دستگاه اندرویدی شما به روش‌های مختلف و بیش از آنچه که فکرش را بکنید زیر نظرتان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان - تلفن‌های همراه اندرویدی دارای تنظیمات و اپلیکیشن‌های پیش فرض هستند که به شرکت گوگل اجازه می‌دهد نحوه استفاده از تلفن همراه توسط کاربر را برای اهداف مختلف کنترل کند. با توجه به سیاست‌های گوگل مربوط به داده، داده‌های تولید شده از فعالیت‌های کاربر می‌تواند به روش‌های مختلف توسط این شرکت استفاده شود.

جمع آوری داده‌ها از طریق تلفن همراه اندرویدی توسط گوگل لزوما مساله‌ای نگران کننده نیست. بیشتر این داده‌ها در نهایت برای ارائه خدمات بهتر به کاربر استفاده می‌شوند. با این وجود، کاربر حق دارد از اطلاعاتی که به گوگل ارسال می‌شوند، آگاه باشد.

ردیابی موقعیت مکانی

۱۰ مسیری که گوگل از طریق آن‌ها بر زندگی شما نظارت دارد! +عکس

اندروید از موقعیت مکانی کاربر برای ارائه خدمات مرتبط یا نمایش مکان‌های نزدیک به وی استفاده می‌کند. هنگامی که خدمات موقعیت مکانی دستگاه خود را فعال می‌کنید و به گوگل اجازه دسترسی می‌دهید، سیستم عامل اندروید ردیابی شما را آغاز می‌کند.

به عنوان نمونه، جایی که می‌روید، این که از کدام مسیر استفاده می‌کنید، و مکان‌های مهمی که بازدید می‌کنید، ردیابی می‌شوند. شما می‌توانید سابقه موقعیت مکانی را در حساب کاربری گوگل خود و اپلیکیشن گوگل مپس مشاهده کنید.

روش‌هایی برای غیرفعال کردن سابقه موقعیت مکانی از تنظیمات حساب کاربری گوگل وجود دارد، اما در نهایت، تلفن همراه اندرویدی به ارسال داده‌های موقعیت مکانی ناشناس به گوگل ادامه می‌دهد تا خدمات خود را بهبود ببخشد.

دستیار گوگل

۱۰ مسیری که گوگل از طریق آن‌ها بر زندگی شما نظارت دارد! +عکس

دستیار گوگل یا گوگل اسیستنت، دستیار صوتی پیش فرض اندروید است که توسط شرکت گوگل ارائه شده است. این دستیار صوتی ویژگی‌هایی برای کنترل دستگاه و انجام امور مختلف از طریق دستورات صوتی را فراهم می‌کند.

از آنجایی که می‌تواند تقریبا کل تلفن همراه را از طریق دستورات صوتی مدیریت کند، دستیار گوگل نیز حجم قابل توجهی از داده‌ها را ردیابی می‌کند. این داده‌ها شامل الگو‌های صوتی، اپلیکیشن‌های پرکاربرد، اقدامات مکرر، موقعیت مکانی برای نمایش آب و هوا و اخبار مرتبط و بسیاری موارد دیگر است.

دستیار گوگل می‌تواند بیشتر عملکرد‌های دستگاه را انجام داده و اپلیکیشن‌ها را اجرا کند. از این رو، می‌تواند تقریبا به تمام داده‌های مربوط به این اپلیکیشن‌ها و عملکرد‌ها دسترسی داشته باشد که از آن‌ها برای نظارت و آنالیز نحوه استفاده از دستگاه توسط کاربر بهره می‌برد.

گذرواژه‌ها

۱۰ مسیری که گوگل از طریق آن‌ها بر زندگی شما نظارت دارد! +عکس

اندروید یک ویژگی مفید برای ذخیره گذرواژه‌ها در بخش مدیریت گذرواژه گوگل ارائه می‌کند. این در شرایطی است که کاربر برای استفاده از این ویژگی حق انتخاب دارد. گوگل گذرواژه‌های کاربر را آنالیز می‌کند و توصیه‌های مربوط به ایمنی و حریم خصوصی ارائه می‌کند.

زمانی که یک گذرواژه را در مرورگر کروم وارد می‌کنید یا وارد یک اپلیکیشن، مانند اینستاگرام یا لینکدین می‌شوید، تلفن همراه اندرویدی شما پیشنهاد ذخیره گذرواژه را ارائه خواهد کرد. اندروید این گذرواژه‌ها را کنترل می‌کند و مدیریت گذرواژه پیشنهاد‌هایی را درباره آن‌هایی که مجدد استفاده کرده اید یا مواردی که ضعیف هستند، ارائه می‌کند.

