باشگاه خبرنگاران جوان - هر بار که ایران عملیات بزرگی انجام میداد و بعثیها به حیرت میافتادند از شجاعت و پیشروی ایرانیها، پاسخ ناجوانمردانهای داشتند؛ حمله موشکی و بمباران شهرها که به «جنگ شهرها» معروف است. در مجموع ۵ دوره جنگ شهرها از سال ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۷ توسط بعثیها صورت گرفت و هدف این بود که روحیه ایرانیها را بشکنند.
دی ماه سال ۱۳۶۵ موعد «عملیات کربلای ۵» بود که از شدیدترین نبردهای دفاع مقدس بود برای فتح بصره و برای آزادسازی ۱۵۰ کیلومترمربع از خاک ایران. بعثیها هم افتادند به ذلت و نامردی تمامعیار و هرجا که دستشان رسید و مراکز جمعیتی شهرها بود، بمباران و موشکباران کردند؛ از بیمارستان تا ورزشگاه و پناهگاه و حتی مدرسه.
داستان مدرسهها خونین بود و ۲۰ دی چنین شد: «۲ فروند موشک دشمن بعثی، دو نقطه شهر بروجرد را به تلی از خاکستر و آتش مبدل کرد. یکی از نقاط مورد اصابت موشک، دبستان شهید فیاضبخش و مدرسه راهنمایی امام حسن مجتبی (ع) بود که در منطقه ابراهیمآباد در شمال بروجرد در مجاورت هم قرار داشتند. این موشکها زمانی اصابت کردند که دانشآموزان ابتدایی نوبت عصر هر دو مدرسه در حیاط تجمع کرده بودند. در این حمله وحشیانه ۶۸ دانشآموز بروجردی به شهادت رسیدند... پیکر مطهر شهدا دور تا دور سالن ورزشی طالقانی برای شناسایی قبل از دفن، خوابانده شدند».
تصویری دردناک از پیکر محصلان دبستان شهید فیاضبخش و مدرسه راهنمایی امام حسن مجتبی (ع) پس از واقعه حمله موشکی به مدارس بروجرد
روایت شاهدان عینی
خبر آن کودکان که در مدرسه شهید شدند و مواجهه با این میزان از رذالت دشمن، دل لرستانیها را خون کرد و ایران خون شد. مدرسهها چه شد؟ پدر یکی از این محصلان تعریف کرد که چنین شد: «در روز حادثه من مشغول به کار بودم که از دوستان شنیدم مناطقی از شهر مورد اصابت موشکی قرارگرفته است. باعجله خود را به منزل رساندم و متوجه شدم دبستانی که حمید به آنجا میرود نیز بمباران شده، سراسیمه خود را به آنجا رساندیم که فقط خون دیده میشد»؛ و این روایتی دیگر: «دواندوان خود را به مدرسه ابتدایی فیاضبخش رساندم. نیروهای امدادگر رسیده بودند و در حال جمعآوری مجروحان و انتقال آنها به بیمارستان بودند. اوج فاجعه را آنجا مشاهده کردم. دانشآموزان معصومی که بهطرز وحشتناکی کشته شده بودند. دانشآموزان غرق در خون شده بودند. قلب بعضی از آنها بیرون زده بود».
بمباران مراکز جمعیتی و مدارس در جنگ تحمیلی حادثهای مکرر بود و برای شکستن روحیه ایرانیها انجام میشد
مدارسی که خون شدند
بمباران مدارس پیش از این هم سابقه داشت و بعدها هم ادامه یافت و معمولا مدارس بزرگتر و شلوغتر هدف قرار میگرفتند یا مدارسی که مجاور هم بودند. در مجموع در جنگ تحمیلی بیش از ۱۶۰ مدرسه هدف قرار گرفتند و خسارت جدی خوردند یا بهکلی ویران شدند و فجایع بزرگ رخ داد؛ ازجمله بمباران مدرسه رشید یاسمی در کرمانشاه در سال ۱۳۵۹ با ۱۷ شهید، حمله موشکی به مدرسه شهید پیروز شهر بهبهان در سال ۱۳۶۲ با بیش از ۷۰ شهید و ۱۴۰ زخمی، بمباران دبیرستان دخترانه زینبیه و دبستان فاطمه الزهرا (س) در شهر میانه در سال ۱۳۶۵ با ۳۴ شهید و بمباران مدرسه راهنمایی دخترانه نواب صفوی و مدرسه راهنمایی پسرانه ۲۲ بهمن در شهر زنجان در سال ۱۳۶۵ با ۱۵ شهید و ۲۳ مجروح.
مدرسهای ویران و مفروش با اوراق دفاتر و کتابها
دلیل این جنایتها
با این کارها، با این جنایتها دلها شکست، ولی ایرانیها نشکستند و دلیل این جنایتها را هم امام خمینی (ره) پیش از اینها فرموده بودند برای ایرانیها: «من رنجهایی که در جنوب و در غرب به برادران و خواهران ما وارد میشود، میدانم و متأثر هستم؛ و همه مؤمنین و همه مسلمین متأثر هستند. لکن شما بدانید که... اینطور برخلاف موازین همه کشورهای عالم و همه جنگهای دنیا عملکردن و از خارج و دور، موشک به شهرها انداختن و اینطور کارهای ناجوانمردانه کردن، اینها از ضعف آنهاست»؛ و پیشبینی کرده بودند ماجراهای جنگ تحمیلی را و عاقبت کار را: «آنها که رانده شدند از آبادان و شکست مفتضحانه خوردند و امید است که انشاءالله از جاهای دیگر هم رانده شوند و شکست مفتضحانه بخورند آنها نمیتوانند مقابله کنند».
امروز در تاریخ مناسبتهای دیگری هم هست
امروز ۲۰ دی مصادف با ۱۰ ژانویه میلادی و ۷ جمادیالثانی هجری قمری در تقویم تاریخ، مناسبتهای دیگری هم دارد.
ـ درگذشت «قاضی اشرف» عالم بزرگ مصری در سال ۶۴۳ قمری
ـ رحلت عالم بزرگ حاج میرزا «ابوعبدالله زنجانی» در سال ۱۳۶۰ قمری
ـ انتشار نخستین روزنامه چاپی جهان در ایتالیا در سال ۱۶۵۳ میلادی
ـ درگذشت «اوژن لابیش» نویسنده مشهور فرانسوی در سال ۱۸۸۸ میلادی
ـ قتل میرزا «محمد تقی خان فراهانی» معروف به «امیرکبیر» در سال ۱۲۳۰ شمسی
منبع: فارس
انتهای پیام/