باشگاه خبرنگاران جوان ساری- قاسم مایلی رستمی گفت:بر اساس آمارهای موجود تعداد تلفات ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن عمدتاً در فصل زمستان به دلیل استفاده از وسایل گرمایشی بیشتر از دیگر ایام سال است؛ بنابراین شرکت گاز مازندران بر رعایت اصول ایمنی در استفاده از وسایل گازسوز به هم میهنان تأکید میکند.
رعایت نکات ایمنی، در هنگام استفاده از وسایل گاز سوز گرمایشی، میتواند در پیشگیری از حوادث تلخ و حفظ جان هموطنان عزیزمان بسیار کارآمد باشد.
شهروندان باید توصیههای مهم ایمنی به خانوادهها در آغاز فصل سرما برای پیشگیری از حوادث گاز اعم از آتشسوزی، گازگرفتگی و مرگ خاموش را جدی بگیرند.
شهروندان باید پیش از استفاده از بخاری، از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنند، استفاده از بخاریهای که مجهز به سیستم کمبود اکسیژن بسیار با اهمیت است، بررسی نشتی گاز از اتصالات امری مهم است و این کار میتواند با استفاده از کف آب و صابون انجام شود.
اطمینان از مکش مناسب دودکش، تست مکش دودکش پیش از نصب لوله دودکش بخاری با استفاده از روشن کردن یک تکه روزنامه و قرار دادن آن روبروی لوله دودکش مورد تاکید است.
در صورتی که دودکش بخاری درست کار کند باید شعله آتش را به سمت خود بکشاند.
شهروندان باید بدانند که سرویس پارسال دودکش بخاری ملاک بر درست بودن دودکش نیست چرا که امکان دارد در طی این یک سال که از بخاری استفاده نکرده باشند، جسم خارجی درون دودکش قرار گرفته باشد یا کلاهک آن افتاده باشد.
تمام شیلنگها باید با بست استاندارد به شیرها و لوله گاز نصب شده باشد، تمام شیرهای مرتبط به وسایل گاز سوز باید مجهز به سرشیر باشند تا در صورت حادثه به سرعت بسته شوند.
شهروندان نباید بدون هماهنگی و اطلاع همسایه اقدام به قطع شیر اصلی گاز واحدهای دیگر کنند؛ چراکه برخی از خانوادهها از وسایل گازسوز استفاده میکنند که مجهز به ترموکوپل نیست مانند سماور گازی به یک بار باز و بسته کردن شیر، شعله خاموش و گاز در واحد منتشر میشود.
در صورتی که وسایل گرمایشی را روشن کرده و احساس سنگینی و سردرد کردند باید آن را جدی بگیرند و به بررسی و چک کردن وسایل گاز سوز و سیستم گاز منزل اقدام کنند؛ البته در فصل سرما از پوشاندن تمام درز منزل و پنجره به بهانه گرمتر شدن خانه خودداری کنند.
همچنین پیش از روشن کردن وسایل گازسوز باید به پشتبام رفته و از وجود کلاهک H مطمئن شوند (برای دودکش معمولی یا بدون فن)، در صورت نیاز به مشورت میتوانند با آتشنشانی ۱۲۵ و یا امداد گاز ۱۹۴ تماس حاصل کنند.
شهروندان باید از سالم بودن شیلنگ وسایل گرمایشی اطمینان حاصل کنند؛ چراکه ممکن است طی یک سال گذشته پوسیده شده باشند و دوام خود را از دست دهند؛ استفاه از وسایلی گازسوزی که دودکش آن از شیشه و دیوار بیرون داده شده، مجاز نیست و وزش یک باد شدید میتواند مانع از مکش دودکش شود این دودکشها مکش مناسبی ندارند و خطر گاز گرفتگی را تشدید میکنند.
بار گذاشتن غذا از شب برای صبح روی اجاق گاز، کار اشتباهی است و این کار با توجه به تغییر ساختار خانهها از جمله به کار بردن درب و پنجره دو جداره و بدون درز و در نتیجه کمبود اکسیژن و نشر گاز CO خطرناک است.
لولههای قابل انعطاف یا خرطومی که اشتباها به عنوان رابط دودکش استفاده میشود دودکش نیست و امکان اتصال و چفت و بست کامل آنها به وسیله گازسوز و دودکش دیواره وجود ندارد.
همچنین به آسانی سوراخهای ریزی در بدنه لولههای خرطومی ایجاد میشود و گاز مونوکسید کربن از محل اتصالات و این سوراخهای ریز، نشت میکند و سلامت و جان خانواده را به شدت تهدید میکند.
شهروندان باید با توجه به توصیههای ایمنی در پیشگیری از حوادث گاز طبیعی، سلامت خود و اعضای خانواده خود را به مخاطره نیندازند.
انتهای پیام/س