به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران در حاشیه جلسه کمیته علمی کرونا در جمع خبرنگاران، با اشاره به امکان واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال با واکسن پاستوکووک گفت: تعداد محدودی واکسن در دنیا توانستند مجوز مصرف از سازمان بهداشت جهانی بگیرند که کار را زودتر شروع کرده بودند. واکسنهای دیگری که در دنیا تولید میشوند و در بزرگسالان آزمایش میشوند میتوانند به راحتی با چاپ مقالات خود تائیدیه بگیرند. اغلب واکسنهایی که در دنیا برای کودکان مصرف شده است واکسنهایی چینی و آمریکایی هستند که تائیدیه سازمان بهداشت جهانی را گرفتند، زیرا زودتر از واکسنهای دیگر تولید شدند.
بیگلری گفت: واکسن انستیتو پاستور ایران مشترک با کشور کوبا ساخته شده است. با توجه به نتایج کارآزمایی بالینی که در ایران بر بزرگسالان انجام شده است و در کوبا بر کودکان صورت گرفت مشخص شد که این واکسن بسیار موثر و ایمن و بی خطر است. نوع ترکیب این واکسن به گونهای است که از پلتفرم واکسنهایی است که به کودکان و شیرخواران تزریق میشود و از نوع نوترکیب کنژوگه و ترکیبی است یعنی همان مدلی که در واکسن پنوموکوک، ذات الریه یا مننژیت داریم و واکسنی است که پلتفرم آن سالیان سال در کودکان کار شده است و اصلا به این علت به طرف این پلتفرم رفتیم که در عین کارا بودن ایمن باشد.
به گفته بیگلری با توجه به چاپ مقالات واکسن پاستوکووک و کارآزمایی بالینی اطفال مسلما با توجه به نتایج و نوع کارآزمایی که به صورت رعایت دقیق الزامات قانونی سازمانهای جهانی بود به طور حتم پاستوکووک یکی از واکسنهایی است که در اولین فرصت تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را میگیرد. پاستوکووک در چندین کشور از جمله کوبا برای کودکان مورد استفاده قرار گرفته است و تمام کودمان بالای ٢ سال آنجا با این واکسن واکسینه شدند.
بیگلری درباره ایمنی زایی پاستوکووک بر سویه امیکرون گفت: هیچ کدام از واکسنهای موجود برای امیکرون طراحی نشده است و برای اینکه تشخیص دهیم آیا واکسن بر امیکرون موثر است نیاز به زمان داریم و این درباره تمام واکسنها صادق است و باید بررسی شوند. درمورد سویه دلتا هم چنین بود و بعدا مشخص شد کارایی واکسنها دربرابر دلتا کاهش یافته است. درمورد امیکرون هم باید کاملا بررسی کنیم، ولی کار را برای اینکه واکسن را به سمتی ببریم که بر امیکرون موثر باشد آغاز کردیم.
به گفته رئیس انستیتو پاستور ایران واکسن پاستوکووک میتواند با چندین واریانت همزمان مقابله کند و این یک موقعیت ویژه برای پاستوکووک است که سایر واکسنها نمیتوانند به صورت همزمان با چند سویه مقابله کنند. اکنون در کشور ما سویه غالب هنوز دلتا است و مسلما واکسیناسیون فعلی بر آن اثرگذار است، اما اگر لازم باشد به سمتی میرویم که واکسن برای امیکرون هم موثر باشد.
بیگلری گفت: قرارداد بسته شده است که ۸ میلیون دز اولیه را کاملا تحویل دادیم. ۷ میلیون دوز دیگر هم تولید شده است و قرارداد آن طی روزهای آتی منعقد میشود و در مجموع ۱۵ میلیون دوز تحویل میدهیم.
انتهای پیام/