قیمت نان در خراسان رضوی در فاصله کوتاهی از ۸۵۰ تومان به ۳ هزار تومان رسیده است که گویا از تنور به جای نان، مصوبه افزایش قیمت بیرون می‌آید.

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد -  ۸۵۰ تومان، ۲ هزار تومان و اکنون ۳ هزار تومان. تعجب نکنید این قیمت نان است که در فاصله کوتاهی از ۸۵۰ تومان به ۳ هزار تومان افزایش یافته است. گویا از تنور به جای نان، مصوبه افزایش قیمت بیرون می‌آید.

شهروندی که ما را سنگ صبور خود می‌دانست با دلی پر درد این قیمت‌های یاد شده را بیان کرد. البته متولیان حرف دیگری دارند و حتی بنا دارند پیراهن آزادپز‌ها را هم عوض کنند و نام دیگری را انتخاب کرده اند، اگرچه این تغییر نام شاید چندان برای مردم نان نشود!

تغییری که برای مردم نان نمی‌شود

 رئیس اتحادیه نانوایان خراسان رضوی درباره افزایش قیمت نان گفت: آخرین افزایش قیمت نان در واحد‌های یارانه‌ای نوع یک و نیمه یارانه‌ای مربوط به آبان امسال است، بعد از آن هم افزایشی نداشتیم.

مصطفی کشتگر می گوید: البته واحد‌های آزاد تازه تاسیس هستند که قیمت‌های آن‌ها نامتعارف‌تر است، چون برابر رای دیوان عدالت اداری قرار بر این بود که دولت هیچ گونه تعهد تامین آردی برای این‌ها نداشته باشد. به اصطلاح ما یک نرخ مصوب داریم و یک نرخ ارشادی. در واحد‌های آزادپز هم اکنون از نرخ ارشادی استفاده می‌شود؛ بنابراین اگر فاکتور خرید رسمی نداشته باشند و قیمت را رعایت نکنند پرونده تخلف شان به تعزیرات ارسال می‌شود.

او می گوید: بالاخره بعد از چند جلسه کارگروه گندم و آرد مقرر شد به واحد‌های آزادپز، آرد صنف و صنعت بدهند که قیمت متعادل تری نسبت به قیمت تمام شده دارد و همچنین برای این‌ها قیمت گذاری انجام شود.


بیشتر بخوانید:


 به گفته رئیس اتحادیه نانوایان خراسان رضوی اولین سالی است که نرخ نامه مصوب برای این واحد‌ها تنظیم می‌شود تا نظم و سیاقی وجود داشته باشد. در واقع از یک ماه پیش در کارگروه مصوب کرد واحد‌های آزادپز با عنوان صنف و صنعت بیایند. اگر نرخ شان مصوب شود، بعد از این مصوبه از هفته آینده دیگر واحدی به شکل آزادپز وجود نخواهد داشت.

وعده ارزانی

او گفت: قیمت آرد در بازار آزاد بین ۳۰۰ تا ۳۳۰ هزار تومان است، در حالی که قیمت آن در نیمه یارانه‌ای ۵۰ هزار تومان است و این اختلاف قیمت در یکی دو ماه اخیر بسیار افزایش یافته است، اما از هفته آینده قیمت هر کیسه آرد برای واحد صنف و صنعت بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان می‌شود. به این دلیل که دولت قرار است به این واحد‌ها هم یارانه بدهد؛ بنابراین ما سه نوع آرد داریم: آرد یارانه ای، نیمه یارانه‌ای و صنف و صنعت.

کشتگر می گوید: ما آنالیز قیمت را ارائه داده ایم، اما، چون مصوب نشده است، نمی‌توانیم در اختیارتان قرار دهیم، اما به طور مثال قیمت هر قرص نان بربری یارانه‌ای ۸۰۰ یا ۸۵۰ تومان است، قیمت همین نان در واحد نیمه یارانه‌ای هزار و ۱۵۰ تومان، اما برای واحد صنف و صنعت نهایت قیمت را دو هزار و ۷۵۰ تومان اعلام کرده ایم. در حالی که هم اکنون در بازار در واحد‌های آزادپز این نوع نان سه تا پنج هزار تومان به فروش می‌رسد.

تنها ۸ واحد تازه تاسیس پروانه کسب گرفته اند

رئیس اتحادیه نانوایان مشهد گفت: از آبان ماه بازرسی در قالب گشت مشترک با دیگر نهاد‌ها داشتیم، اما اتحادیه اولین بار در تاریخ خود به دستور فرماندار به بحث بازرسی‌ها ورود کرد.

این مسئله را من خودم نقصی برای اتحادیه می‌دانم. البته ما قبلا در قالب شکایت بازرسی می‌رفتیم، اما در این بازرسی‌ها حدود ۱۲۰۰ فقره بازرسی ما منجر به شناسایی ۲۸۰ واحد متخلف شد.

همچنین بحث فنی حرفه‌ای را پیگیری کردیم که هر متقاضی نانوایی، حتما باید مدرک فنی حرفه‌ای داشته باشد. از ۴۴ واحد نانوایی تازه تاسیس هشت واحد پروانه کسب گرفتند و بقیه در مرحله ثبت نام هستند، بنابراین اگر نتوانند پروانه کسب دریافت کنند، پلمب خواهند شد.

ناگفته نماند که ما دیگر پروانه کسب با عنوان یارانه‌ای و نیمه یارانه‌ای نمی‌دهیم و این تعداد پروانه را با عنوان صنف و صنعت صادر می‌کنیم.

