باشگاه خبرنگاران جوان شیراز - به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، کارشناسان سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس و کارشناسان سلامت محیط شبکههای بهداشت و درمان استان، بر رعایت شیوه نامههای بهداشتی در حوزههای برگزاری امتحانات مدارس استان نظارت میکنند.
عباس رضاییان زاده با اشاره به اینکه سویه جدید اُمیکرون (omicron) که در آفریقای جنوبی شناسایی شد، در حال انتشار در دیگر کشورهای دنیاست، گفت: همچون گذشته و مانند واریانتهای قبلی، این نگرانی وجود دارد که سویه جدید کروناویروس میتواند به شیوع بیماری در جامعه دامن بزند.
او با بیان اینکه شرایط کنونی برگزاری حضوری آزمونهای مدارس با دغدغههای والدین و دانش آموزان در این زمینه همراه است، گفت: بر اساس تصمیم وزارت آموزش و پرورش امتحانات نهایی پایه دوازدهم دوره دوم متوسطه، بزرگسالان، آموزش از راه دور و داوطلبان آزاد شاخه نظری به صورت حضوری برگزار میشود؛ شیوه برگزاری آزمون دیگر پایهها نیز بر اساس شرایط موجود و تصمیم گیری مدیران مدارس و اداره آموزش و پرورش نواحی و شهرستانها مشخص میشود.
رضائیان زاده با تاکید بر اهمیت سلامت دانش آموزان، رعایت شیوه نامههای بهداشتی و اصول حفاظتی در حوزههای برگزاری آزمون را بسیار ضروری دانست.
او گفت: در این راستا، ارزیابی و نظارت بر وضعیت آمادگی بهداشتی حوزههای امتحانی، شرط لازم برای برگزاری تمامی آزمونها است و برای اطمینان بیشتر از حفظ آمادگی حوزههای برگزاری امتحانات، چک لیست کشوری پایش و نظارت حوزه ها، روز پیش از برگزاری آزمون و همچنین در زمان برگزاری آزمون از سوی کارشناسان سلامت شبکههای بهداشت و درمان، تکمیل و نتایج بازدید برای رفع نواقص به ادارات آموزش و پرورش ارائه میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اینکه دانش آموزان و همراهان آنان باید از تجمع در حوزههای برگزاری، پیش و پس از برگزاری هر آزمون خودداری کنند، گفت: همچنین رعایت شیوه نامههای بهداشتی همچون استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی مناسب از یکدیگر، تهویه و گندزدایی محل آزمون ضروری است.
او گفت: غربالگری دانش آموزان و بیماریابی پیش از ورود دانش آموزان به محل برگزاری امتحانات، باید انجام شود و در صورت وجود افراد مشکوک یا دارای علائم، جداسازی این افراد و حضور آنان در فضای قرنطینه برای شرکت در آزمون الزامی است.
رضائیان زاده با بیان اینکه از ابتدای همه گیری کووید ۱۹، آموزشهای بهداشتی ویژه دانش آموزان و پدرها و مادرها با استفاده از ظرفیت فضای مجازی ارائه شده است؛ ابراز امیدواری کرد تا با توجه به پوشش بالای واکسیناسیون جامعه به ویژه در گروه دانش آموزان، کارکنان مدارس و معلمان، رعایت شیوه نامههای بهداشتی با نظارت فعال کارکنان سلامت، آزمونها با ایمنی کامل برگزار شود و از نگرانی خانوادهها برای حضور فرزندانشان در مدارس کاسته شود.
او با قدردانی از تلاش کارشناسان سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس و کارشناسان سلامت محیط شبکههای بهداشت و درمان دانشگاه، خواستار استمرار و جدیت در بازدید از حوزههای امتحانات و ارزیابی وضعیت اجرای شیوه نامههای بهداشتی در مدارس شد.
انتهای پیام/