به گزارش گروه باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، در یک سال اخیر گرانی رکن ثابت بازار کالاهای اساسی و غیراساسی بوده بهگونهای که کمتر روزی است که به عنوان خریدار به بازار مراجعه کرده باشیم و با افزایش قیمتها روبهرو نشده باشیم.
این موضوع برای برخی از کالاها در حکم چند روز یا حتی یکی دو ساعت است یعنی بین قیمت کالا اول هفته و آخر هفته تفاوت وجود دارد.
این روزها تورم دیگر واژهای غریب نیست و همه مردم جامعه کم و بیش با این مفهوم آشنایی دارند.
در توضیح نرخ تورم از ۳ مفهوم، تورم سالانه، تورم ماهانه و تورم نقطه به نقطه استفاده میشود که بر این اساس منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه قبل از آن است.
منظور از نرخ تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه قبل و نرخ تورم نقطهای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است.
تورم در ایران همواره در حال افزایش است و این موضوع در مقایسه تورم ۹ ماه ابتدایی سال به وضوح دیده میشود، اما این روند در ماههای اخیر کندتر از سایر ماهها بوده است
مرکز آمار ایران در جدیدترین اعلام خود تورم آذرماه را بیان کرده که بر این اساس شاخص کل برای خانوارهای کشور ۳۷۹.۲ رسیده که نسبت به ماه قبل ۱.۷ درصد افزایش داشته و نرخ تورم دوازه ماهه نیز به ۴۳.۴ درصد رسیده است.
استان فارس نیز به تبع کل کشور در این ماه با تورم روبهرو بوده که بر این اساس نرخ تورم ۱۲ ماهه این استان ۴۵.۸ بوده که نسبت به کل کشور تورم بیشتری را تجربه کرده است.
در میان نرخ تورم خانوارهای شهری و روستایی نیز استان فارس افزایش قیمت بیشتری را نسبت به کل کشور تجربه کرده است.
بر این اساس نرخ تورم ۱۲ ماهه خانوارهای شهری در کشور ۴۲.۷ درصد است که این میزان در استان فارس به ۴۴.۱ درصد رسیده و این استان از این لحاظ رتبه ۱۷ کشوری را دارد.
نرخ تورم ۱۲ ماهه خانوارهای روستایی در کشور ۴۷ درصد است که این میزان در استان فارس به ۵۲.۱ درصد رسیده و استان از این لحاظ رتبه سوم کشوری را دارد. تورم ماهانه استان فارس ۱.۷ درصد و تورم نقطه به نقطه آن نیز ۳۴.۶ درصد افزایش را نشان میدهد.
مقایسه آماری ۹ ماهه تورم استان فارس نشان میدهد که افزایش قیمت کالاها در این استان با یک روند افزایشی، اما کند همراه بوده است. تورم سالانه استان فارس در فروردین ماه ۲۸.۵ درصد، در اردیبهشت ماه ۴۳.۲ درصد، در خردادماه ۴۵.۸ درصد، در تیرماه ۴۷.۳ درصد، در مردادماه ۴۸.۶ درصد و در شهریورماه نیز به ۴۹.۴ درصد رسیده، اما از مهرماه این تورم سیر نزولی به خود گرفته است.
بر این اساس تورم سالانه استان فارس در مهرماه ۴۸.۸ درصد، در آبان ماه ۴۷.۲ درصد و در آذرماه ۴۵.۸ درصد بوده که تقریباً کاهش ۳ درصدی نسبت به مهرماه داشته است.
در تورم نقطه به نقطه نیز هر چند در فصل بهار سیر صعودی را مشاهده میکنیم، اما از تیرماه این تورم رفته رفته کاهش پیدا کرده تا در آذرماه به ۳۴.۶ درصد رسیده که نسبت به مهرماه ۵ درصد کاهش داشته است.
بر این اساس تورم ماهانه استان فارس نیز از تابستان روند کاهشی در پیش گرفته و در آذرماه به ۱.۷ درصد رسیده که نسبت به مهرماه ۱.۳ درصد کاهش را نشان میدهد.
با توجه به نمودار تورمی استان فارس در ۹ ماه امسال اردیبهشت ماه و آذرماه کمترین نرخ تورم ماهانه را داشتهاند و این موضوع با توجه به روالی که در آمار دیده میشود امید ثبات یا کاهش قیمتها را زنده میکند.
انتهای پیام/ت