انبوه سازان ادعا می کنند که تسهیلات ساخت مسکن برای افراد فاقد واحد مسکونی به دست آن ها نمی رسد.

باشگاه خبرنگاران جوان - به گفته بسیاری از سازندگان و انبوه سازان همچنین بررسی‌های میدانی هنوز تسهیلات و همچنین مشوق‌های لازم در ساخت ۴ میلیون مسکن به سازندگان برای ساخت این تعداد واحد داده نشده است.
 
برای ساخت این ۴ میلیون واحد مسکونی میزان تسهیلات و همچنین نحوه اعطای آن‌ها مشخص شده است. طبق مصوبه میزان تسهیلات در شهر تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در شهر‌های بالای یک میلیون نفر ۴۰۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها ۳۵۰ میلیون تومان، در سایر شهر‌ها ۳۰۰ میلیون تومان و در روستا ۲۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
 
نحوه اعطای تسهیلات به صورت مرحله‌ای و متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژه (به صورت تدریجی) است به طوری که در مرحله پی کنی-فونداسیون ۱۰ درصد، اسکلت - سقف ۴۰ درصد، سفت کاری ۲۵ درصد، نازک کاری ۲۵ درصد پرداخت می‌شود.
 
بانک‌های عامل باید حداکثر تا ۲۰ درصد از کل مانده تسهیلات مشارکت مدنی را با تایید وزارت راه و شهرسازی و اخذ ضمانت نامه بانکی پرداخت کند.

انبوه سازان به دنبال تسهیلات کم بهره

جمشید برزگر رئیس کانون سراسری انبوه سازان چندی پیش در خصوص نحوه پرداخت تسهیلات ساخت مسکن اعلام کرده بود که در تمام کشور‌های پیشرفته دنیا تسهیلات کم بهره و با توجه به شرایط سازندگان پرداخت می‌شود و از سوی دیگر بیش از ۸۰ درصد هزینه خرید مسکن تامین می‌شود. اما در ایران این رویه وجود ندارد.

محمود محمود زاده معاون وزیر راه وشهرسازی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از هفته اول دی ۱۴۰۰ امکان پرداخت این تسهیلات به متقاضیان فراهم شده و مالکان می‌توانند مدارک را بارگذاری و بلافاصله بانک عامل هم نوع بانک و هم شعبه بانک را انتخاب کنند.

او گفته بود: این افراد به بانک ها معرفی می شوند و با مراجعه به شعبه بانک نسبت به تکمیل مدارک اقدام می کنند.اسناد مالکیت پروانه ساخت از موارد اصلی برای دریافت این تسهیلات است. این تسهیلات در ۴ مرحله و متناسب با پیشرفت پروژه توسط بانک عامل به حساب واریز می شود.

مشکلات مسکن طی یک شب حل نمی شود

ابراهیم رزاقی استادیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران گفت: اقدامات دولت سیزدهم در بخش مسکن نوید رشد اقتصادی  است، اما سر و سامان دادن به بخش مسکن نیازمند زمان است و یک شب و یک‌سال نمی‌توان آن را بهبود بخشید بنابراین  باید دولت برای این بخش برنامه‌های مدون و کاربردی داشته باشد تا رونق اقتصادی نیز ایجاد شود.

به گفته رزاقی هم اکنون  ۷ میلیون خانوار با مشکل نداشتن مسکن روبرو هستند بنابراین  باید بسته‌های تشویقی برای مالکان در نظر گرفته شود و در مقابل از خانه‌های خالی مالیات دریافت شود تا مالکان اقدام به فروش و یا اجاره واحد‌های مسکونی کنند تا شاهد حرکت در این بخش و رفع نیاز مسکن در جامعه باشیم.

این اقتصاددان گفت:  یکی از مهم‌ترین سیاست‌هایی که دولت باید به آن توجه کند علاوه بر ساخت مسکن و توجه به بخش خصوصی ارائه تسهیلات است. هدایت اعتبارات بانکی به بخش مسکن برای افزایش تولید خود می‌تواند بخش عمده‌ای از کمبود مسکن را در کشور جبران کند.

چندی پیش وزیر راه وشهرسازی نیز  در حوزه تامین اعتبارات بخش مسکن و نهضت تولید مسکن اعلام کرد طبق قانون باید ۲۰ درصد از تسهیلات کشور به بخش مسکن اختصاص یابد در این زمینه اگر بانک‌ها همکاری لازم را نداشته باشند مشمول جرائم مالیاتی می‌شوند بنابراین باید در زمینه نظارت‌ها افزایش یابد.

یکی از اقدامات مهم جهت تامین مسکن مورد نیاز کشور تقویت بخش خصوصی برای تولید مسکن است به عبارتی بهتر است دولت با اعطای تسهیلات بلند مدت خود سازندگان و انبوه سازان را به ایجاد مسکن تشویق کند و اینگونه بخش مهمی از نیاز کشور به مسکن را پوشش خواهد داد.

