باشگاه خبرنگاران جوان - با شور و هیجان شما را متقاعد میکنند که برنده قرعه کشی شده اید تا آنجا که لحظهای فکر نمیکنید که اصلا شاید در هیچ مسابقهای شرکت نکرده اید!
محو چرب زبانیشان میشوید؛ انگار با کلامشان شما را سحر و جادو میکنند؛ بدون اینکه لحظهای فکر کنید یا با فردی مشورت کنید به سمت دستگاه عابر بانک رفته یا با انجام عملیات بانکی «رمز» ارسال شده به گوشی تلفن همراه تان را برایشان میخوانید؛ به همین راحتی و در یک لحظه موجودی حسابتان خالی میشود؛ در یک چشم بر هم زدن! این داستان، سرنوشت مالباختگانی است که در پی یک تماس تلفنی، موجودی حسابشان به یغما رفته است!
پرونده اول: کلاهبرداری تلفنی با ترفند «برنده خوش شانس»
چندی پیش یکی از شهروندان به پلیس فتا پایتخت مراجعه و مدعی شد شخصی با وی تماس گرفته و ضمن معرفی خود به عنوان مجری رادیو با ایجاد محیطی شبیه به صدای استودیو و انجام کنشهای هیجانی و دیگر اقدامات فریبنده اعلام کرده که شما برنده خوش شانس قرعهکشی شده اید.
در ادامه مجرم با استفاده از ترفندهای زیرکانه مالباخته را متقاعد کرد که جهت دریافت جایزه خود سریعا به نزدیکترین دستگاه خودپرداز محل زندگی مراجعه کرده و پس از وارد کردن کارت عابر بانک به دستگاه، کدهای مختلفی را که مجرم از پشت تلفن به وی اعلام کرده وارد کند که در نهایت شاکی با یک غفلت ساده متوجه سرقت تمامی موجودی کارت بانکی و خالی شدن حساب خود میشود.
در پی این گزارش موضوع در دستور کار متخصصان پلیس فتا پایتخت قرار گرفت و پس از اقدامات تخصصی و تحقیقات سایبری متهم شناسایی و پس از تشریفات قضایی در یکی از مناطق غربی تهران بزرگ دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد.
پرونده دوم: برنده قرعه کشی، بازنده شد!
در پی مراجعه یکی از شهروندان به پلیس فتا و ارائه مرجوعه قضایی که مدعی بود مورد کلاهبرداری اینترنتی قرار گرفته است، پروندهای تشکیل و پس از حضور شاکی و اخذ اظهارات وی، مشخص شد فردی ناشناس با وی تماس گرفته و او را برنده قرعهکشی اعلام و درخواست کرده شمارهای را که برایش ارسال میشود اعلام کند چرا که همان شماره، کد قرعهکشی است! غافل از اینکه کد مذکور باعث ایجاد دسترسی شخص کلاهبردار به همراه بانک شاکی شده و فرد قربانی پس از خواندن کد متوجه خالی شدن حساب بانکی اش میشود.
در ادامه با انجام اقدامات فنی و تخصصی کارشناسان پلیس فتا عامل کلاهبرداری را شناسایی و پرونده جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شد.
پرونده سوم: کلاهبرداری ۲ میلیارد ریالی با ترفند قرعهکشی کمک هزینه عتبات عالیات
مدتی قبل دو شهروند گلستانی با در دست داشتن مرجوعه قضایی با ادعای برداشت غیرمجاز اینترنتی از حساب بانکیشان به پلیس فتا مراجعه کرده و بلافاصله موضوع در دستور کار این پلیس قرار گرفت.
با تحقیقات صورت گرفته مشخص شد مبالغی بیش از دو میلیارد ریال با شیوه اعلام بـرنده شدن در قرعهکشی کمکهزینه عتبات عالیات از حساب بانکی دو نفر از شکات به صورت غیرمجاز برداشت شده است؛ بدین صورت که متهمان پس از اخـذ اطلاعات کارت مالباختگان، رمز دوم و اطلاعات همراه بانک آنان را به سرقت برده و نهایتاً اقدام مجرمانه خود را عملی کردند.
