ایران و ترکیه دو کشور مسلمان با اشتراکات فرهنگی و تاریخی بسیاری هستند که در طول قرن‌ها به عنوان قدرت‌هایی جهانی ارتباط نزدیکی داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان - روابط ایران و ترکیه پس از تحولات قفقاز مدتی سرد شده بود، اما مولود چاوش‌اغلو ۲۴ آبان به ایران سفر کرد و با امیرعبداللهیان در یک نشست خبری مشترک گفت ما امروز گفت‌وگو‌های مفید و مهمی در خصوص توسعه مناسبات دو کشور داشتیم.

به گفته چاوش اوغلو بر سر اینکه دیپلمات‌های دو کشور، گفت‌وگو‌های کارشناسی برای تدوین یک نقشه راه جدید در راستای همکاری‌های بلند مدت تهران و آنکارا داشته باشند، توافق کردیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در دیدار با همتای ترکیه ای خود با بیان اینکه بر سر مفاد نقشه راه میان دو کشور توافق کردیم، می گوید امیدواریم در سفر آینده آقای اردوغان به تهران، بتوانیم سند حاوی نقشه راه همکاری‌های بلندمدت دو کشور را نهایی کنیم. ظرفیت‌های فراوانی در زمینه همکاری‌های دو جانبه تهران و آنکارا وجود دارد؛ نسبت به رفع سریع موانع محدودی که در مسیر همکاری دو کشور وجود دارد، توافق کردیم.

به گفته امیرعبداللهیان موانع جدی را در مسیر همکاری‌ها مشاهده نمی‌کنیم. حتی در این شرایط کرونایی ما توانستیم سطح تبادل تجاری خودمان را حفظ کنیم و حتی در بعضی موارد آن را افزایش بدهیم و موضوع صیانت از محیط زیست که از نگرانی‌های جهانی است، مورد توجه تهران و آنکارا است.

وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه همچنین در حاشیه نشست وزرای امورخارجه سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد دیدار و گفت‌وگو کردند.

دوستی رو به رشد ترکیه و ایران در دولت سیزدهم

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس هم ۱۸ آذر ماه به ترکیه سفر کرد.

قالیباف در این سفر اولویت اصلی خود را دیدار با فعالان اقتصادی و تجاری و شنیدن مسائل و مشکلات آن‌ها و تلاش برای حل و فصل آن اعلام کرد.

رئیس مجلس در این سفر گفت داشتن برنامه بلند مدت برای ارتقای روابط دوجانبه و اجرای دقیق و هوشمندانه آن، نقشه راه و یکی از الزامات حل و فصل مشکلات تجاری و توسعه روابط اقتصادی کشور است.

به گفته بهمن حسین‌پور سفیر پیشین ایران در ترکیه  ۵۵۰ کیلومتر مرز مشترک میان ایران و ترکیه وجود دارد باید با ترکیه همواره رابطه‌ای خوب و نه متوسط داشته باشیم، چراکه ترکیه همسایه‌ای بزرگ است و مسئولان مربوطه باید به این نکات توجه داشته باشند؛ حتی اگر در جا‌هایی هم اختلاف نظر پیش می‌آید باید سریعاً نسبت به رفع اختلافات کوشا باشند. شکی در این نیست که ایران و ترکیه دو کشور بزرگ و موثر در منطقه هستند.

 سفیر پیشین ایران در ترکیه می‌گوید نه ترکیه می‌تواند ما را نادیده بگیرد و از میدان خارج کند و نه ما به ویژه در شرایطی که ترکیه طی ۱۰ سال اخیر پیدا کرده، می‌توانیم این کشور را نادیده بگیریم و از میدان خارج کنیم؛ آنچه که در این شرایط مورد نیاز است، برقراری یک دیالوگ بین دو کشور است. ترکیه نقش موثری در منطقه دارد کما اینکه ما هم نقش موثری داریم، در گذشته دیالوگ‌های خوبی با ترکیه داشتیم و رفت و آمد‌های بسیاری میان مقامات دو کشور برقرار بود، امروز نیز باید با ترکیه به عنوان یک کشور بزرگ و موثر منطقه گفت‌وگو داشته باشم و نباید یکدیگر را نادیده بگیریم، چراکه هر هر زمان به سمت نادیده گرفتن یکدیگر رفتیم، به ضرر هر دو طرف تمام شد.

