به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، میشل عون، رئیس جمهوری این کشور امروز (چهارشنبه) حکم برگزاری انتخابات پارلمانی در ماه مه ۲۰۲۲ را امضا کرد.
ریاست جمهوری لبنان با صدور بیانیهای اعلام کرد: رئیس جمهور لبنان با امضای دستوری از هیئتهای برگزاری انتخابات درخواست کرد انتخابات مجلس نمایندگان را برای افراد مقیم در ۱۵ مه و برای کارمندان شرکت کننده در روند برگزاری انتخابات در ۱۲ مه و در ۶ و ۸ ماه مه برای افراد غیر مقیم در خاک لبنان برگزار کنند.
میشل عون دو هفته قبل و بعد از اینکه پارلمان این کشور با تغییر تاریخ انتخابات پارلمانی لبنان موافقت کرد، زمان برگزاری انتخابات را از مارس ۲۰۲۲ به مه تغییر داد. وی در دیدار با دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که انتخابات در بهار آینده برگزار میشود و تمام امکانات را به کار میگیریم تا انتخابات شفاف و به دور از هرگونه شائبه و نتیجه حاصل از آن بیانگر اراده واقعی مردم لبنان باشد.
شیخ نبیل قاووق، عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان نیز پیشتر درباره انتخابات گفت: آمریکا و مزدورانش در لبنان و خاورمیانه میباشند که رنج مردم لبنان را بیشتر کرده و باعث تشدید بحرانها میشوند تا آنها را در عرصه سیاسی و انتخاباتی مورد استفاده قرار دهند. تصمیم حزب الله و هم پیمانانش در راستای تلاش برای برگزاری انتخابات پارلمانی آینده است، اما میزان دخالت آمریکا و عربستان است که فضای انتخابات را مسموم و سلامت آن را تهدید میکند که از این جهت از آنها میخواهیم از دخالت در امور داخلی لبنان پرهیز کنند.
بعد از انفجار بزرگ بندر بیروت دولت لبنان به ریاست «حسان دیاب» نخستوزیر این کشور استعفا داده و «سعد الحریری» جایگزین دیاب شد. الحریری نزدیک به یک سال نتوانست دولتی در لبنان تشکیل دهد که این موضوع وضعیت را برای مردم این کشور بدتر کرده و بحرانهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی لبنان را فرا گرفت.
سعد الحریری نیز بعد از بدتر کردن وضعیت لبنان از سمت خود استعفا داد و «نجیب میقاتی» سیاستمدار لبنانی توانست بعد از ۱۳ ماه فرازونشیب دولت لبنان را تشکیل دهد.
با وجود اینکه لبنان بعد از روی کار آمدن دولت میقاتی نیز همچنان به تعادل نرسیده است عربستان و کشورهای حاشیه خلیجفارس (بحرین، کویت و امارات) با بهانههای واهی روابط دیپلماتیک خود را با بیروت قطع کرده و این کشور را با یک بحران سیاسی دیگر روبرو کردند.
شایان ذکر است ساختار سیاسی لبنان و انتخاب روسای قوای سه گانه این کشور با توجه به تنوع بافت جمعیتی و طایفهای و قانون اساسی این کشور از پیچیدگیهای خاصی برخوردار است. سران قوای سه گانه لبنان بر اساس ساختار طائفهای این کشور از سوی اعضای پارلمان تعیین میشوند به گونهای که رئیس جمهور لبنان باید مسیحی مارونی، نخست وزیر باید مسلمان سنی و رئیس پارلمان باید مسلمان شیعه باشد.
انتهای پیام/