نیا با اشاره به دستگاه و نهادهای کاشف کالا قاچاق گفت: مجموعا براساس ماده ۳۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ۱۰ دستگاه کاشف داریم و ۳ دستگاه ضابط، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و پلیس امنیت اقتصادی نیروی انتظامی وظیفه اقدام در این خصوص را دارند. سازمان تعزیرات حکومتی، نیروی انتظامی نیز اقدام به تشکیل پرونده می کنند.
او گفت: کمترین میزان شناسه گذاری در حوزه تولید به میزان ۳ هزار و ۱۲۸ شناسه در پوشاک رخ داده و برای لوازم خانگی نیز ۱۴ هزار و ۹۸۳ مورد است. شناسایی تولید سازمان غذا و دارو نیز IRC، ۱۶ هزار و ۲۴۵ مورد و شناسههای رهگیری ۶ میلیارد و ۱ هزار و ۴۸۸ مورد است.
انتهای پیام/