دوستی رو به رشد ترکیه و ایران در دولت سیزدهم

ایران و ترکیه تنها دو کشور همسایه نیستند؛ دو کشور مسلمان که دارای اشتراکات فرهنگی و تاریخی بسیاری هستند نیز می‌باشند. زبان فارسی در امپراتوری عثمانی زبان فرهنگی دربار عثمانی بود و بسیاری از پادشاهان عثمانی اشعاری به زبان فارسی سروده اند. در بعد از انقلاب اسلامی ایران نیز روابط فرهنگی دو کشور نیز روبه توسعه نهاده است.

برپایی متقابل هفته‌های فیلم، هفته‌هایی فرهنگی در طول سال‌های مختلف، ترجمه تقابل آثار مشاهیر ادبی دو کشور از سوی وزارتخانه‌های فرهنگ، مشارکت در برنامه‌های چندجانبه فرهنگی تنها بخش‌هایی از همکاری‌های دو کشور در این زمینه است.

همکاری‌های رسانه‌ای و عضویت رسانه‌های دو کشور در سازمان‌های مشترک نیز از جمله زمینه‌های مهم در همکاری‌های فرهنگی دو کشور می‌باشد.
در حال حاضر روابط دو کشور از لحاظ سیاسی در عالی ترین سطح خود می‌باشد، ولی بدلیل تحریم‌های ناعادلانه علیه کشورمان سطح روابط اقتصای به موازات روابط سیاسی و در حدی که باید باشد، نیست، ولی با رفع تحریم‌ها و اتخاذ برخی راهکار‌ها این وضعیت می‌تواند حل شود.

سید رضا صدرالحسینی تحلیلگر مسائل منطقه هم می‌گوید با عنایت به سیاست‌های دولت سیزدهم در خصوص افزایش ارتباط با کشور‌های همسایه، قطعا ارتباط با کشور موثری در حوزه اروپا مانند ترکیه می‌تواند در راستای افزایش فعالیت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران محسوب شود.

