لشگری گفت: متاسفانه تالاب آق قشلاق در شهرستان بجنورد در معرض خشک شدن قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان بجنورد -  لشگری معاون فنی اداره کل محیط زیست خراسان شمالی گفت : تالاب به پهنه‌ای گفته نمی‌شود که دارای عرصه آبی باشد و مردم بتوانند در آن ماهی گیری کنند؛ در واقع تالاب‌ها مکان‌هایی هستند که مشخصات خشکی و آب را با هم داشته باشند.

ممکن است تالاب در تمام طول سال آب داشته باشد و یا ممکن است در مقطعی خشک یا آب داشته باشد. همچنین برخی از تالاب‌ها نیز فصلی است.


بیشتر بخوانید 


تالاب آق قشلاق ترکیبی از تالاب‌ها است که هم دارای پهنه‌های آبی است که همیشه آب دارد و بخش‌هایی از آن نیز فصلی است.

 تالاب‌ها دارای رویکرد‌های مهم و با ارزشی است که اگر رویکرد خود را از دست دهد محل تجمع ریزگرد‌ها خواهد شد.

اگر آق قشلاق رویکرد خود را از دست دهد تبدیل به کانون گرد و غبار برای شهر بجنورد و روستا‌های اطراف این تالاب خواهد شد.

 آق قشلاق دارای ارزش تفرج گاهی به خصوص در فصل بهار است که زمین‌های چمن و درختچه‌های گز اطراف آن این منطقه را بسیار زیبا کرده است.

 خشک کردن زمین‌های اطراف تالاب برای کار کشاورزی یکی از مهمترین دلایل خشکیدگی این تالاب است و در واقع هر زمین کشاورزی که در حریم رودخانه و یا تالاب وجود داشته باشد، به صورت غیرمجاز بوده است.

  متاسفانه تعدادی از فرصت طلب‌ها برای توسعه زمین‌های کشاورزی خود اقدام به آتش زدن این نیزار‌ها می‌کنند. وی افزود: علاوه بر آن تعدادی نیز به منظور عبور و مرور بیل‌های مکانیکی جهت برداشت گل از کف رودخانه و تالاب، نیزار‌ها را به آتش می‌کشند که برداشت گل برای سرعت بخشیدن حرکت آب و افزایش دبی آب صورت می‌گرفت تا مقدار آب کشاورزیشان افزایش یابد.

 اما به آتش کشاندن نیزار‌ها به معنای به آتش کشاندن پناهگاه حیواناتی همچون گنجشک‌ها و سایر پرندگان مهاجر است.

  نیزار‌های حاشیه رودخانه اترک و تالاب آق قشلاق محل زندگی گونه جانوری گربه وحشی است و در واقع گربه وحشی در میان این نیزار‌ها غذای خود را تامین می‌کند که به آتش کشاندن نیزار‌ها سبب می‌شود تا این گونه حیوانی مدام در حال جابجایی در سایر قسمت‌های نیزار‌های وحشی باشد.

از آنجایی که گربه وحشی به راحتی شکار می‌کند علاقه زیادی به این مکان دارد، اما مواردی از ثبت حضور گربه وحشی در قسمت‌های سیساب و یا تلف شدن آن به هنگام عبور از عرض جاده ثبت شده است که این امر را می‌توان نتیجه به آتش کشاندن نیزار‌ها نیز دانست.

اما کشاورزان باید به این نکته توجه داشته باشند که هرچقدر نی‌های موجود در نیزار‌ها به آتش کشانده شود دوباره رویش پیدا می‌کند و در واقع کشاورزی در محل نیزار‌ها هزینه زیادی به دنبال دارد و نی‌ها بعد از قطع کردن و یا آتش کشیدن دوباره به صورت علف هرز روییده می‌شوند. 

منبع:  ایسنا

انتهای پیام/ه 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.