مصرف زیاد زردچوبه برای بدن بسیار خطرناک است که باید در مصرف آن حد تعادل را رعایت کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان- زردچوبه از دیرباز در طب سنتی شرقی بابت فوایدی که برای سلامتی دارد، مورد استفاده قرار گرفته است. کورکومین که جزء فعال زیستی اصلی زردچوبه است، یک آنتی اکسیدان قوی با خواص ضد التهاب است.

زردچوبه و کورکومین برای مصرف بی خطر هستند، اما مصرف بیش از حد یک چیز خوب می‌تواند خطرناک باشد. اگرچه زردچوبه خواص زیادی از جمله برای سلامتی پوست و مو تا از بین بردن مو‌های زائد دارد؛ اما عوارض جانبی مصرف زردچوبه در دوز‌های بالا خطراتی دارد.

در این مقاله عوارض مصرف بیش از اندازه زردچوبه را مورد توجه قرار داده ایم.

عوارض خفیف زردچوبه:

از آن جایی که زردچوبه به عنوان رقیق کننده خون عمل می‌کند، در صورت داشتن اختلال خونریزی باید از مصرف آن اجتناب کنید. ناراحتی معده، رفلاکس اسید، اسهال، سرگیجه و سردرد. همچنین مصرف دوز‌های زیاد مکمل‌های زردچوبه می‌تواند سطح اگزالات ادرار را به میزان قابل توجه و خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش دهد.

بدین ترتیب برای مصرف زردچوبه باید جانب اعتدال را نگه داشت. عوارض مصرف دارو‌های گیاهی و ویتامین، گاهی بیشتر از فواید آن ها  است. 

زردچوبه می‌تواند با دارو‌های مختلف تداخل منفی ایجاد کند. از جمله رقیق کننده‌های خون، دارو‌های ضد افسردگی، آنتی بیوتیک ها، آنتی هیستامین ها، دارو‌های قلبی و درمان‌های شیمی درمانی. این ماده می‌تواند با دارو‌های دیابت تداخل داشته باشد و منجر به کاهش خطرناک قند خون شود.

از آن جایی که زردچوبه جذب آهن را محدود می‌کند، اگر از مکمل‌های آهن استفاده می‌کنید، نباید آن را مصرف کنید.

نباید فراموش کرد که گیاهان دارویی با همه منفعت‌ها و فایده‌هایی که دارند، مصرف بیش از اندازه آن ها می‌تواند برای سلامتی خطرناک باشد.

زردچوبه می‌تواند مشکلات معده مانند رفلاکس اسید و سنگ کیسه صفرا را تشدید کند.

زنان باردار یا شیرده می‌توانند از مواد غذایی حاوی زردچوبه به عنوان ادویه استفاده کنند؛ اما باید از مصرف مکمل‌های زردچوبه خودداری کنند.

این مکمل‌ها ممکن است انقباضات رحم را تحریک کرده و عوارضی ایجاد کنند. در برخی موارد به سقط جنین نیز منجر خواهند شد.

بسته به سلامت کلی شما و این که آیا به بیماری‌هایی مانند اختلالات گوارشی یا سنگ کلیه مبتلا هستید، باید قبل از مصرف مکمل‌های زردچوبه با پزشک خود صحبت کنید.

چه مقدار زردچوبه بی خطر است؟

مطالعاتی که مزایای سلامتی زردچوبه را نشان می‌دهند، از عصاره‌های زردچوبه استفاده می‌کنند. این عصاره‌ها بیشتر حاوی کورکومین در دوز‌های بیش از یک گرم در روز هستند. از آن جایی که مصرف این مقدار طبیعی در یک رژیم غذایی معمولی، دشوار است؛ زردچوبه اغلب به عنوان مکمل مصرف می‌شود. جایی که محتوای کورکومین بسیار بالاتر است.

به طور کلی، مقدار قابل قبولی از مکمل کورکومین برای مصرف روزانه حدود ۳ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن است. یعنی برای هر فرد بزرگسال تقریبا تا ۱۲ گرم زردچوبه می‌تواند مصرف شود. هر چیزی بیش از این می‌تواند باعث ایجاد واکنش‌های نامطلوب در بدن شما شود.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
احمد ابراهیمی
۲۲:۳۷ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
سلام طبق نظر خود کارشناس حد اکثر سه گرم در روز می‌باشد نه ۱۲گرم اشتباه شده
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۱۰:۲۰ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
والله ما به کجا پناه ببریم انقدر دروغ سلامتیمونم به خطر میندازن
Iran (Islamic Republic of)
دن
۰۸:۵۵ ۲۸ دی ۱۴۰۲
میزان مصرف روزانه باید بین ۵۰۰-۲۰۰۰ میلی گرم باشد و این میتونه متغیر باشه مثلا تو هند ۲۰۰۰-۲۵۰۰ میلی گرم است
Iran (Islamic Republic of)
دیاکو
۱۶:۲۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۲
خب شما نصفش استفاده کن بهتره نکنی
Iran (Islamic Republic of)
ارمین
۲۰:۲۳ ۰۴ آبان ۱۴۰۲
خب نوشتین میزان مصرف 3 میلی گرم در ازای هر کیلو از وزن بدن. برای یه فرد 70 کیلویی بزرگسال این میزان با یه ضرب ساده 210 میلی گرم در روز. این 12 گرم از کجا اومد!
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۲۳:۵۷ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
واقعآ مصرف سه مثقال زردچوبه در روز یعنی 12 گرم گمونم خیلی زیاده دو تا قاشق غذاخوری!!!!!!!!!!!!!