باشگاه خبرنگاران جوان - محمد رضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس درباره میزان کمبود مسکن در کشور گفت: از ۱۰ میلیون خانوار شهری بیش از ۸ میلیون خانوار فاقد مسکن هستند که دلیل آن عدم توجه به ساخت مسکن در سالهای قبل است و در نتیجه این نیاز انباشته شده و به آن توجهی نشده است.
رضایی کوچی معتقد است که قشر آسیب پذیر جامعه بیشترین نیاز را به مسکن دارند و با درآمدهای فعلی هم امکان خانه دار شدن این افراد در واقع وجود ندارد، زیرا با همین قیمت فعلی بیش از ۱۲۰ سال طول میکشد که این افراد بتوانند خانه دار شوند. به همین دلیل اقدامات متعددی از سوی مجلس برای خانه دار شدن مردم صورت گرفته که از جمله آنها طرح جهش تولید ملی مسکن و اعطای تسهیلات ساخت و خرید مسکن است که میتواند کمک به سزایی در این راستا به مردم بکند.
در حالی مجلس دولت را مکلف به ساخت سالانه ۸۰۰ هزار تا یک میلیون واحد مسکونی کرده است که طی سالهای اخیر در هر سال به طور متوسط حدود ۳۶۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شده؛ یعنی یک سوم نیاز کشور به مسکن.
به گفته رئیس کمیسیون عمران، اساسنامه صندوق ملی مسکن باید هر چه زودتر به سرانجام برسد تا به این وسیله نهادهای ذی ربط را مکلف کنیم که منابع مالی خودشان را به سمت تولید مسکن هدایت کنند. بانک مرکزی و و وزارت اقتصاد را هم به عنوان ناظر در نظر گرفتهایم و امیدواریم بانک مرکزی بر این مسئله نظارت بیشتری داشته باشد.
«قوانین تکلیفی برای بانکها برای پرداخت تسهیلات جهت ساخت و خرید مسکن تعریف شده است» رئیس کمیسیون عمران این مسئله را به عنوان ضمانت اجرای اعطای وامها عنوان میکند.
رضایی کوچی درباره سایر راهکارهای موجود که دولت میتواند برای اعطای تسهیلات بیشتر مسکن مد نظر داشته باشد میگوید که درآمدهای ناشی از مالیات بر خانههای خالی و خانههای لوکس و زمینهای بایر در بودجه سال بعد در نظر گرفته شده است وقتی این مالیاتها اخذ شود منابع بیشتری به صندوق مل مسکن تزریق خواهد شد و روند اعطای وامهای خرید و ساخت مسکن تندتر میشود.
وزیر راه و شهرسازی امروز در نشست علنی مجلس در گزارش عملکرد خود درباره اجرای قانون جهش تولید مسکن که به عنوان نهضت ملی مسکن شناخته میشود، گفت «علیرغم اینکه نتوانستیم از قانون جهش تولید مسکن برای برگرداندن زمینهای دولتی استفاده کنیم، اما برای ساخت دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی برنامهریزی شده که تا پایان سال تعیین تکلیف میشود.»
رئیس کمیسیون عمران گفت: منابع مورد نیاز صندوق ملی مسکن در بودجه ۱۴۰۱ پیش بینی نشده است و حداقل باید ۱۵۰ هزار میلیارد تومان منابع پایدار در آن باشد.
صندوق ملی مسکن در قالب طرح جدید مجلس برای برای ساخت سالانه ۸۰۰ هزار تا یک میلیون واحد مسکونی تشکیل میشود. منابع این صندوق قرار است صرفا صرف ساخت و تولید مسکن شود.
رضایی کوچی معتقد است که تسهیلات ۱۸ درصدی بانکها و اقساط حدودا ۵ میلیون در ماه برای خرید مسکن خیلی بالا است و حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد درآمد مردم را به خود اختصاص میدهد. اگر رویه فعلی اعطای تسهیلات اصلاح شود مردم میتوانند با استفاده از آن خانه دار شوند. راه کار اصلاح این رویه اعطای تسهیلات هم این است که منابع ارزان قیمت به صندوق توسعه ملی واریز شود و سپس سود وامها ۱۰ درصد بشود.
وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده در شیوه کنونی نهضت ملی مسکن، یارانه نرخ سود به گروههای کمدرآمد مبلغ اقساط را کاهش میدهد و بازپرداختش را برای خانوادهها «توانپذیر» خواهد کرد.
هم اکنون مشکل زمین نداریم و اگر رویه اعطای تسهیلات مسکن اصلاح شود همه مردم میتوانند صاحب خانه شوند، پیش شرط آن هم تقویت صندوق ملی مسکن توسط دولت است؛ رضایی کوچی با تاکید بر این مسئله گفت: در حال حاضر این صندوق منابعی در اختیار ندارد و در بودجه ۱۴۰۱ گفته اند ۱۵ هزار میلیارد زمین به فروش برسانیم و به صندوق ملی مسکن تزریق شود در حالی که این زمینها برای ساخت مسکن در نظر گرفته شده و امکان فروش آن فراهم نیست.
انتهای پیام/
اینها همش حرفهای ... است اگر شماها میخواستین مردم صاحب خانه بشه اجازه نمیدادین قیمت خانه 10 برابر بشه آنهم در عرض 2 سال خانه ای که سال 97 میشد با100 میلیون خرید الان با1.2 میلیارد هم نمیشه خرید یه عده دزد و خائن افتادن جون این ملت و کشور هر روز هم دروغ تازه سر هم میکنن خانه مهری که احمدی نژاد با 30 میلیون تومن تحویل داده بود الان بالای 600میلیون قیمت فروش گذاشتن مثل دیوانه ها آستینتون پاره میشه یختونو پاره میکنین که به آستینتون وصله بزنین چاره دیگه به ذهنتون نمیرسه