پس از تکمیل تحقیقات، متهمین شناسایی و با هماهنگی مرجع قضایی در استان کرمانشاه دستگیرشده و به اقدامات مجرمانه خود اعتراف کردند.
در بررسیهای بهعملآمده مشخص شد متهمان با بهرهگیری از شگردهای خاص، با بهکارگیری دهها سیمکارت و حسابهای بانکی مختلف، وجوه سرقتی را وارد حسابهای دیگر کرده، سپس اقدام به خرید طلا و گوشی تلفن همراه میکردند.
پرونده چهارم: کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی از ۱۰۰ نفر
در روزهای اخیر شکایتی از کلاهبرداری از چند شهروند تهرانی به پلیس فتا ارجاع شد و تیمی از کارشناسان این پلیس، بررسی تخصصی این پروندهها را آغاز کردند.
در تحقیقات انجام شده از مالباختگان مشخص شد که فردی تحت عنوان مجری برنامه رادیویی اول با آنها تماس گرفته و اعلام کرده که آنها در یک مسابقه رادیویی برنده جایزه شده اند.
در این سناریوی تکراری فرد تماس گیرنده با به کارگیری شیوههای متقلبانه، مخاطب خود را برای دریافت مبلغ جایزه به دستگاههای خودپرداز هدایت کرده و با ترفندی خاص و ثبت کدهای اعلامی توسط مالباخته، موجودی حساب مخاطب خود را به حسابهای مورد نظر خود انتقال داده است.
در ادامه با آغاز تحقیقات تخصصی ماموران پلیس فتا، سرانجام سرنخهایی از هویت واقعی متهمان به دست آوردند و در پایشهای اطلاعاتی مشخص شد که اعضای یک باند ۷ نفره مشتکل از ۵ مرد و ۲ زن، کلاهبرداریها را انجام داده که پس از هماهنگی قضائی در مخفیگاهشان در محدوده تهران دستگیر شدند.
گفتنی است متهمان پس از انتقال به پلیس فتا به ۱۰۰ فقره کلاهبرداری به همین شیوه اعتراف کرده و کارشناسان ارزش ریالی اموال کلاهبرداری شده را ۳۰ میلیارد ریال اعلام کردند.
پرونده پنجم: انهدام باند ۷ نفره کلاهبرداران تلفنی مسابقه رادیویی
تعدادی از شهروندان به پلیس فتا مراجعه و مدعی شدند از طریق یک تماس تلفنی مورد کلاهبرداری قرار گرفتهاند.
در ادامه پرونده ابتدایی در این خصوص تشکیل و موضوع در دستور کار قرار گرفت.
یکی از شکات در اظهارات خود گفت: شخصی ناشناس با آنها تماس گرفته و عنوان داشته شما برنده خوش شانس خوش حسابی شده اید و سپس با ترفندهای متقلبانه و با این بهانه که جهت دریافت جایزه نیاز به اطلاعات هویتی شما و کد ارسال شده به تلفن همراهتان داریم اطلاعات محرمانه هویت خود و کدی که به تلفن همراهم ارسال شد را داده و پس از دقایقی متوجه کلاهبرداری و برداشت غیرمجاز از حساب خود شدم.
در ادامه کارشناسان پلیس فتا پایتخت اقدامات خود را آغاز کردند و پس از مطالعه اظهارات شکات پرونده و بررسیهای همه جانبه و تحقیقات گسترده در فضای مجازی متوجه شدند مجرمین این پرونده در قالب یک باند حرفهای در حال کلاهبرداری با ترفند برنده خوش حساب هستند.
در نهایت با اقدامات فنی کارآگاهان پلیس فتا تهران بزرگ تعداد شش نفر از اعضای این باند هفت نفره شناسایی و پس از احراز هویت و تشریفات قضایی، در چند عملیات پلیسی همزمان در نقاط مختلفی از تهران بزرگ دستگیر و به همراه تجهیزات الکترونیک به پلیس فتا منتقل شدند.
