باشگاه خبرنگاران جوان اهواز - شهردار اهواز در این جلسه گفت: از بدو ورود به اهواز تلاش برای شناسایی نقاط آسیبزا، آسیبپذیر و آسیبدیده شهر در قالب برنامههای بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت آغاز شد.
رضا امینی میگوید: اعضای شورای شهر اهواز صددرصد از برنامهها حمایت کردهاند و هر چند شاید تاکنون برنامهها خروجیهای ظاهری نداشته یا کمتر خروجی داشتهاند، اما در آینده نزدیک خروجیهای ظاهری و همچنین تغییرات زیرساختی و اصلاحات فرآیندی در برنامه بلند مدت و ریلگذاری شهرداری اهواز را مشاهده خواهیم کرد.
به گفته این مقام مسئول فرآیند تدوین بودجه سال ۱۴۰۱ از ۲۸ مهرماه آغاز شد و تاکنون ادامه داشت، این بودجه در ۱۰۰ جلسه با مشارکت ۱۵۱ نفر و صرف ۳ هزار و ۳۶ ساعت کار کارشناسی و مدیریتی تدوین و تنظیم شده است.
او گفت: این بودجه با تمرکز بر اتمام پروژههای نیمه تمام، بررسی ظرفیتها و درآمدهای سیاستی مانند مشارکت بخش خصوصی، تسهیلات بانکی و سرمایهگذاری، حرکت به سمت بررسی و تصویب پروژهها قبل از تخصیص منابع، افزایش سهم مشارکت بخش خصوصی در توسعه شهر، راهاندازی کمیته تخصیص و خزانه و ظرفیت سنجی منابع بودجه تنظیم شده است.
به گفته شهردار اهواز در قالب این بودجه، تخصیص اعتبار بر اساس اولویتبندی پروژهها خواهد بود تا در سالهای آینده با انباشت بدهی مواجه نشود. همچنین برای اولین بار است که بودجهای به صورت یکپارچه تدوین و تقدیم شورا شده است؛ پیش از این در این زمینه ناهماهنگی وجود داشت.
این مقام مسئول میگوید: متاسفانه در گذشته اعتبارات جاری و عمرانی نسبت منطقی با هم نداشتند و اینکه اعتبارات جاری سهم زیادی به خود اختصاص میداد، مانع اجرای پروژههای عمرانی و تعهدات فنی شهرداری شده است که در بودجه سال ۱۴۰۱ سعی کردیم توازن منطقی در این زمینه داشته باشیم.
امینی کاهش آلایندهها و افزایش کیفیت زیست محیطی، توسعه حمل و نقل عمومی، توسعه فضای سبز با رویکرد افزایش فضای سبز تفرجگاهی، توسعه زیرساختهای گردشگری با مشارکت بخش خصوصی و افزایش برنامههای فرهنگی، ورزشی و اجتماعی با رویکرد افزایش سرزندگی اجتماعی را به ترتیب از اولویتهای برنامه و بودجه سال ۱۴۰۱ عنوان کرد.
او گفت: مقوله آب و هوا نمیتواند دلیل وضعیت موجود فضای سبز شهر اهواز باشد بلکه دلایل مدیریتی و رفتارهای شهروندان در این زمینه تاثیر دارند.
به گفته شهردار اهواز رودخانه کارون به تنهایی میتواند عامل گردشگری در اهواز باشد، اما اقداماتی که برای احیای این رودخانه انجام شده به هیچ وجه پاسخگوی نیاز شهر و در حد و اندازه شان این رودخانه ارزشمند نیست. برای زندهسازی این مجموعه، اعتبار خوبی دیده شده که امیدواریم با تحقق درآمدها بخشی از اولویتهای این بودجه را محقق کنیم.
این مقام مسئول میگوید: بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری اهواز ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده است که شامل ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از درآمدهای اختصاصی از عوارض عمومی، حدود ۹۰ میلیارد تومان از درآمدهای اختصاصی از عوارض اختصاصی، ۱۰۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون بابت بهای خدمات و درآمدهای موسسات انتفاعی شهرداری، ۶۱۷ میلیارد تومان از درآمدهای حاصل از وجوه و اموال شهرداری و ۱۲۷ میلیارد تومان از کمکهای دولت، ۳۷۰ میلیارد تومان از محل کمکهای داراییها خواهد بود. در مجموع همه منابع درآمدی ۴ هزار و ۹۳۰ میلیارد تومان پیشبینی شده است.
امینی گفت: در بودجه ۱۴۰۱ شهرداری اهواز در بخش شهرسازی ۳۷۶ میلیارد تومان، محیط زیست و خدمات شهری حدود ۲ هزار میلیارد تومان، در بخش ایمنی و مدیریت بحران ۲۱۳ میلیارد تومان، در زمینه حمل و نقل جادهای ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان، خدمات مدیریت یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و در بخش فرهنگی و اجتماعی ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه خواهد شد. در مجموع ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مصارف پیشبینی شده است.
به گفته شهردار اهواز برای نخستین بار پرداخت دیون گذشته شهرداری در بودجه سال ۱۴۰۱ پیشبینی شده است. کل اعتبارات بودجه سال ۱۴۰۱ نسبت به گذشته ۱۱۰ درصد افزایش یافته است که بخش مهمی از آن به درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده، مشارکت بخش خصوصی و شهرسازی پیشبینی شده است.
این مقام مسئول گفت: در بخش درآمدها و هزینهها دو رویکرد متفاوت نسبت به سالهای قبل داریم. در اجرای عدالت بین محلات کم برخوردار و برخوردار نباید کار به گونهای باشد که کاملا از محلات برخوردار غفلت شود و به سمت مناطق کمبرخوردار برویم، زیرا هیچ منطقی گویای این موضوع نیست.
انتهای پیام/ی