باشگاه خبرنگاران جوان - آغاز مرحله دوم قیمت گذاری روی اقلام اساسی از امروز و همچنین برنامه ریزی ها برای عرضه شفاف کالاهای مورد نیاز خانوار با قیمت مصوب اخبار جدیدی است که این روزها به گوش می خورد.
محمدصادق مفتح قائم مقام وزیر صمت ۲۲دی ۱۴۰۰ گفت: مبنای قیمت تولید کننده کالا، قیمت درب کارخانه است. فاصله قیمتی بین تولیدکنندهها و خرده فروشیها در مورد کالاهای مصرفی، تا ۲۰ درصد و کالاهای سرمایهای تا ۳۰ درصد خواهد بود.
این نوع قیمت گذاری با دستور وزیر صمت به منظور کاهش دخالت ها در قیمت نهایی کالا انجام شد. کالاهایی که در ایام و وضعیت های مختلف سال با تورم ها و حباب های قیمتی مواجه بودند.
حال با نزدیک شدن به ایام پایانی سال دولت در پی تنظیم بازار اقلام مورد نیاز شب عید برآمده و زیرساخت های این طرح، قیمت گذاری اقلام به نرخ درب کارخانه است.
در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که ۲۱ دی ۱۴۰۰ به ریاست رئیسجمهور برگزار شد بر روند اجرای عرضه کالاها بهویژه اقلام خوراکی و سفره خانواده به قیمت منصفانه تاکید شد.
رئیسی بر لزوم بسیج همه دستگاههای دولتی برای عرضه کالاها بویژه اقلام خوراکی و سفره خانواده به قیمت منصفانه و باثبات تاکید کرد.
در این جلسه، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان موظف شد با همکاری وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت قیمت کالاها را منصفانه تعیین و به مردم اعلام کند.
بهادری جهرمی سخنگو و رئیس شورای اطلاع رسانی دولت می گوید: جشنواره خرید شفاف به منظور شفافسازی نظام توزیع، نظارت کامل بر قیمتها، حذف واسطههای زاید و کاهش هزینههای مصرفکننده، از ۲۵ دی به مدت یک ماه در قالب اصناف منتخب، فروشگاههای مجازی، فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوهوترهبار برگزار میشود.
معاون اقتصادی و برنامهریزی اتاق اصناف ایران گفت: قرار است امسال در طرحی با نام « جشنواره خرید شفاف» نمایشگاهی تحت عنوان نمایشگاه وسعت ایران در کشور برگزار شود که در آن کالاهای مورد نیاز شب عید از جمله پوشاک، آجیل، خشکبار، شیرینی، میوه و خشکشویی و قالیشویی میتوانند در این جشنواره شرکت کنند. این کالاها با تخفیفات به مردم ارائه خواهد شد.
البته به گفته سقایی، عرضه اینترنتی اقلام اساسی با همکاری وزارت صمت و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و عرضه در پلتفرم های تعریف شده خواهد بود.
عرضه الکترونیکی برخی از اقلام اساسی دو تا سه ماهی می شود که به صورت آزمایشی در تهران و چند شهر دیگر توسط وزارت جهاد کشاورزی عملیاتی شده است.
اخبارهای رسیده از استان ها نشان می دهد این جشنواره از روز گذشته در استان هایی نظیر سیستان و بلوچستان آغاز شده است.
اوایل آذر امسال جلسه ستاد تنظیم بازار به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار و بر ضرورت نظارت هر چه بیشتر بر قیمت کالاهای اساسی در بازار و گسترش سامانههای اینترنتی فروش با قیمتهای مصوب تاکید شد.
مخبر گفت: باید ارائه کالاهای اساسی مردم با قیمت مصوب بصورت اینترنتی ادامه یابد و در صورت امکان فروش و توزیع برخی کالاهای دیگر نیز به این سامانه اضافه شود.
جشنواره خرید شفاف طرحی ملی برای عرضه اقلام اساسی است که از ۲۵ تا ۲۲ بهمن در سراسر کشور با همکاری اتاق اصناف و وزارت صمت برگزار خواهد شد.
این جشنواره در ۲ مرحله برگزار میشود که مرحله اول از ۲۲ دی تا ۲۲ بهمن است و اهداف آن ایجاد بستر رقابتی برای فعالیتهای زنجیرههای تولید، تأمین و توزیع است که باید کالا با قیمت مناسب و شفاف ارائه شود.
انتهای پیام/
دیروز این خبر آمده و 7 کامنت منتشر شده و 15 کامنت در دست بررسی است!!!! میگم چطوره یه هفته صبر کنید و بعد سرفرصت منتشرشون کنید آخه عجله کار شیطونه!
مشکل ایران سیستم حکومتش نیست.
این چجور نظارتی هست؟
بقيه اقلام رو نمیخوام بگم
همین یکی رو پیگیری کنید
الان (ساعت 2 و 59) حیدری (مجری تلویزیون) داره میگه تعیین قیمت برای کالاها از طرف دولت هم غیرشرعی هست و هم تجاوز به حقوق مردم!! از ایشون باید پرسید که اسم هر روز کشیدن روی قیمت اجناس چیه؟ به این ترتیب اصلا چیزی به اسم اجحاف نداریم!! با همین استدلال دولت باید کلانتری هارو هم جمع کنه تا مردم خودشون مشکلاتشون رو باهم حل کنن! این یعنی باغ وحش. 200 سال پیش آدام اسمیت یه مزخرفی گفت. گویا تازه خبرش به بعضی ها تو ایران رسیده!هیچ سیستم سالمی بدون سازوکارهای کنترل و نظارت نیست. از دستگاهی مثل ماشین بخار گرفته تا سیستمهای زنده و ارگانیک تا جوامع حیوانی و انسانی. نباید کسی که جلوی دوربین می آید مبسوط الید باشد و هرچی دلش میخاد بگه. باید تو چارچوب حرف بزنه. اما انگار میکروفون تلویزیون هم وله و صاحب نداره!