جمشید برزگر رئیس کانون سراسری انبوه سازان چندی پیش در خصوص نحوه پرداخت تسهیلات ساخت مسکن اعلام کرده بود که در تمام کشورهای پیشرفته دنیا تسهیلات کم بهره و با توجه به شرایط سازندگان پرداخت میشود و از سوی دیگر بیش از ۸۰ درصد هزینه خرید مسکن تامین میشود. اما در ایران این رویه وجود ندارد.
محمود محمود زاده معاون وزیر راه وشهرسازی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از هفته اول دی ۱۴۰۰ امکان پرداخت این تسهیلات به متقاضیان فراهم شده و مالکان میتوانند مدارک را بارگذاری و بلافاصله بانک عامل هم نوع بانک و هم شعبه بانک را انتخاب کنند.
او گفته بود: این افراد به بانک ها معرفی می شوند و با مراجعه به شعبه بانک نسبت به تکمیل مدارک اقدام می کنند.اسناد مالکیت پروانه ساخت از موارد اصلی برای دریافت این تسهیلات است. این تسهیلات در ۴ مرحله و متناسب با پیشرفت پروژه توسط بانک عامل به حساب واریز می شود.
ابراهیم رزاقی استادیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران گفت: اقدامات دولت سیزدهم در بخش مسکن نوید رشد اقتصادی است، اما سر و سامان دادن به بخش مسکن نیازمند زمان است و یک شب و یکسال نمیتوان آن را بهبود بخشید بنابراین باید دولت برای این بخش برنامههای مدون و کاربردی داشته باشد تا رونق اقتصادی نیز ایجاد شود.
به گفته رزاقی هم اکنون ۷ میلیون خانوار با مشکل نداشتن مسکن روبرو هستند بنابراین باید بستههای تشویقی برای مالکان در نظر گرفته شود و در مقابل از خانههای خالی مالیات دریافت شود تا مالکان اقدام به فروش و یا اجاره واحدهای مسکونی کنند تا شاهد حرکت در این بخش و رفع نیاز مسکن در جامعه باشیم.
این اقتصاددان گفت: یکی از مهمترین سیاستهایی که دولت باید به آن توجه کند علاوه بر ساخت مسکن و توجه به بخش خصوصی ارائه تسهیلات است. هدایت اعتبارات بانکی به بخش مسکن برای افزایش تولید خود میتواند بخش عمدهای از کمبود مسکن را در کشور جبران کند.
چندی پیش وزیر راه وشهرسازی نیز در حوزه تامین اعتبارات بخش مسکن و نهضت تولید مسکن اعلام کرد طبق قانون باید ۲۰ درصد از تسهیلات کشور به بخش مسکن اختصاص یابد در این زمینه اگر بانکها همکاری لازم را نداشته باشند مشمول جرائم مالیاتی میشوند بنابراین باید در زمینه نظارتها افزایش یابد.
یکی از اقدامات مهم جهت تامین مسکن مورد نیاز کشور تقویت بخش خصوصی برای تولید مسکن است به عبارتی بهتر است دولت با اعطای تسهیلات بلند مدت خود سازندگان و انبوه سازان را به ایجاد مسکن تشویق کند و اینگونه بخش مهمی از نیاز کشور به مسکن را پوشش خواهد داد.
مجلس شورای اسلامی هم در همین راستا در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ اقدام به تصویب تسهیلاتی جهت ساخت مسکن تصویب کرد که متاسفانه پس از ابلاغ قانون بودجه به آن بیتوجهی شد و هنوز بسیاری از سازندگان چشم انتظار پرداخت این تسهیلات هستند.
انتهای پیام/
آخه مرد حسابی این خط فقر بود اعلام کردی یا خط مرگ.!!!
۳۰ تومنشا ریختن به حساب میگن برو با این ۳۰ تومن سقف بزن تا مرحله دمشا بدیم آخه یکی نیس بگه با این ۳۰ تومن میلگردشم نمیشه خرید فقط شعر میگن
چرا هیچ نظارتی روی قیمت مسکن نوساز نیست؟ سازنده به هر قیمتی دلش خواست میفروشه....
لطفا باشگاه خبرنگاران پیگیری کنید شیراز هیچ بانکی به ما که سازنده هستیم وام نمیدهد. تو رو خدا پیگیری کنید . با تشکر