باشگاه خبرنگاران جوان - احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در نشست مطبوعاتی با احمد ناصر المحمد الصباح، وزیر خارجه کویت گفت که موضوع بازگشت هرکشوری برای تصدی کرسی خود همیشه با رایزنی و ارائه پیشنویس انجام میشود و لازم است دیدگاههای کشورهای عضو درمورد خواسته سوریه بررسی شود.
به گزارش اسپوتنیک عربی دبیرکل اتحادیه عرب در ادامه گفت: «ما هنوز همه این خواستهها را بررسی نکردهایم و بنابراین امروز (یکشنبه) موضوع بازگشت سوریه به اتحادیه عرب مطرح نشد.»
ابوالغیط در نشست مشورتی وزیران خارجه عرب در کویت همچنین درباره موضوع فلسطین نیز گفت که دولت کنونی رژیم اشغالگر صهیونیستی مورد قبول آمریکا است و به طورکامل از بازگشت به مذاکرات و فراهم کردن فرصت برای اصل راهحل دو کشوری در فلسطین خودداری میکند.
پیشتر سامح شکری، وزیر خارجه مصر ابراز امیدواری کرده بود که قاهره شرایط بازگشت سوریه را به اتحادیه عرب فراهم کند و دولت سوریه نیز با انجام اقداماتی این بازگشت را تسهیل کند.
براساس گزارش خبرگزاری عمان اظهارات شکری طی نشست مطبوعاتی با بدر بن حمد البوسعیدی، همتای عمانی خود در مسقط، پایتخت عمان صورت گرفت.
او در این اظهارات گفت: «ما میخواهیم شرایطی فراهم شود که سوریه به اتحادیه عرب بازگردد و عنصری باشد که از امنیت ملی عرب حمایت میکند بنابراین برای دستیابی به این هدف با برادران عرب ارتباط برقرار میکنیم.»
شایان ذکر است که عضویت سوریه در اتحادیه عرب در اواخر نوامبر ۲۰۱۱ بعد از آغاز جنگ در این کشور و ظهور گروهک تروریستی داعش به حالت تعلیق درآمد.
به تازگی و بعد از گذشت نزدیک به ده سال از شروع جنگ در سوریه برخی از کشورهای عربی منطقه خواهان برقراری رابطه با سوریه و بازگشت دمشق به جایگاه قبلی خود در اتحادیه عرب هستند و حتی کشورهایی مانند الجزایر، امارات، اردن و عراق به دنبال عادی کردن روابط خود با سوریه هستند.
اتحادیه عرب گرچه در ابتدا از گروههای مخالف بشار اسد در سوریه حمایت میکرد، اما با گسترش پیروزهای محور مقاومت و عقب راندن تروریستها، این اتحادیه نیز مجبور به پذیرش حقیقت پیروزی ملت سوریه بر دشمنان داخلی و خارجی شد. طی چند ماه اخیر اتحادیه عرب و کشورهای عربی کوشیدهاند روابط خود را با دمشق از سر بگیرند.
انتهای پیام/