باشگاه خبرنگاران جوان - در ۲۵ دسامبر بزرگترین و قدرتمندترین تلسکوپ فضایی ساخته شده توسط ناسا با موفقیت به فضا پرتاب شد.
به گزارش وبسایت scitechdaily، این تلسکوپ با نام شناخته شده جیمز وب، از سیارات و اجرام منظومه شمسی تا عمیقترین نقاط فضا (جایی که اولین ستارهها و کهکشانها در بیش از ۱۳ میلیارد سال پیش شکل گرفتند) را نگاه میکند. جیمز وب همچنین آینهای به قطر ۲۱.۳ فوت (۶.۵ متر) دارد که از نظر فیزیکی بسیار بزرگتر از تلسکوپ مادون قرمز هابل است.
بیچمن که تمرکز اصلی تحقیقاتش سیارات خارج از منظومه شمسی یا سیارات فراخورشیدی است، از اعضای تیم علمی دوربین مادون قرمز (NIRCAM) جیمز وب است. این دوربین، نور اولین ستارهها و کهکشانها را در مراحل شکلگیری تشخیص میدهد. بیچمن و تیم NIRCam همچنین سیارههای فراخورشیدی به اندازه زحل که به دور ستارههای درخشان و نزدیک، از جمله اپسیلون میچرخد را جستجو میکنند.
دوربین مادون قرمز (NIRCAM) یکی از چهار ابزار اصلی جیمز وب برای رصد آسمان در طول موجهای مختلف است. یکی از سه دستگاه دیگر ابزار فروسرخ میانی (MIRI) است که نور کهکشانهای دور، ستارگان تازه شکلگرفته، دنبالهدارها و همچنین اجرام کمربند کویپر را مشاهده میکند. دومین ابزار، طیف نگار مادون قرمز NIRSpe است که مشاهدات طیف سنجی با وضوح بالاتر از ۱۰۰ جرم کیهانی را به طور همزمان انجام میدهد و ابزار دیگر، حسگر هدایت مادون قرمز و طیف نگار بدون شکاف (FGS/NIRISS) است که اندازهگیریهای طیف سنجی با وضوح پایینتر برای مشخص کردن نور اولین ستارههای کیهان و همچنین سیارات فراخورشیدی را انجام میدهد.
یکی از اهداف اصلی این تلسکوپ توصیف ترکیب و خواص فیزیکی سیارات فراخورشیدی خواهد بود. تیمی به رهبری پروفسور علوم سیارهای Caltech و هدر کناتسون، از ابزار فروسرخ میانی (MIRI) برای مطالعه یک سیاره فوق داغ کوچکتر از زمین که به دور یک ستاره نزدیک در یک مدار هشت ساعته میچرخد، استفاده خواهد کرد.
رصدگران دیگر قصد دارند از ابزار MIRI برای رصد سیارات به اندازه زمین در سیستم TRAPPIST-۱ استفاده کنند که برای اولین بار توسط تلسکوپ فضایی اسپیتزر برای توصیف ترکیبات جوی سیارات بالقوه قابل سکونت مانند زمین مورد کاوش قرار گرفته است. علاوه بر مطالعات سیارات فراخورشیدی، دانشمندان Caltech از جیمز وب برای اندازه گیریهای کیهانی و مطالعه کهکشانهای دور استفاده خواهند کرد.
همچنین از ابزارهای NIRCam و MIRI برای مطالعه تکهای از آسمان با نام مستعار COSMOS استفاده خواهد شد. تعداد کمی از ستارهها، مانع دید ما از این منطقه میشوند و انتظار میرود جیمز وب این کار را با ارائه دادههای تصویری و با وضوح فضایی بیسابقه گسترش دهد تا ساختار کهکشانهای دور و مکانهای محلی تشکیل ستاره در آنها را مطالعه کند. علاوه بر این، جیمز وب درک ما از عظیمترین کهکشانهای کیهان را متحول خواهد کرد.
همچنین توانایی جیمز وب درباره مطالعه طیف وسیعی از اجرام در منظومه شمسی تا دوردستترین نقاط کیهان، دگرگونکننده است. گفتنی است که جیمز وب در مقایسه با هر تلسکوپ دیگری، توانایی انقلاب و دگرگونی برای ثبت تصویر در طول موجهای فروسرخ را دارد.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/
اقلکن ده بیست تا سنسور ماورابنفش و اشعه ایکس و چند تا هم توش میذاشتن تا اگه لازم شد استفاده بشه
نخود آش