باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- احد جلیلیان امروز گفت: محیط زیست استان کرمانشاه نیز برنامههایی به مناسبت هفته پاک در نظر گرفته که یکی از آنها ارائه خدمات رایگان برای تمام مردم در مراکز معاینه در فردا (چهارشنبه ۲۹ دی ماه) است.
هیچ رودخانهای در استان بدون آلایندگی نیست. اما رودخانهها به طور طبیعی قدرت خودپالایی دارند. در استان کرمانشاه ۱۴ رودخانه دائمی وجود دارد که احتمال ورود فاضلاب به همه آنها وجود دارد، اما بحرانیترین آنها قرهسو است.
با این وجود میزان این آلودگیها بر اساس استانداردها و پایشهایی که انجام میشود به اندازهای است که امکان استفاده از آب آنها برای آبیاری بخش کشاورزی وجود دارد.
استان کرمانشاه از نظر وضعیت تصفیهخانههای فاضلاب نسبت به استانهای همجوار وضعیت بهتری دارد. هماکنون هشت تصفیهخانه فعال در استان وجود دارد، هفت تصفیهخانه در دست احداث است و ۱۱ تصفیهخانه نیز در مرحله مطالعات قرار دارد.
تعداد نیروی انسانی برای حفاظت از محیط زیست استان با استانداردهای جهانی فاصله بسیاری دارد، اما با این وجود استان کرمانشاه از نظر کشف تخلفاتی همچن صید و شکار جزو ۱۰ استان برتر کشور است.
اکنون ۶۵ محیطبان در استان وجود دارد که یک چهارم استاندارد جهانی است؛ با این تعداد نمیتوان تمام مناطق را پوشش داد، اما مقرر شده ۶۷ نیروی جدید جذب شود که در این صورت تمام مناطق تحت پوشش قرار میگیرند.
جمعیت حیات وحش و تنوع زیستی در استان رو به بهبود است؛ از ابتدای امسال ۲۹۰ متخلف در حوزه حیات وحش شناسایی و ۲۱۳ پرونده قضایی تشکیل شده که ۶۸ پرونده مختومه، ۱۷۸ پرونده در جریان است و برای چهار پرونده نیز حکم برائت صادر شده است.
تعداد آتشسوزیها در مناطق تحت حفاظت کاهش یافته است. از ابتدای امسال ۱۰ مورد آتشسوزی رخ داده که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یافته است.
در استان کرمانشاه پارک ملی طبیعی وجود ندارد. مناطق تحت حفاظت تا سال گذشته ۱۶۳ هزار هکتار معادل ۶.۷ درصد از مساحت استان بود در حالی که براساس استانداردهای جهانی باید ۱۰ درصد باشد به همین دلیل با پیگیریها به ۲۴۵ هزار هکتار رسید.
چهار منطقه حفاظت شده، سه پناهگاه حیات وحش و دو اثر طبیعی ملی در استان وجود دارد. ۴۸ گونه پستاندار، ۱۸۵ گونه پرنده، ۳۴ گونه دوزیست و ۳۴ گونه خزنده در استان وجود دارد و تنوع گونههای پرندگان در غرب کشور معادل تنوع پرندگان در اروپا است.
گونه گرگاس یک گونه تهاجمی و خطرناک است. کمیتهای برای تصمیمگیری در این زمینه تشکیل شده، اما از نظر ما این گونه تهدید محسوب میشود و باید جمعآوری و معدوم شوند.
از سال ۹۰ به بعد برای ایجاد معدن در خارج از مناطق حفاظتی از محیط زیست استعلام گرفته نمیشود. همین موضوع سبب ایجاد معادنی وسیع شده و این موضوع به سازمان انعکاس داده شده و به دنبال بازگشت قوانین و ضوابط همچون قبل از سال ۹۰ هستیم.
انتهای پیام/ ط.پ