باشگاه خبرنگاران جوان - قانونگذاران جمهوری خواه مجلس نمایندگان و سنا از گزارشی که مؤسسه یهودی امنیت ملی آمریکا (JINSA) منتشر کرد، حمایت کردند. براساس این گزارش، عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان برای منافع امنیتی آمریکا کلیدی است.
به گزارش فاکس نیوز، این سند ۴۸ صفحهای، به پیشرفتهای انجام شده بین رژیم صهیونیستی و چهار کشور عربی بر اساس پیمانهای ابراهیم اشاره میکند. این گزارش که بخشی از آن از سوی کارگروه ویژه، متشکل از مقامات ارشد دولتهای بوش، اوباما و ترامپ گردآوری شده است، مدعی است تقویت روابط تل آویو و ریاض نه تنها باعث ثبات منطقه میشود، بلکه به نیازهای ژئوپلیتیکی آمریکا نیز کمک میکند.
در این گزارش ادعا شده است: «ورود عربستان به عنوان یک کشور مسلمان و تاثیرگذار به پیمانهای ابراهیم میتواند بازی را تغییر دهد و ژئوپلیتیک خاورمیانه را متحول کند. این پیمانهای بستر ایدهآلی برای افزایش تقسیم بار فراهم میکند که توانمندترین شرکای منطقهای آمریکا را قادر میسازد تا در دفاع از ثبات و امنیت در کنار یکدیگر باشند.»
این گزارش ادعا میکند که تقویت روابط رژیم صهیونیستی و عربستان نه تنها به ایجاد ثبات در منطقه کمک میکند، بلکه به ایجاد یک نیروی قوی بین آمریکا و عربستان -که با مواضع ایران زاویه دارند- کمک میکند. به ادعای این گزارش، تقویت روابط از نفوذ روسیه و چین در خاورمیانه نیز جلوگیری میکند.
بایدن در جریان مبارزات انتخاباتی، دولت سعودی را به دلیل دست داشتن در قتل جمال خاشقجی در سال ۲۰۱۸ "رانده شده" خوانده بود. بایدن تقویت ائتلافهای بین المللی را سنگ بنای مبارزات انتخاباتی خود دانست، اما از زمان آغاز به کار با چالشهای دیپلماتیک شدیدی در زمینه برقراری مجدد توافق هستهای ایران، تاکید مجدد بر روابط با کشورهای غربی، ثبات روابط با چین و جلوگیری از جنگ احتمالی روسیه و اوکراین مواجه شده است.
«پیمان ابراهیم» بیانیه مشترک رژیم صهیونیستی، امارات و آمریکا بود که در ۱۳ اوت ۲۰۲۰ منعقد شد. از این واژه همچنین برای اشاره کلی به توافقنامههای صلح به ترتیب توافقنامه صلح رژیم صهیونیستی-امارات و توافقنامه عادی سازی روابط بحرین – رژیم صهیونیستی استفاده شد. این توافقنامهها از سوی عبداللطیف بن راشد الزایانی، وزیر امور خارجه بحرین، عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی در ۱۵ سپتامبر سال ۲۰۲۰ در واشنگتن امضا شد.
انتهای پیام/