باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- مرادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : کرونا بسیاری از مسائل از جمله آموزشی، اقتصادی، اجتماعی را در دو سال گذشته تحت تاثیر قرار داد، اما در کنار آن فایدههایی هم داشت یکی از این فایدهها این بود که جایگاه سلامت را به عنوان اصلیترین و مهمترین نعمت خداوند مطرح کرد.
ثابت شد که جایگاه علم و تحقیقات بسیار بالاتر از پول و ثروت است و هنوز هم پیچیدهترین مسائل با علم حل میشود و اگر در حال حاضر آرامش نسبی در کشور و به نوعی در دنیا ایجاد شده به خاطر کارهای تحقیقاتی است که منجر به تولید واکسن شده است.
البته علم و ثروت در کنار هم تاثیر گذار خواهند بود و برای انجام کارهای تحقیقاتی برای رسیدن به نتیجه لازم و کاربردی نیاز به سرمایه گذاری وجود دارد.
امروزه مسئله تحقیقات به عنوان لازمه جامعه بشری باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
سیاست پژوهشی کشور و وزارت بهداشت باید بر مبنای حل مشکلات جامعه باشد و تحقیقات باید جامعه نگر، سلامت محور، کاربردی و فناورانه باشند که خوشبختانه در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه این مهم به خوبی مشهود است و تحقیق و پژوهش در این دانشگاه در سالهای اخیر بیشتر بر روی مسائل کاربردی بوده است.
زیرساختهای پژوهش دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، همچنین وسایل و تجهیزات پژوهشی، فضاهای پژوهشی این دانشگاه در ۱۲ سال گذشته تغییرات چشمگیری داشته است.
با تلاشهای صورت گرفته بودجه و ردیفهای تحقیقاتی بسیار خوبی در پارسال به دانشگاه اختصاص پیدا کرد و برای تداوم پیشرفتهای پژوهشی و فناورانه در دانشگاه ردیفهای تحقیقاتی باید افزایش یابد.
جلوگیری از خروج نخبهها به عنوان پایههای کارهای آموزشی و تحقیقاتی و توجه ویژه به آنها، توجه به مشکلات اقتصادی محققان و پژوهشگران که در روند تحقیق و پژوهش با آن مواجه هستند و تامین مالی اعضای هیات علمی دانشگاه نقش مهمی در پیشرفت کشور و دانشگاهها در حوزه پژوهش و فناوری خواهد داشت.
نکتهی دیگری که در مسئله تحقیق و پژوهش باید مورد توجه قرار گیرد، کمبود همکاری بین بخشی در دانشگاهها بامراکز تحقیقاتی و جامعه است که در این خصوص باید بیشتر کار شود و انجام فعالیت پژوهشی و تحقیقاتی به صورت تیمی بیشتر باید مد نظر قرار گیرد .
انتهای پیام/د