باشگاه خبرنگاران جوان - در این مطلب مسموم ترین غذاهای جهان برای شما لیست شدهاند؛ گاها در این لیست عناوین آشنایی میبینید که روزمره با آنها مواجه میشوید. به همین علت خوب است تا با این موارد آشنایی پیدا کنید و بدانید چه چیزهایی را نباید خورد.
۱۰- میوه آکی
این میوه در سرزمین جامائیکا میروید و به عنوان یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین غذاهای جامائیکا استفاده میشود. اما متاسفانه اگر قبل از کامل رسیدن میوه، مصرف شود، باعث میشود فرد استفراغهای شدید داشته باشد یا به کما برود و یا در بدترین حالت بمیرد.
این حوادث به این علت رخ خواهند داد که میوهی نرسیده، حاوی سمی به نام هیپوگلاسین است. اما از کجا معلوم که این میوه رسیده است؟ اگر میوه کاملا رسیده باشد، قرمز میشود و به صورت طبیعی باز میشود. هستههای سیاه این میوه همیشه سمیاند، پس اگر به جامائیکا رفتید هرگز لب به هستههای این میوه نزنید.
۹- ریواس
در رتبهی نهم کشندهترین و مسمومترین غذاهای جهان، ریواس قرار دارد. شاید از خود پرسیده باشید که چطور ممکن است که یک گیاه که این همه در غذای مردم جهان استفاده میشود، کشنده باشد. علت این است که تنها ساقهی ریواس خوراکی است و برگهای آن حاوی مادهی سمی اگزالیک اسید است که با خوردن ۵ کیلوگرم برگ ریواس، میتواند ما را به کشتن دهد. در حالی که تنها یک برگ ریواس ما را مریض میکند.
۸- سوپ خفاش
این سوپ تنها برای یک نفر کشنده نیست بلکه اگر یک نفر آن را میل کند میتواند برای تعداد زیادی از مردم کشنده باشد. چرا که گفته میشود ویروس کرونا که در ۲۰۲۰ به یک پاندمی جهانی تبدیل شد، از این سوپ ریشه گرفته است. همچنین گفته میشود خفاشها ناقل بیماریهایی نظیر ایبولا یا ایدز هستند. گفته میشود که خفاش مزهی مرغ میدهد. پس شاید خوب باشد اگر طرفدار این سوپ هستید آن را با مرغ جایگزین کنید.
۷- صدفهای خونی
صدف معمولی میتواند به شدت فرد را بیمار کند. حال تصور کنید که صدف خونی باشد! این غذا در شانگهای بسیار طرفدار دارد و علت نامگذاری این است که این صدفها مدت بسیار کوتاهی پخت میشوند (حدود ۲۰ ثانیه) و به نوعی در خون غرق هستند. این صدفها سرشار از باکتری اند. هر ساله ۳۰ هزار نفر به علت خورن صدف خونی بیمار میشوند؛ و نزدیک به ۳۰ نفر از آنها میمیرند. به همین علت این غذا در چین ممنوع شد؛ و آشپزی که این غذا را طبخ کند، ۱۰ برابر درآمد سالیانهی خود جریمه میشود.
۶- کاساوا
کاساوا نوعی دسر یا اسنک در برزیل محسوب میشود که سرشار از کربوهیدرات است. گفته میشود کاساوا طعم بسیار خوبی نیز دارد. اما این مادهی مغزی منبعی از سیانور محسوب میشود. مقدار سیانور موجود در یک کیلوگرم کاساوا میتواند یک گاو را از پا در بیاورد.
۵- بادام
در رتبهی پنجم کشندهترین و مسمومترین غذاهای جهان، بادام قرار دارد. جالب است ذکر کنیم که بادام آجیل نیست؛ و در واقع هستهی نوعی میوه محسوب میشود. بادامهای تلخ میزان زیادی هیدروژن سیانید دارند، که بسیار مهلک است. تنها یک مشت بادام تلخ خام میتواند انسان را بکشد. اما برای این که خیالتان را راحت کنیم، راهی وجود دارد که میتوان با گرما دادن، این سم را از بادام خارج کرد. به همین علت فروش بادامهای تلخ خام در هر نقطهای از جهان ممنوع است.
۴- گیلاس
در واقع گوشت گیلاس سمی نیست. اما هستهی گیلاس دو برابر میزان سیانور لازم برای مرگ یک انسان را در بر دارد. البته اگر هسته را درسته قورت دهید مشکل خاصی پیش نخواهد آمد (اصلا امتحان نکنید. ممکن است در گلوی شما گیر کند). اما بسیار هشدار داده میشود که هرگز یک هسته را در دهان خود نشکنید یا گاز نزنید.
۳- قارچهای سمی
تقریبا به جز قارچهای سوپر مارکت، به قارچ دیگری نمیتوان اعتماد کرد. سالیانه تعداد زیادی از مردم جان خود را به علت خوردن قارچ death cap از دست میدهند، چرا که شباهت زیادی با قارچهای سوپر مارکت دارد. این آمار بزرگترین دلیل مرگ بر اساس مسمویت اتفاقی محسوب میشود. پس کلا هیچ وقت قارچ از خارج از فروشگاههای استاندارد تهیه نکنید.
۲- سیب زمینی
به عنوان یکی از محبوبترین مواد مغزی و ارزانترین آنها، سیب زمینی در تمام جهان محبوبیت دارد. اما ریشهها و برگ سیب زمینی و زائدههای آن بسیار سمی هستند. به همین علت به شدت توصیه میشود که سیب زمینیهایی که سبز رنگ شده اند یا زائدههایی روی آن روئیده است را دور بیاندازید در غیر این صورت میتواند شما را درگیر بیماریهای مختلفی کند و یکی از آنها فلجی و سپس مرگ است.
۱- ماهی بادکنکی
ظاهر این ماهی از صدفرسخی هم نشان میدهد که سمی است. اما برخی از قسمتهای این ماهی خوراکی است. این ماهی در بسیاری از رستورانهای سنتی ژاپن با عنوان فوگو سرو میشود. پوست این ماهی و ارگانهای آن حاوی یکی از کشندهترین سمهای جهان است. افرادی که با این ماهی مسموم میشوند، فلج میشوند و فرآیند فلج شدن را به خوبی حس میکنند؛ و پس از مرحلهی فلجی خفه خواهند شد. تا به حال هیچ پادزهری برای این سم کشف نشده است. سه سال طول میکشد تا یک آشپز ژاپنی به مهارت این که این غذا را سرو کند برسد و تنها یک سوم آنها از این آزمون با موفقیت بیرون میآیند.
منبع: ایرابرود
انتهای پیام/