معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی از براورد ۷۷ هزار میلیارد تومان هزینه برای ۲۴۰ پروژه سرمایه گذاری گردشگری در سطح استان خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - احمد دیناری در اتاق بازرگانی مشهد گفت: در دهه فجر پیش رو، پیش بینی بهره برداری از حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان پروژه را داریم که این رقم قابل قیاس با سایر استان‌ها نیست.

به گفته او در حال حاضر حدود ۲۴۰ پروژه سرمایه گذاری گردشگری در سطح استان داریم که شامل ایجاد ۲۲ نوع از مصادیق تاسیسات گردشگری (مطابق با موضوع ماده ۱ تاسیسات گردشگری، به جز خانه مسافرها، دفاتر خدمات مسافرتی و اقامتگاه‌های بومگردی تفریحی) هستند و حجم سرمایه گذاری آن‌ها با احتساب زمین، بالغ بر ۷۷ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

معاون سرمایه گذاری و تامین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: در سال ۹۸، حدود ۴۰ موافقت اصولی برای پروژه‌های گردشگری صادر کردیم که پس از این مرحله، باید سرمایه گذاران پاسخ استعلامات را دریافت کنند. از این ۴۰ مورد، حدود ۲۰ پروژه در حریم و خارج از حریم شهر‌ها واقع شده اند و تنها ۲ مورد آن‌ها توانستند پاسخ مثبت تمام دستگاه‌ها را دریافت کنند.

چالشی که مهمانسرا‌های آفریده است

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز گفت: براساس آخرین آمار، تعداد ۲۵۱ هتل، ۳۰۳ هتل آپارتمان، ۳۸۳ مهمان پذیر، ۶۸۲ خانه مسافر و ۱۳۵ اقامتگاه بومگردی و اقامتگاه سنتی در خراسان رضوی مشغول به فعالیت هستند و مجوز دارند.

به گفته یوسف بید خوری حدود ۴۷۰ دفتر و شرکت خدمات مسافرتی نیز داریم که از این تعداد ۹۶ مورد دارای مجوز گردشگری سلامت هستند. در حال حاضر تعداد مراکز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی که مجوز گردشگری سلامت دریافت کرده اند به ۳۰ مورد رسیده که نسبت به سال گذشته ۲ برابر شده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر مهمانسرا‌های دولتی یکی از دغدغه‌های اصلی ما هستند. پیگیری‌های ویژه‌ای در سنوات گذشته در این حوزه انجام شده است، منتها اکثر مهمانسرا‌های دولتی که در شهر مشهد مستقر هستند، مرتبط به وزارتخانه‌ها می‌باشند و تصمیمات آن‌ها از سوی وزارتخانه مربوطه اخذ می‌شود که این مساله، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان را به چالش دچار کرده است.

بیدخوری گفت: ۳۵۰ الی ۴۰۰ مهمانسرای دولتی در سطح استان وجود دارد که پرسنل خود را پذیرش می‌کنند و بعضا شاید مهمان خارجی را نیز پذیرا باشند.

او گفت: سند راهبردی و عملیاتی توسعه گردشگری استان که در حقیقت معادل سند جامع گردشگری استان است، با همکاری جهاد دانشگاهی در دست پیگیری می‌باشد و مراحل پایانی تدوین را طی می‌کند.
انتهای پیام//ف. ح.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.