باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه - رحیمی رئیس بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : طی۴۰ روز گذشته ۹۲ مورد بازرسی از لوازمالتحریر فروشی و اسباب بازی فروشیهای سطح استان انجام شد.
از این میزان بازرسی،۳۲ مورد منجر به کشف شد که حدوداً یک هزار قلم انواع خمیر بازی، ژل بازی (اسلایم)، خمیر شنی (شن بازی) رنگ گریم، ماژیک گریم، رنگ انگشتی، ظروف غذای کودک که بدون مجوزهای بهداشتی بودند به ارزش ۱۵۰ میلیون ریال تا تعیین تکلیف، توقیف شد.
تولیدکنندگان حتماً باید از سازمان غذا و دارو مجوز داشته باشند، چون مقدار بیش از حد مجاز برخی ترکیبات که در این محصولات وجود دارد میتواند خطرناک باشد؛ دراین محصولات مقدار فلزات سنگینی؛ مانند: آرسنیک، سرب، کروم، بور، کادمیوم، باریوم، سلنیوم، آنتیموان، جیوه و مواد بکار رفته در فرایند تولید مثل نرم کننده ها، پرکنندهها و افزودنیها وجود دارد.
از نظر ویژگیهای میکروبی نیز باید بار میکروبی این محصولات در یک حد مشخص باشد؛ بنابراین لوازمی که فاقد مجوزهای بهداشتی باشند هیچ یک از این کنترلها روی آنها اعمال نمیشود و ممکن است مقدار این ترکیبات مضر در آنها بیش از حد مجاز باشند و سلامت کودکان را به مخاطره بیاندازد.
چون رده سنی استفاده کنندگان از لوازم بازی و سرگرمی، کودکان و نوجوانان هستند، حتما باید این کالاها مجوز بهداشتی مربوطه از سازمان غذا و دارو را دریافت کنند؛ در غیر این صورت تقلبی و قاچاق محسوب میشوند.
در اواخر آذرماه به اتاق اصناف و شبکههای سطح استان اعلام کردیم تا بازرسیهای لازم را انجام دهند و عرضه این کالاها را متوقف کنند.
به والدین کودکان و نوجوانان توصیه میکنیم این محصولات را حتماً از اماکن مطمئن خریداری و به مجوزهای بهداشتی آنها توجه ویژه داشته باشند و این مجوزها را بررسی کنند.
در حین استفاده از این مواد، حتی محصولاتی که پروانه بهداشتی دارند باید از تماس دست و مواد با چشم بینی و دهان جلوگیری شود و بعد از استفاده دستها شسته شود.
در برخورد با این تخلفات، چون مستقیم با سلامت مردم سر و کار دارد هرگز مماشات نخواهیم کرد، اما از تولیدکنندگان داخل استان که توانایی تولید این مواد را دارند برای تولید مواد سالم حمایت خواهیم کرد .
انتهای پیام/د