در این گزارش سعی کرده‌ایم به قیمت صندوق‌های امانات و روش‌های گرفتن آن بپردازیم تا اگر طلا یا ارز دارید برای اطمینان بیشتر در این صندوق‌ها قرار دهید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها آمار سرقت‌ها افزایش پیدا کرده و رئیس پلیس پایتخت هم گفته بخش اعظم این سرقت ها، طلا و ارز بوده است. سردار حسین رحیمی از قیمت بالای صندوق‌های امانات و البته تعداد کم آن‌ها گلایه کرده و گفته: «این طور نیست مردم تمایل نداشته باشند که طلا و ارزشان را در صندوق امانت بگذارند، اما هم صندوق کم است و هم قیمت شان بالاست.» او از مسئولان بانک مرکزی و مسئولان اقتصادی خواست که برای این موضوع فکر جدی کنند. در این گزارش سعی کرده ایم به قیمت صندوق‌های امانات و روش‌های گرفتن آن بپردازیم تا اگر طلا یا ارز دارید برای اطمینان بیشتر در این صندوق‌ها قرار دهید تا شب با خیال راحت تری بتوانید بخوابید.

اجاره بهای صندوق‌های امانات

معمولاً اجاره بهای استفاده از صندوق‌های امانات از سوی بانک‌ها بر اساس سانتی‌متر مکعب محاسبه می‌شود؛ به طوری که اجاره بهای سالانه برای صندوق‌های کوچک در بانک‌های مختلف از ۶۰ هزار تومان تا ۱۵۰ هزار تومان متفاوت است و ودیعه آن نیز بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تومان تغییر می‌کند. اجاره بهای صندوق‌های امانات متوسط هم از ۱۵۰ هزار تومان شروع می‌شود و عموماً تا ۲۵۰ هزار تومان است.

اما اجاره بهای صندوق‌های بزرگ در بانک‌های مختلف، تفاوت زیادی با هم پیدا می‌کند و میزان امنیت این صندوق‌ها نیز اهمیت بسیاری در اجاره بهای آن دارد. برای مثال یکی از صندوق‌های امانات خیلی بزرگ در ساختمان مرکزی یکی از بانک‌های دولتی کشور اجاره بهای سالانه بیش از ۶۵ میلیون تومان و ودیعه‌ای حدود ۵۲۶ میلیون تومان دارد. البته به طور میانگین صندوق‌های امانت بزرگ هم رقمی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به عنوان اجاره بهای سالانه از مشتریان شان می‌گیرند. البته برای هر بار استفاده از صندوق هم باید ۵ هزار تومان کارمزد پرداخت کنید.

چطور می‌توانیم صندوق امانات داشته باشیم؟

شرط اول برای داشتن صندوق امانات این است که در شعبه دارای صندوق امانات یکی از انواع حساب را داشته باشید. بقیه مدارک مورد نیاز ممکن است برای هر بانکی متفاوت باشد، اما در بیشتر بانک‌ها داشتن شناسنامه، کارت ملی و کپی‌های آن‌ها و چند قطعه عکس کفایت می‌کند. اگر بخواهید به جز خودتان وکیلی هم به صندوق شما دسترسی داشته باشد، ارائه مدارک وکیل هم الزامی است. حالا اگر بخواهید برای یک شرکت صندوق امانت بگیرید مدارک مورد نیاز شما یک رونوشت از اساسنامه شرکت به همراه روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت و صاحبان حق امضاست. با این حال بهتر است در صورت نیاز به صندوق، شرایط هر کدام از بانک‌ها را مطالعه کنید.

مزایا و معایب این صندوق‌ها

در خصوص مزایا که امنیت بالای این صندوق‌ها مهم ترینش است. نکته دیگری که وجود دارد این است که حتی مسئولان بانک‌ها هم نمی‌توانند محتویات داخل صندوق شما را ببینند، اما در کنار این مزایا این صندوق‌ها معایبی هم دارند. به طور مثال شما در ساعتی که بانک تعطیل است نمی‌توانید به محتویات داخل صندوق دسترسی داشته باشید همچنین در صورت داشتن بدهی به بانک تا تسویه نکردن قادر به خارج کردن محتویات صندوق تان از بانک نخواهید بود.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شریفی
۲۲:۵۲ ۱۸ اسفند ۱۴۰۱
سلام. چرا (مزایا و معایب صندوق امانات بانک‌ها) نویسنده نداره؟؟؟؟ الان (به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان) شد نویسنده. بخوام توی مقالم استفاده کنم اسم کی رو بنویسم. بگم به نقل از باشگاه خبرنگاران؟؟؟؟؟ خسته نباشید. خداقوت.