باشگاه خبرنگاران جوان - وزارت امور خارجه آمریکا با مطرح کردن این ادعا که پرتاب موشک کره شمالی ناقض قطعنامههای سازمان ملل است و نشانه تهدید است از کره شمالی خواست از تحریکات خودداری کند و وارد گفتگوی اساسی شود.
به گزارش رویترز، کاخ سفید در حالی از پیونگ یانگ دعوت کرده است که پای میز مذاکره بیاید که ستاد مشترک نیروهای مسلح کره جنوبی امروز یکشنبه و چند روز بعد از پرتاب آزمایشی تعدادی از موشکهای بالستیک از سوی کره شمالی اعلام کرد پیونگ یانگ بار دیگر آزمایش موشکی در دریای ساحل شرقی خود داشته و این هفتمین آزمایش موشکی آن از آغاز سال ۲۰۲۲ است.
تحلیل گران میگویند کره شمالی که مسلح به سلاح هستهای است امروز یکشنبه بزرگترین آزمایش موشکی خود از سال ۲۰۱۷ میلادی تا کنون را صورت داده است.
آنها این اظهارات را بعد از آن عنوان کردند که ژاپن و کره جنوبی گفتند شاهد یک پرتاب موشک بالستیک توسط کره شمالی بوده اند.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی گفت یک پرتابه که به نظر یک موشک بالستیک بود حدود ساعت ۷ و ۵۲ دقیقه صبح به وقت محلی از استان جاگانگ کره شمالی به سمت اقیانوس در ساحل شرقی این کشور شلیک شده است.
هیروکازو ماتسونو دبیر کابینه ژاپن در کنفرانسی خبری گفت اگر این پرتابه یک موشک بالستیک معمول باشد تخمین میزنند که به ارتفاع ۲۰۰ کیلومتری رسیده و به مدت ۳۰ دقیقه تا فاصله ۸۰۰ کیلومتری را طی کرده باشد.
استان جاگانگ محل پرتاب دو موشک دیگر در ماه جاری میلادی میباشد که کره شمالی آن را ”موشک فراصوت“ توصیف کرده و میتوانند در عین پرواز و مانور در ارتفاع نسبتا پایین به سرعت بالایی دست یابند.
تحلیل گران میگویند اگر تخمینهای ژاپن تایید شود پرتاب روز یکشنبه یکی از بزرگترین آزمایشهای موشکی کره شمالی در سالهای اخیر خواهد بود.
کره شمالی از سال ۲۰۱۷ میلادی تا کنون موشکهای بالستیک قاره پیمای خود را که دوربردترین موشکها یا سلاحهای هستهای هستند آزمایش نکرده است، اما حاکمان این کشور در ماه جاری میلادی تلویحا گفتند پرتاب آزمایشی این موشکها را از سر خواهند گرفت.
کارشناسان حوزه موشک میگویند این دادهها همچنین میتواند نشان گر پرتاب یک موشک بالستیک میان برد نظیر هواسانگ ۱۲ باشد که آخرین بار در سال ۲۰۱۷ میلادی آزمایش شد. این موشکها معمولا بردی از حدود ۱۰۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر دارند در حالی که برد موشکهای بالستیک قاره پیما از ۵۵۰۰ کیلومتر فراتر میرود.
جرج ویلیام هربرت عضو مرکز مطالعات عدم اشاعه و مشاور امور موشکی در پیامی در توئیتر نوشت: «فارغ از این که این یک موشک دوربرد یا میان برد بوده، این به نوعی یک موشک راهبردی بوده و روشن است که نظیر آزمایشهای قبلی در ژانویه ۲۰۲۲ نیست».
چاد اوکارل مدیر مرکز موسوم به گروه مخاطره کره که اوضاع کره شمالی را زیر نظر دارد گفت: «همه نشانهها دال بر این است که این یک آزمایش بزرگ است البته مانند موشکهای بالستیک قاره پیمای قبلی کره شمالی نیست بلکه احتمالا عامدانه در مسیر محدودتری به پرواز در آمده است».
مون جائه این، رئیس جمهور کره جنوبی گفت از کره شمالی میخواهد تا از ایجاد تنش دست بر دارد و به درخواستهای بین المللی برای گفتگو پاسخ (مثبت) دهد. زیرا کره شمالی اکنون به مرحله پاره کردن توافق تعلیق آزمایش موشکهای بالستیک قاره پیما نزدیک شده است.
انتهای پیام/