باشگاه خبرنگاران جوان همدان-بهزاد شاهمرادی گفت: کپه کاری بذور مرتعی در ۱۵۰ هکتار وبذر پاشی ۳۰ هکتار وکشت گیاهان داروئی (موسیر) در سطع ۶ هکتار در مراتع روستاهای حبشی وکمک سفلی این شهرستانآغاز شده است.
کپه کاری، یکی از روشهای بذرکاری است که در آن بذر گیاهان مرتعی مورد نظر در چالههای حفر شده با دست قرار گرفته و سپس با خاک پوشانده میشود.
شاهمرادی گفت: تلاش میشود تا در کپه کاری و بذرپاشی از گونههای سازگار با اقلیم منطقه استفاده شود و کشت گونههای بومی ومقاوم به اقیلم منطقه، حفاظت خاک در مقابل فرسایش را به دنبال دارد و ضمن آن منجر به احیای منابع طبیعی مناطق حساس میشود.
این طرح با همکاری مردم و بهره برداران منابع طبیعی انجام می شود.
رئیس منابع طبیعی شهرستان اسدآباد در ادامه گفت: تقویت ظرفیت مراتع و افزایش تولید علوفه از دیگر مزایای کپه کاری و بذرپاشی در مراتع است، با توجه به اینکه عرصههای مراتع بهدلیل رشد ونمو گیاهان خوش خوراک دام بهعنوان یکی از مهمترین منابع اقتصادی برای بهبود معیشت جمعیت قابل توجهی از بهره برداران، کشاورزان و دامداران به شمار میرود بنابراین اجرای طرحهای احیا واصلاح مراتع دارای اهمیت است.
مراتع کوهستانی به علت فشار چرای دام در دراز مدت از نظر کمی و کیفی تحلیل رفته و گیاهان خوشخوراک آن با گونههای نامرغوب جایگزین میشود.
کشت گونههای بومی، کپه کاری و بذر پاشی میتواند باعث تقویت پوشش گیاهی، تثبیت خاک، افزایش ذخیره آبی خاک شود.
انتهای پیام/ج