باشگاه خبرنگاران جوان ایلام - جمیل صادقی فر گفت: نقش تغذیه سالم در پیشگیری و حتی درمان بعضی از بیماریها از جمله سرطان تایید شده است و شیوه زندگی و عادتهای تغذیه سهم مهمی در بروز سرطان دارد، بطوریکه درصد زیادی از موارد سرطان با تغذیه نامناسب ارتباط دارد.
او با اشاره به پویش ملی مبارزه با سرطان گفت: ۶۲ درصد جمعیت استان مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند و این موضوع یکی از دلایل عمده ابتلا به سرطان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: برای کاهش خطر ابتلا به سرطان کاهش اضافه وزن و داشتن مقدار وزن سالم بسیار مهم است.
صادقی فر انجام فعالیت فیزیکی، مصرف غذاهای سالم، عدم مصرف مشروبات الکلی، ورزش منظم، کنترل وزن، مصرف میوه تازه، عدم مصرف سیگار و استراحت کافی را از جمله راههای پیشگیری از سرطان عنوان کرد.
او گفت: برخی مواد غذایی از جمله میوهها و سبزیجات روشن، کلم، سبزیجات پهن برگ، گوجه فرنگی، انواع توت ها، انگور، ادویه جات، آب و سایر مایعات دارای اثر پیشگیری کننده از سرطان هستند.
او با بیان اینکه ۴۶ درصد مردم استان فعالیت فیزیکی مناسب ندارند، گفت: ریسک ابتلا به سرطانهای ریه، پروستات، سینه و روده بزرگ با ۳۰ دقیقه ورزش متوسط روزانه تا حد زیادی کاهش مییابد.
انتهای پیام/ د