باشگاه خبرنگاران جوان ساری-دکتر باباعلیان گفت: با عنایت به اینکه ماهیان گرمابی حساس به بیمای بیماری SVC بوده و اینکه رخداد بیماری عموماً در کپور ماهیان در دمای بین ۱۱-۱۷ درجه سانتی گراد است، عملیات اجرائی برنامه ملی مراقبت این بیماری در ۱۰ درصد واحدهای اپیدمیولوژیک پرورش همچنین یک مرکز تکثیر ماهیان گرمابی در مازندران آغاز شده است.
اهدف مهم اجرای این برنامه پیشگیری از بروز و کنترل وقوع بیماری اخطار کردنی SVC و شناسایی مراکز تکثیر و پرورش آلوده به این بیماری اعلام شده است.
به گفته دکتر باباعلیان ماهیان جوان تا سن یکسال به فرم بالینی بیماری حساس بوده، ولی بیماری میتواند در همه گروهای سنی نیز مشاهده شود.
مهمترین روش انتقال عامل این بیماری ویروسی از یک منطقه به منطقه دیگر حمل و نقل ماهیان مبتلا است.
به گفته دکتر باباعلیان الگوی بیماری به عواملی نظیر درجه حرارت آب، سن و شرایط فیزیولوژیک ماهی، تراکم جمعیت و عوامل استرس زا بستگی دارد.
انتهای پیام/س