مجلس شورای اسلامی هم در همین راستا در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ اقدام به تصویب تسهیلاتی جهت ساخت مسکن تصویب کرد که متاسفانه پس از ابلاغ قانون بودجه به آن بی‌توجهی شد و هنوز بسیاری از سازندگان چشم انتظار پرداخت این تسهیلات هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۱ ۲۳ دی ۱۴۰۰
ولم ساخت مسکن باید به سازندگان ذیصلاح ( مجریان حقیقی و حقوقی نظام مهندسی ) برسد .
Germany
ناشناس
۱۷:۰۹ ۲۲ دی ۱۴۰۰
با شرایطی که ساختن خط فقر برای هر 4 نفر 4 میلیونه و وقتی میخای وام بدی 4 میلیون تومنه یعنی اون 4 میلیونی که میگیری معادل 40 میلیون تومنه و اون پولی که برای وام میدی 40 هزار تومنه. تازه آخرشم یه مالیات خوب برات میچینن که مازادشم بریزی برا مالیات.... والله اینهمه خوشبختی محاله
آخه مرد حسابی این خط فقر بود اعلام کردی یا خط مرگ.!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۷ ۲۲ دی ۱۴۰۰
من همه جا رفتم میگن هنوز ابلاغ نشده اون کسی که این خبر رو داده خیلی جا.....هست که مردم رو سرکار میزاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۲۲ دی ۱۴۰۰
لطفا در مورد ساخت وسازهای بیش از حد در یزد و بی توجهی شهرداری و حتی کمک شهرداری به متخلفین و سعی در ارجاع پرونده ها و کمسیون ۱۰۰ و حل تمام تخلفات با جریمه گزارش تهیه کنید .طوری شده که اگه چند سال دیگه این جوری پیش بره دیگه خانه ی شمالی حیاط دار نداریم و خانه های شمالی تبدیل به جنوبی و خانه های جنوبی بدون حیاط میشن. در یک مورد امضای نماینده وزارت کشور هم دارم که از پیشروی پروژه ای جلوگیری کنند ولی نه بازرسین نه شهردارکسی توجه نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
مستاجر
۱۳:۳۴ ۲۲ دی ۱۴۰۰
همش چرته هرجامیری ثبت نام کنی میگن دولت ازاین حرفاخیلی میزنه فقط میخوان ازمردم پول بگیرن ازجدوآباددت مدارک میخوان بعشدم هیچ خبری نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۲۲ دی ۱۴۰۰
آره رسید ۱۰۰ تومن وام تو روستا دادن
۳۰ تومنشا ریختن به حساب میگن برو با این ۳۰ تومن سقف بزن تا مرحله دمشا بدیم آخه یکی نیس بگه با این ۳۰ تومن میلگردشم نمیشه خرید فقط شعر میگن
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۳:۳۰ ۲۲ دی ۱۴۰۰
ته این اقتصاددانی ته نشین شدن مسکن روی زمین دچارفرونشست هست که باسیل ازبین خواهدرفت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۲ دی ۱۴۰۰
اینم مثل بقیه فقط پولدارا میتونن استفاده کنند اینم دولت انقلابی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۲۲ دی ۱۴۰۰
سلام.از سازمان بازرسی کل کشور،شورای نگهبان،دولت،مجلس،می‌خواهیم دستور واردات خودروی معمولی باکیفیت و بدون تعرفه گمرکی را صادر بفرمایند و فروش آن به مردم بدون خودرو،تا انحصار،احتکار و گرانی دههابرابری خودرو شکسته شود،مردم بعد برجام که خودرو ده برابر گران شد توان خرید ندارند و از طرفی خودروهای داخلی هزاران برابر ویروس کرونا در شش ماه گذشته کشته و تلفات داده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۲۲ دی ۱۴۰۰
احسنت،خیلی از مردم بخاطر خودروهای فرسوده از رده خارج جان و مالشان را از دست دادند توانایی خرید این خودروهای نو با قیمت نجومی گران‌فروشی ده برابری سایپا و ایران خودرو را نداشتند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۲۲ دی ۱۴۰۰
پس قانون مالیات خانه های خالی چی شد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۳ ۲۲ دی ۱۴۰۰
یعنی وام رو هم دارن میدن به بساز بنداز ها؟!!
چرا هیچ نظارتی روی قیمت مسکن نوساز نیست؟ سازنده به هر قیمتی دلش خواست میفروشه....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۲ دی ۱۴۰۰
با سلام
لطفا باشگاه خبرنگاران پیگیری کنید شیراز هیچ بانکی به ما که سازنده هستیم وام نمیدهد. تو رو خدا پیگیری کنید . با تشکر
آخرین اخبار