باشگاه خبرنگاران جوان، قدیر رجب زاده، رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: مطابق آمارهای جهانی به طور متوسط ۲۴ درصد میوهها و حدود ۴۲ درصد از سبزیها در کشورهای در حال توسعه در فاصله تولید تا مصرف از بین میروند. برای رفع این چالش روش هایی چون فرآیندهای گرمایی، انجماد، پرتودهی، نگه داری در اتمسفر اصلاح شده و استفاده از مواد افزودنی ضد میکروبی یا نمکها ارائه شده است که متاسفانه در رابطه با برخی فرآوردهها نمیتوان آنها را به کار برد.
او گفت: با توجه به اهمیت ماندگاری میوهها و کنترل قارچها و از طرف دیگر کاهش مصرف قارچکشهای سنتزی در زنجیره تولید تا مصرف، تولید ورقههای رهاینده دی اکسید گوگرد برای کنترل قارچها و افزایش ماندگاری میوهها (سیب، انواع توت ها، تمشک، انگور، خرمالو، کیوی، گلابی و انار) ضروری بوده است که علاوه بر کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، سبب ایجاد ارزش افزوده و افزایش سلامت جامعه نیز خواهد شد.
دستیابی به دانش فنی تولید این ورقهها در داخل کشور، ورقههای رهاینده دی اکسیدگوگرد با قیمت پایینتری در حجم انبوه تولید و عرضه خواهند شد و مانع خروج ارز از کشور میشود.
حصول دانش فنی کاهش ضایعات محصولات کشاورزی میتواند به عنوان یک تکنولوژی منحصر به فرد و بومی در نظر گرفته شود که اجرای آن با همکاری مشترک موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی میتواند ضمن بومی سازی فناوری، سبب گسترش و توسعه اقتصادی و صنعتی شود.
انتهای پیام/