در آخرین مرحله از اقدامات این پرونده نفر اصلی باند که با تحرکات پیچیده قصد گمراه کردن پلیس را داشت توسط افسران سایبری پلیس فتا پایتخت شناسایی شد و پس از اقدامات فنی و به دست آمدن محل فعالیت وی، این مجرم اینترنتی نیز در نهایت توسط تیم عملیاتی پلیس فتا تهران بزرگ دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد.
گفتنی است تاکنون بیش از ۱۰۰ مالباخته در این پرونده وجود دارد و تعداد شکات نیز در حال افزایش است.
در نهایت این باند که از پنج نفر مرد و دو نفر زن تشکیل شده بود و بصورت لایه لایه در سراسر کشور فعالیت مجرمانه انجام میداد منهدم و تمامی اعضا دستگیر شده و پس از انتقال به پلیس فتا ضمن پذیرش بزه انتسابی و کلاهبرداری سی میلیارد ریالی، پرده از نحوه اقدامات مجرمانه خود برداشتند.
پلیس فتا:کلاهبرداریهای تلفنی را جدی بگیرید!
سرهنگ معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا پایتخت با بیان اینکه یکی از کلاهبرداریهایی که متاسفانه امروزه شاهد آن هستیم کلاهبرداری تلفنی است اظهار داشت: در این روش کلاهبرداران با استفاده از ترفندهای مهندسی اجتماعی و از طریق مشغول سازی ذهن مخاطب، اقدام به جمع آوری اطلاعات شخصی و بانکی شهروندان میکنند.
وی گفت: این مجرمین با استفاده از ترفندهای زیرکانه و تکنیکهای مهندسی اجتماعی با لحن موجه و شور و هیجانی که در صدای خود ایجاد میکنند، در ابتدا خود را از مجریان رادیو، تلویزیون معرفی کرده و معمولا با جملاتی مانند اینکه در حال حاضر یکی از بازیگران معروف سینما، تلویزیون و... در استودیو حضور دارد و به قید قرعه شما برنده قرعه کشی شده اید و تا لحظاتی دیگر به پخش زنده خواهیم رفت، شخصی را که به تلفن پاسخ میدهد متقاعد کرده که واقعا برنده شده است!
رئیس پلیس فتا پایتخت تصریح کرد: در ادامه روند کلاهبرداری، این افراد با بهانههایی مانند «ما باید مطمئن شویم شماره حساب شما متعلق به خودتان است» و «شمارهای که به تلفن شما ارسال شده، شناسه واریزی است که ما با آن برای شما پول پرداخت میکنیم» قربانی را مجاب میکنند محتویات پیامکی که برای وی ارسال شده و در واقع پیامک دسترسی به خدمات غیرحضوری یکی از اپلیکیشنهای پرداخت در سیستم بانکی است _که از طرف بانک برای صاحب حساب ارسال شده_ را به مجرمان اعلام کنند.
وی با اشاره به اینکه پلیس فتا به صورت شبانه روزی پاسخگوی شهروندانی است که برداشت غیر مجاز اینترنتی از حسابشان صورت گرفته است، افزود: ممکن است شیوههای کلاهبرداری این افراد مجرم متفاوت باشد، اما در نهایت به یک شیوه عمل میکنند و با اعلام برنده شدن مخاطبان، با ترفندهای ماهرانه تمام اطلاعات حساب بانکی، کارت عابر بانک افراد و یا کدفعالسازی اپلیکیشنهای بانکی آنها را دریافت کرده و با استفاده از آن اقدام به برداشت از حساب افراد و یا سوءاستفاده از این اطلاعات به نام مالباخته میکنند.
رئیس پلیس فتا پایتخت به شهروندان توصیه کرد: همان گونه که به دفعات توسط پلیس هشدار داده شده به هیچ عنوان جهت دریافت جایزه نیازی به حضور در پای دستگاه عابربانک و یا دادن اطلاعات محرمانه کارت بانکی نبوده و تماسهایی از این دست قطعا کلاهبرداری است.
وی از شهروندان درخواست کرد: هرگونه موارد مشکوک را از طریق سایت اینترنتی پلیس فتا ناجا به آدرس www.cyberpolice.ir اطلاع دهند.
منبع: فارس
انتهای پیام