باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - حسین ابراهیمی پور گفت: در دوسال گذشته از کرونا این برای اولین بار است که وضعیت کرونایی، این منطقه از متوسط کشور بالاتر و جزو شش شهر نارنجی هستیم.
او گفت: جهشهای ویروس امیکرون رفتارهای متفاوت دارد و لذا تجربه مابقی کشورها وضعیت را برای ما مشخص میکند، اما پیش درآمد امیکرون با شدت واگیری بسیار زیاد و شدت بستری کمتر است و به جرات میتوان گفت کسانی که امیکرون گرفته اند همه خانوادههای خود را درگیر کردند.
به گفته او در حال حاضر تست کرونای ۵۰ درصد مراجعه کنندگان مثبت و این در حالی است که از هفتم مهرماه تاکنون وضعیت تعداد بیماران بستری بین ۲۰ تا ۳۰ نفر بودند و اکنون این میزان به ۵۰ بیمار بستری رسیده و سه بخش بیمارستانی نهم دی را زیر بار برده است.
وی گفت: خوشبختانه تا پنج برابر وضعیت بستری و خدمت رسانی فعلی ظرفیت موجود است، اما چنانچه وضعیت فراتر برود و احتمال آن هم هست با توجه به زیر ساختهای تخت بیمارستانی و اکسیژن با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.
او گفت: این پیکحدود چهل روز طول میکشد و اکنون دو هفته از این پیک در این منطقه گذشته و تا سه هفته دیگر ادامه خواهد داشت.
رعایت دستورالعملهای بهداشتی و واکسیناسیون تنها راه مقابله با امیکرون
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در تشریح دو راهکار برای مقابله با امیکرون گفت: در مرحله اول رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی و در ادامه افزایش واکسیناسیون میتواند ما را از پیک ششم کرونا با تلفات کمتری عبور دهد.
به گفته او در منطقه تربت حیدریه ۹۵ درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه دوز اول، ۸۳ درصد دوز دوم و فقط ۲۰ درصد برای دوز سوم واکسینه شدند لذا باید وضعیت واکسناسیون را در دوز سوم افزایش دهیم.
وی گفت: خیلی از کسانی که قبلا واکسینه شدند وضعیت آنتی بادی بدنشان به گونهای است که دوباره مبتلا میشوند و باید دوز یادآور را حتما تزریق کنند؛ همچنین دوز سوم واکسن باید برای همه کارکنان و بانکها الزام شود و از طرفی قانون الزام ورود افراد بدون ماسک دوباره اجرا و در حوزه اصناف هم واکسیناسیون و ماسک باید جدی و کنترل نقطهای بدون ملاحظه لحاظ شود.
او گفت: بخش مهمی از همه گیری کرونا به بازگشایی مدارس برمی گردد و دانش آموزان این ویروس را جابجا میکنند و حالا ممکن است در شهرهای دیگر کنترل مراکز آموزشی به لحاظ رعایت دستورالعملها و تهویه بهتر باشد.
واکسیناسیون ۹ تا ۱۲ سالهها از شنبه
الهام بهره مند، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: هر فردی که بیش از سه ماه از واکسن نوبت دوم اش گذشته باشد مشمول دریافت دوز سوم واکسیناسیون است و تقاضا داریم مردم برای تزریق یادآور یا همان دوز سوم مراجعه کنند.
او گفت: در حال حاضر اصطلاح علایم بیماری در بین افراد جامعه سرماخوردگی یا انفلوانزاست که از نظر ما مورد تایید نیست و باید به لحاظ بیماری کرونا بررسی شود.
به گفته او از شنبه هفته آینده واکسیناسیون ۹ تا ۱۲ سالهها آغاز میشود.
تعطیلی مدارس تربت حیدریه
سالاری، معاون پشتیبانی آموزش و پرورش تربت حیدریه از تعطیلی ۴۰ مدرسه طی هفتههای اخیر خبر داد و خواهان تعطیلی یک هفتهای مدارس در تربت حیدریه شد.
وی گفت: طی هفتههای اخیر ۲۵ مدرسه ابتدایی و ۱۵ مدرسه متوسطه به دلیل شرایط موجود تعطیل شدند و از ستاد پیشگیری کرونا تقاضا داریم مصوبهای در این خصوص لحاظ کنند.
بهره مند، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به این تقاضا گفت: در حال حاضر نیازی به مصوبه نیست و همان قانون صفر شش اجرا شود به طوری که اگر در کلاسی علائم بیماری مشاهده شده آن کلاس تعطیل و اگر آمار به دو کلاس درس رسید آن مدرسه تعطیل شود.
دانشگاه علوم پزشکی منطقه تربت حیدریه با تحت پوشش قرار دادن سه شهرستان تربت حیدریه، مه ولات و زاوه به بیش از ۳۶۸ هزار نفر در جنوب خراسان رضوی خدمات اموزشی، بهداشتی و درمانی ارایه میدهد.
انتهای پیام/ا. غ.