اپلیکیشن‌های پیامک، مخاطبین و شماره‌گیری گوگل

۱۰ مسیری که گوگل از طریق آن‌ها بر زندگی شما نظارت دارد! +عکس

اپلیکیشن‌های پیامک، مخاطبین و شماره‌گیری گوگل به صورت پیش فرض در بیشتر تلفن‌های همراه اندرویدی نصب هستند. به واسطه ویژگی‌های متنوع و یکپارچگی با حساب کاربری گوگل، این اپلیکیشن‌ها از بهترین نمونه‌های رایگان هستند.

اپلیکیشن‌های مخاطبین و شماره‌گیری بر داده‌های مهم کاربر مانند مخاطبین، سابقه تماس، مخاطبین پرکاربرد، و بسیاری موارد دیگر نظارت می‌کنند. به طور مشابه، اپلیکیشن پیامک گوگل ردیابی پیامک‌ها و مخاطبین پرکاربرد را انجام می‌دهد.

از آنجایی که این اپلیکیشن‌ها داده‌های کاربر را با حساب کاربری گوگل وی همگام‌سازی می‌کنند، اندروید از آن‌ها برای نظارت بر فعالیت‌های وی استفاده می‌کند. اما این همگام‌سازی در بیشتر مواقع مفید است، زیرا به عنوان یک پشتیبان برای داده‌های مهم کاربر عمل می‌کند.

شبکه‌های وای فای مجاور

۱۰ مسیری که گوگل از طریق آن‌ها بر زندگی شما نظارت دارد! +عکس

ویژگی شبکه‌های وای فای مجاور (Nearby Wi-Fi Networks) به دستگاه اندرویدی اجازه می‌دهد در منطقه‌ای که کاربر حضور دارد و تا مسافتی مشخص به دنبال یک شبکه وای فای بگردد. این ویژگی به دستگاه اجازه می‌دهد به شبکه‌های وای فای، به ویژه آن‌هایی که ذخیره شده اند و شبکه‌های وای فای باز متصل شود.

تلفن همراه اندرویدی شما از خدمات موقعیت مکانی برای ردیابی منطقه‌ای که در آن قرار دارید و جستجوی شبکه‌های وای فای در سراسر آن استفاده می‌کند. به این ترتیب، می‌تواند بر دستگاه برای دسترسی به شبکه‌های مجاور نظارت داشته باشد.

گوگل فوتوز

۱۰ مسیری که گوگل از طریق آن‌ها بر زندگی شما نظارت دارد! +عکس

گوگول فوتوز یک اپلیکیشن ذخیره و به اشتراک گذاری عکس و ویدیو است که توسط شرکت گوگل ارائه شده است. گوگل فوتوز از عکس‌ها و ویدیو‌های کاربر در سرور‌های گوگل، جایی که از مدیای کاربر برای بهبود سامانه‌ها و هوش مصنوعی خود استفاده می‌کند، نسخه پشتیبان تهیه می‌کند.

گوگل عکس‌های کاربر را برای تبلیغات به اشتراک نمی‌گذارد، اما از داده‌ها برای آموزش سامانه هوش مصنوعی خود مانند گوگل اسکن، تشخیص چهره، و ایجاد آلبوم برای بهتر کردن آن استفاده می‌کند.

همچنین، گوگل فوتوز از داده‌های جی‌پی‌اس برای برچسب‌زنی موقعیت مکانی ثبت عکس‌ها استفاده می‌کند. به این ترتیب، گوگل فوتوز به صورت غیر مستقیم موقعیت مکانی کاربر را ردیابی می‌کند.

تقویم گوگل

۱۰ مسیری که گوگل از طریق آن‌ها بر زندگی شما نظارت دارد! +عکس

اپلیکیشن تقویم گوگل به صورت پیش فرض روی بیشتر تلفن‌های همراه اندرویدی نصب است. این اپلیکیشن از ویژگی‌های قوی حفظ حریم خصوصی برخوردار است، اما باید توجه داشت که خدمات و اپلیکیشن‌های گوگل از داده‌های تقویم برای آنالیز نحوه استفاده کاربر بهره می‌برند.

