باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه - ناصر مرادی گفت: متاسفانه هم میزان سموم و هم نیترات حاصل از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی ما نسبت به استانداردهای جهانی کمی بالاتر است و این موضوع دلایل مختلفی دارد که یکی از اصلیترین آنها نبود آگاهی و اطلاع کشاورزی از میزان و دوز مناسب مصرف سموم و کودها است.
از سوی دیگر اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته از سموم جدید و مدرنی استفاده میشود که بعد از مدت مشخصی و تا زمان برداشت محصول کشاورزی حذف میشود و دیگر مشکلی برای سلامت محصول کشاورزی ایجاد نمیکند و ما هم باید به سمت استفاده از این سموم دفع آفات که ماندگاری کم و مشخصی دارند، حرکت کنیم.
سمومی که اکنون در ایران استفاده میشود از این نوع نیست و برخی از این سموم وارداتی که عمده آنها از چین میآید، روی محصولات کشاورزی ماندگاری دارد.
یکی دیگر از دلایل بالا بودن میزان نیترات و سموم در محصولات کشاورزی تلاش برای تولید بیشتر محصول در اراضی کشاورزی است در برخی استانها کشاورزانی از استانهای دیگر اراضی زراعی را اجاره میکنند و برای اینکه تولید بیشتری داشته و سود بالاتری ببرند، میزان استفاده استاندارد از سموم و کودها را رعایت نمیکنند که این روند هم نگرانی درباره سلامت محصولات کشاورزی را افزایش میدهد و هم باعث آلودگی آب و خاک خواهد شد.
این مشکلات در محصولاتی مانند صیفی جات و سبزیجات بیشتر وجود دارد.
با وجود همه این موارد نمیتوان گفت تمام محصولات کشاورزی که در کشور تولید میشود آلوده است و باید نگران باشیم، زیرا مزارع زیادی داریم که تمام محصولات تولیدی آنها ارگانیک است.
عمده محصولات کشاورزی تولیدی ایران بر اساس استانداردهای ارائه شده از سوی سازمان حفظ نباتات کشور کاملا سالم و مورد تایید است،این استانداردها در کشورهای مختلف متفاوت است و برخی کشورهای دیگر که واردکننده محصولات ما هستند سختگیری بیشتری نسبت به میزان سموم و کودها دارند.
با این وجود لازم است نهادهای متولی از جمله وزارت بهداشت، استاندارد، حفظ نباتات و... نظارت بیشتری بر محصولات کشاورزی داشته باشند تا دیگر نگرانی از این بابت برای مردم وجود نداشته باشد .
انتهای پیام/د