به گفته صدرالحسینی، ترکیه یکی از کشور‌هایی است که از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همراهی قابل توجهی را در حوزه دور زدن تحریم‌ها برای ایران انجام داده و البته موضوع توجه جمهوری اسلامی ایران به نیاز‌های ترکیه به ویژه در حوزه انرژی در طول این ایام کاملا مدنظر بوده و یکی از مهمترین منابع تامین انرژی ترکیه، جمهوری اسلامی ایران بوده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۴ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
اکثرمردم ترکیه بخصوص اردوغان خدا ،دین.پدر،مادرکلا همه چیشون پوله،،پول بده هرکاری خواستی بکن. اصلا نمیشه رو اونا حساب بازکرداین هزارتومن بده اینورین ،اون یکی هزارودویست بده بهشون،،میشن اونوری،،،اینست مکتب اونا
Iran (Islamic Republic of)
سعید باطنی
۱۳:۲۴ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
به نام خدا-هنگام قرار داد و ارتباط با کشور ترکیه عثمانی فاسد و تهاجمی بایستی ملاحضاتی را در نظر داشته باشیم در غیر این صورت ضرر های غیر قابل جبرانی متحمل خواهیم شد.ترکیه عثمانی فاسد و کشور اذربایجان روابط بسیار نزدیک با اسرائیل ودیگر دشمنان ما در منطقه دارند و بطور کلی دشمن ایران و بخصوص فارسها محسوب میشوند.فقط در ضاهر با ایرانیهاخوب هستند.در این خصوص به قدر ی مدارک و شواهد موجود هست که برهمه ایرانیان عزیز و سرافراز مشهود و مبین است.مواردی مثل واگذاری قسمتی از سرزمین ایران در زمان رضا خان-سو استفاده از وضعیت ایران در شرایط تحریم-پناه دادن به اختلاص گران و سواستفاده مالی از ایران -هم پیمان شدن با کشور جعلی اذربایجان برعلیه ایران -مسدود کردن راه ترانزیتی ایران به روسیه و کشور های اوراسیا-حمایت بی چون چرا از گروهای تروریستی سنی منطقه بر علیه کشور اسلامی عراق و سوریه -اشغال بخشی از خاک سوریه به دلیل مبارزه با کردها-ترفند و کلاهبرداری ازهم وطن های ایرانی ساده برای فروش خانه های آپارتمانی ودریافت عوارض و مالیات های گزاف و خرید خانه فروخته شده از ایرانیها به نصف قیمت فروش -برخوردهای تبعیض امیز -دزدی و کلاهبرداری از ایرانیهای مسافر-پناه دادن به قماربازان برای خالی کردن جیب مردم ایران - جنگ و دعوا باایرانیها در موردثبت میراث فرهنگی در یونسکو (آخرین مورد ثبت خط نستعلیق که مخصوص ایرانی ها هست که بنام ترکیه عثمانی فاسد ثبت گردیده است به غارت بردن میراث فرهنگی شعرا و دانشمندان ایران مثل مولانا و ابن سینا و و صدها مورد دیگر .......) -صادرات تخم مرغ های گندیده و تاریخ گذشته به ایران اخیرا" -ترکیه فاسد از داخل تهی و بی هویت شده است به همین خاطر دست به غارت میراث فرهنگی ملت ایران میزند.مسئولین ترکیه یاد گرفتند برای انعقاد قراردادهای سیاسی و اقتصادی-.... باایرانیها شعری فارسی بخوانند و قس علی هذا-ملت ایران این را باید بداند ترکیه دشمن پنهانی ایران اسلامی محسوب میشود و بایستی به نسل جدید هم انتقال داد که حواسشان خیلی جمع باشد.مردم ایران به خصوص فارسها دراین کشور سرمایه گذاری نکنند حتی اگر منافعی دارند.و برای خرید چند تیکه لباس وگشت گذار به ترکیه سفر نکنند و از تولیدات ایرانی استفاده کنند و در داخل کشور خودمان سرمایه گذاری کنند و با وجود دانشمندان ایرانی و جوانان نخبه و مقتدر و باغیرت به کشور طراز اول دنیا تبدیل شویم . دور نیست
Sweden
ناشناس
۱۳:۱۷ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
درست مقابل هر اقدام همگرایانه با چین و روسیه یک اقدام قوی تر و هم گرایانه تر می بایست با ترکیه صورت می پذیرفت که نپذیرفته متاسفانه؛ همکاری با ترکیه یعنی حفظ استقلال و حکومت اسلامی در برابر پروژه اوراسیای چین و روسیه سکولار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۸ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
ترکیه این همسایه بیشتر یک گرگ در لباس میش !!!
منایع ایران رو داره میبره !!!! سرمایه مردم ایران رو داره شکار می کنه !!!!با ترفند خرید ملک و دادن اقامت یکساله و دوساله و غیره .....!!!!؟؟؟
ترکها از زمان قدیم با ما مشکل داشتند و هنوزم هم دارند !!!! کافیه به اقدامات و کارشکنی های این کشور در خصوص ایجاد حصار دور ایران توجه کنید ! همین کشور اجازه صدور گاز ایران به اروپا رو نمیده همین کشور اجازه اتصال راه آهن ایران به اروپا رو نمیده !!!؟؟؟ همین کشور .....
حالا خودتون بگین روابط با همسایه به این شکل کمتر از رابطه استعماری با کشورهای دیگه داره ؟؟؟؟
به انصاف خودتون میذارم !!!
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۱:۳۷ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
تركيه يك كشور مسلمان است و تقويت اين كشور تقويت مسلمانان است متاسفانه اميد مي رفت ايران و تركيه براي ايفاي قدرت بيشتر مثل دوبرادر متحد عمل مي كردند
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۳:۳۰ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
متاسفانه خیلی خواب هستی.
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۱۰:۴۲ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
آخه ترکیه که کلا 100 سال هم از تاسیسش نمی گذره چطور شما در اول گزارش تان نوشتید قرن ها رابطه با ترکیه آخه اون منطقه اسمش آناتولی است و زبان نوشتاری مردمان آناتولی هم پارسی بوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۰ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
چیزی مونده به ترکیه بدین؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۰ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
کمی از ته دیگش مونده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۱ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
دنیا فقط یک امپراطوری داشت اون هم امپراطوری هخامنشی بود عثمانی ها فقط یک کشور بودند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
بحث های نژادپرستانه بی فایده است ، هر کشوری و هر قوم و زبانی در دوره ای از تاریخ قدرت و اقتدار داشته و دلیلی بر خوب و بد بودن نیست ، مهمترین واقعیت اینکه ترکیه کشور دوست و همسایه با اقتصاد و سیاست با ثبات به نسبت سایر همسایگان هستش و همیشه رابطه گرمی با ایرانیان داشته و داره.
آخرین اخبار