تلفن همراه اندرویدی داده‌های تقویم گوگل را با سرور‌های این شرکت همگام می‌کند. افزون بر این، دستیار گوگل نیز به برنامه‌ها و رویداد‌های کاربر دسترسی دارد، از این رو تقویم گوگل به اپلیکیشینی تبدیل می‌شود که اندروید برای نظارت بر کاربر از آن استفاده می‌کند.

سابقه و تنظیمات مرورگر کروم

۱۰ مسیری که گوگل از طریق آن‌ها بر زندگی شما نظارت دارد! +عکس

گوگل کروم نیازی به معرفی ندارد و امروزه پر کاربردترین مرورگر وب جهان است. این مرورگر تکامل قابل توجهی یافته و ویژگی‌های حریم خصوصی خوبی را برای کاربران ارائه می‌کند.

در یک دستگاه اندرویدی و با هدف بهبود تجربه کاربر، گوگل سابقه و تنظیمات کروم را برای ارائه پیشنهادات مرتبط آنالیز می‌کند. در همین راستا، یو آر ال ها، تصاویر، حافظه کش، و منابع دیگر از سابقه مرورگر ذخیره می‌شوند تا عملکرد آن را بهبود بخشد.

در حالت استاندارد، کل سابقه و فعالیت‌های مرورگر کاربر با حساب کاربری گوگل همگام‌سازی می‌شوند. اگر قصد به اشتراک گذاری این اطلاعات را ندارید می‌توانید از حالت ناشناس (Incognito Mode) در مرورگر کروم استفاده کنید.

ردیابی گوگل آنالیتیکس در اپلیکیشن‌ها

۱۰ مسیری که گوگل از طریق آن‌ها بر زندگی شما نظارت دارد! +عکس

گوگل آنالیتیکس یک ابزار سئو و بازاریابی برای آنالیز عملکرد یک اپلیکیشن یا وب سایت است. گوگل برای جمع‌آوری و ارسال داده‌ها از اپلیکیشن‌ها به گوگل آنالیتیکس بر اپلیکیشن‌های اندرویدی، الگو‌های استفاده، و سابقه کاربر نظارت می‌کند.

گوگل آنالیتیکس اغلب برای ردیابی استفاده از یک اپلیکیشن خاص با ایجاد یک شناسه ردیابی منحصر به فرد تنظیم می‌شود. داده‌هایی که بر آن‌ها نظارت می‌شود می‌توانند توسط عوامل هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی پیشرفته گوگل به شکل آمار جمع آوری شوند. تقریبا هر اپلیکیشنی که نصب می‌کنید ممکن است کد گوگل آنالیتیکس در آن جاسازی شده باشد.

پشتیبان‌گیری از داده‌ها و تنظیمات اپلیکیشن

۱۰ مسیری که گوگل از طریق آن‌ها بر زندگی شما نظارت دارد! +عکس

هر زمان که از تلفن همراه اندرویدی خود پشتیبان‌گیری می‌کنید، داده‌ها و تنظیمات اپلیکیشن‌ها در فضای ابری ذخیره می‌شوند. این داده‌های پشتیبان در گوگل درایو و سرور‌های گوگل ذخیره شده و به گوگل اجازه نظارت بر آن را می‌دهد.

بنابر سیاست‌های گوگل، این شرکت می‌تواند داده‌ها و تنظیمات اپلیکیشن‌ها را آنالیز کند تا نسخه پشتیبان را ایمن نگه دارد و بر هر گونه داده مخرب نظارت کند. سامانه امنیتی اندروید نیز پیش از آپلود نسخه پشتیبان در فضای ذخیره سازی ابری، آن را برای حصول اطمینان از امنیت اسکن می‌کند.

