باشگاه خبرنگاران جوان زنجان - طاهری گفت: بزرگترین پهنه جغرافیایی جهان، با منابع طبیعی وسیع از جمله ذخایر نفت و گاز و زغال سنگ و معادن فلزات نادر، دسترسی به دریاها و اقیانوسهای متعدد و جمعیت نسبتا کم، ارتش قوی و بازیگر در فضا و تولید کننده سلاحهای پیشرفته در کارنامه این کشور است.
به گفته نماینده مردم زنجان و طارم، روسیه یک کشور اقتدارگراست و رهبران این کشور تجربه تلخی از دوران پس از فروپاشی و نزدیک شدن به غرب دارند.
او گفت: دوره یلتسین باعث سقوط اقتصاد، رشد تورم، بیکاری زیاد، و جنگهای داخلی شد، جنگی که به کشته شدن بیگناهان در چچن، مسکو، و داغستان انجامید.
طاهری می گوید: در روزهای آخر زمامداری یلتسین وضع آنقدر بد بود که بازگشت به دوره قبل که به دلیل وخامت اوضاع رژیم شوروی از هم فروپاشید، از آرزوها و آمال مردم روسیه شده بود.
او گفت: منابع سرمایه ای، وزارتخانه ها، شرکت ها، کارخانجات بزرگ، و بانکها با دخالت کشورهای غربی و شرکتهای بین المللی به تاراج برده شده و به اصطلاح خصوصی شدند.
به گفته نماینده مردم زنجان و طارم پوتین با اندیشههای ملی گرایانه به تدریج اقتصاد روسیه را بهبود بخشید و برای مقابله با نفوذ خزنده ناتو به مرزهای روسیه چارهای جز حمله نظامی و اشغال شبه جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ ندید و از آن زمان روابط غرب و روسیه در کش و قوس است.
طاهری گفت: اینک پس از سفر حجت الاسلام رئیسی به روسیه اسناد همکاریهای مشترک بین دو کشور در بحث های مقدمات نهایی شدن سند جامع همکاریهای مشترک،فعال سازی کریدور شمال- جنوب بین ایران و روسیه، هدفگذاری ۱۰ میلیارد دلار برای گسترش روابط اقتصادی، انجام مبادلات با پول ملی دو کشور، توافقنامههای دفاعی، هوا-فضا، به امضا رسیده است.
او بابیان اینکه از لحاظ سیاسی نیز دو کشور در مسائل منطقهای از جمله طرفداری از دولت سوریه، مسئله نگاه به شرق، و مخالفت با یک جانبه گرایی آمریکا متفق القول هستند، می گوید: از لحاظ آموزشی نیز ما میتوانیم با دانشگاه ها، فرهنگستانها، و مراکز پژوهشی روسیه کار کنیم.
طاهری گفت: علیرغم تاریخ تلخ گذشته، میتوانیم روابطی متوازن با روسیه داشته باشیم؛ بخصوص در دو بخش انرژی و آموزش عالی.
نماینده مردم زنجان و طارم می گوید: فراموش نکنیم یکی از دلایلی که قیمت نفت را از هر بشکه برنت ۱۵ دلار در ۲۰۲۰ به ۸۸ دلار در امروز رساند همکاری روسیه و اوپک در چارچوب اوپک پلاس بوده است.
به گفته طاهری ایران باید برای آینده خود اهداف دراز مدت مبتنی بر توسعه پایدار داشته باشد و استراتژیهای مناسب برای چنین اهدافی داشتن رابطه نزدیک و همه جانبه با دیگر کشورها بخصوص همسایگان است.
او می گوید: سیاست گذاری صحیح آن است که جامعه روشهای ازدیاد تجارت ایران با پیرامونش را دنبال کند و برنامه ریزی مبتنی بر سیاست گذاریها حکم میکند که با روسیه به صورت متوازن واردات و صادرات داشته باشیم که در این بخش نباید از همکاریهای آموزشی غافل بود.
انتهای پیام/م