شناسایی ۲ هزار و ۸۵۰ پرونده تخلف نانوایی‌ها در خراسان رضوی

 مدیر بازرسی و نظارت اصناف خراسان رضوی درباره نرخ نامه نانوایی‌های صنف و صنعت گفت: من برداشتم این است که نانوایی‌های صنف و صنعت به صورت گسترده نخواهد بود.

به این دلیل که در همین شیوه نامه‌ای که قرار است به کارگروه برود، موضوعاتی از این قبیل را پیش بینی کرده اند که در چه مناطقی ما واقعا احتیاج به افزایش تعداد نانوایی‌ها داریم.

برداشت بعضی‌ها این بود که آزادپزی یعنی از قیمت و وزن چانه مستثنا خواهند شد، اما از این پس قیمت مصوب و وزن چانه بر اساس آرد صنف و صنعت خواهند داشت.

به گفته امیر دلداری معمولا هر دو هفته یک بار کارگروه‌ها برگزار می‌شود، بنابراین تا زمان اتخاذ تصمیم از سوی کارگروه گندم و آرد درباره نرخ نان، ما با نانوایی‌هایی که قیمت خارج از عرف دارند، برخورد می‌کنیم.

همچنین در ۱۰ ماه ابتدایی امسال ما در خصوص نان ۲۴ هزار فقره بازرسی در کل استان انجام دادیم که منجر به تشکیل دو هزار و ۸۵۰ پرونده تخلف به ارزش ۵۰ میلیارد ریال شده است که به تعزیرات ارسال کردیم.

جلسه آینده کارگروه آرد و نان خبرساز خواهد شد

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی درباره نرخ نامه مصوب می گوید: از اواسط دی ماه دبیری کارگروه آرد و نان استان به عهده جهاد کشاورزی شد که اولین جلسه هم در ۲۱ دی برگزار شد.

در آن جا مصوب شد سازمان جهاد کشاورزی استان درخصوص موضوع آرد صنف و صنعت و نانوایی‌های آزادپز شیوه نامه‌ای تهیه کند. برای این شیوه نامه پنج جلسه کارشناسی برگزار کردیم و هم اکنون در حال تنظیم آن هستیم. تاکنون مواردی مربوط به اتحادیه و اتاق اصناف، شرایط و ضوابط نظارت بر بازار و پیشنهاد قیمت کمیته کارشناسی را آماده کرده ایم.

او گفت: من فکر می‌کنم تا آخر همین هفته اگر به ما اجازه برگزاری کارگروه آرد و نان استان را بدهند، آن چه را که در کمیته کارشناسی مشخص شده است، ارائه می‌کنیم؛ بنابراین اگر مورد پذیرش کارگروه استان قرار بگیرد، مصوب خواهد شد. در غیر این صورت بحث اصلاحیه مطرح می‌شود.

حمید جنتی در پاسخ به این سوال که پس از مصوب شدن این نرخ نامه سهمیه آرد برای واحد‌های صنف و صنعت چقدر خواهد بود، می گوید: چون موضوع مصوب نشده است نمی‌توانم به شما اطلاعاتی بدهم.

منبع خراسان

انتهای پیام//ف.ب

برچسب ها: نانوایی ها ، قیمت نان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۲:۰۵ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام قیمت نان کنجدی که بهت داده کمم بوده شما که زورت میاد پول کنجد بدی همـون ساده رو بخر نان باید بره بالا کارگر نداریم
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۷:۲۸ ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
نان سنگک امروز رفتم بگیرم دو رو گنجتی رو دونه ای ۶ هزارتومان میداد . با کدوم مجوز نون ۲۰۰۰ تومانی رو دارن ۳ برابر قیمت میدن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۴ ۲۹ بهمن ۱۴۰۰
سلام.خدا کنه یکی بیاد و به اتحادیه دستور بده تمامی نانوایی ها دستگاه های نانوایی رو چه یارانه ای چه نیمه یارانه رو بروز کنن مثل کشورهای اروپایی و پیشرفته .با حرارات غیر مستقیم و هر ۱۰ یا ۲۰ تا نانوایی حتما یک مشاور مواد غذایی بگیرن تا بتونن با کمترین کیفت ارد،خمیر کنن و نان خوب دست ملت بدهند.این طرح صد درد صد یک خدا پدر بیامرزی در تمامی نانوایی ها وکیفت نان دارد.با همین ارد۱۵ درصد تو ارمنستان چه لواشی درست میکن.یا کشور ترکیه که چه دستگاهی رو طراحی میکنن برای لواش و تافتون.چرا ما نتونیم. و در گندم کشور صرفه جویی نکنیم.ماشالله تمامی دستگاها در کشور عزیزمان هست.چرا دستور اکید نمیدن به تمامی نانواها؟؟؟.دستگاها بروز شود و هر ۱۰یا ۲۰ خبازی مشاور مواد غذایی الزامی بشه برای هر خبازی مثل تمامی تولید کنندگان بزرگ نان در کشور.ممنون که مطالعه که کردید.یک قدم بسمت نان با کیفیت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۱۱ بهمن ۱۴۰۰
مشکل عدم نظارت است
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۰۹:۰۱ ۱۱ بهمن ۱۴۰۰
نان یکی از اساسی ترین اقلام غذایی است اگه نان هم گرون بشه که سفره غذایی مردم خیلی خالی میشه