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۱ ۲۱ دی ۱۴۰۰
حالا باز بگید ما چیزی نداریم! بلز برید سراغ واتس آپ واینستا و....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۹ ۲۱ دی ۱۴۰۰
به خدا قسم اینترنت ملی از نان شب هم واجب تر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۰ ۲۰ دی ۱۴۰۰
گوگل پلی سرویس از همه بدتره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۲۰ دی ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۲ ۲۰ دی ۱۴۰۰
یا ابالفضل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۶ ۲۰ دی ۱۴۰۰
یه جمله معروف هست که می گه فیس بوک شما را بهتر از خودتان می شناسد اینم دلیلش( می دونم به گوگل ربطی نداره ولی حالا)
Iran (Islamic Republic of)
سرشناس
۰۰:۴۲ ۲۰ دی ۱۴۰۰
گوگل این اطاعاتو که داشته و داره که هیچی مهم نی...
اما ماهواره های اسپیس ایکس معلوم نیست پشت پردش چیه؟ اینترنت فقط یک قابلیتشه اما چیزهای دیگ داره قطعا پشتش که نمیدونیم بده یا خوبه برای مردم زمین!
تصور کن دورتادور زمین قراره پر بشه از ماهوارهاشون پس حتما چیزی هست پشتش :(
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۷ ۱۹ دی ۱۴۰۰
دوستان سلام اگر می‌خواهید گوگل به تلفن‌تان دسترسی نداشته باشه گوشی هوآوی تهیه کنید که فاقد سرویس های گوگل هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۶ ۱۹ دی ۱۴۰۰
سلام.از سازمان بازرسی کل کشور،شورای نگهبان،دولت،مجلس،رهبر معظم انقلاب می‌خواهیم دستور واردات خودروی معمولی باکیفیت و بدون تعرفه گمرکی را صادر بفرمایند و فروش آن به مردم بدون خودرو،تا انحصار،احتکار و گرانی دههابرابری خودرو شکسته شود،مردم بعد برجام که خودرو ده برابر گران شد توان خرید ندارند و از طرفی خودروهای داخلی هزاران برابر ویروس کرونا در شش ماه گذشته کشته و تلفات داده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۳ ۱۹ دی ۱۴۰۰
چیز زیاد عجیبی نبود. اگه دقت کرده باشید اکثر نرم‌افزارها نیز تا کلی اجازه دسترسی بهشون ندید کار نمی کنند. بجاش کاش راهکار واسه حفظ داده ها می دادید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۴ ۱۹ دی ۱۴۰۰
بعد يك عده هنوز شعار ميدهند اينترنت ملي ميخوايم چيكار! يا چرا بايد فضاي مجازي را سامان بديم؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۳ ۱۹ دی ۱۴۰۰
من اینترنت ملی پرسرعت میخوام
Iran (Islamic Republic of)
برانکو ایوانکوویچ
۲۰:۲۵ ۱۹ دی ۱۴۰۰
دانشمند
این اطلاعات رو برای بهبود کاربری و از تمام استفاده کنندگان جمع آوری میکنه
کل دنیا دارن استفاده میکنن ایراد نداره فقط برا ما ایراد داره
اینترنت ملی بشه یک قدم به کره شمالی شدن نزدیکتر میشیم
Germany
انسان
۲۰:۵۳ ۱۹ دی ۱۴۰۰
تا مثل کره شمالی محدود عقب افتاده نشیم هرکی هم صیانت میخواد دو تا راه ساده داره یا تشریف ببره تو غار زندگی کنه یا گوشیش رو بندازه دور لازم نکرده کسی از ما صیانت کنه و اینترنت ملی و این چرت و پرتارو بزنه چرا باید برای مردم مملکت تعیین تکلیف کنین؟ به هیچکس ربطی نداره که کس دیگه میخواد چیکار کنه اصلا میخوایم پاشیم بریم اطلاعاتمون رو دو دستی بدیم به گوگل کسی حق دخالت ندارههههههه.
Iran (Islamic Republic of)
Mahdi
۰۰:۰۷ ۲۰ دی ۱۴۰۰
اول اینکه اطلاعات شخصی ما گوگل میخواد چیکار کنه تو نگران اطلاعات شخصیت نباش میلیارد ها نفر اطلاعاتشون دست گوگله اتفاقی افتاده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۴ ۲۱ دی ۱۴۰۰
اتفاقا خود آمریکا وکشورهای غربی از شبکه های داخلی وملی خودشون بیشتر استفاده نیکنند بعد یک عده ساده لوح میگن هنه دنیا دارن اشکالی نداره!! خب همه دنیا هم اتفاقا اطلاعاتشون سرقت شد.مگه گوشی صدراعظم آلمان مرکل رو اطلاعاتش سرقت نوردند و.... پس بقیه که کاری نداره.
حتنا اینترنت وشبکه نلی از ضروریات حفظ استقلال و امنیت کشور است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۰ ۲۱ دی ۱۴۰۰
عقب موندگی هایی مثل انحصار خودرو و... نتیجه افکار ساده لوحانه و زودباوری امثال شما هست