نهمین جلسه رسیدگی به متهمان پرونده کروز در دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان - نهمین جلسه رسیدگی به پرونده متهمان شرکت کروز امروز در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده‌های مفاسد اقتصادی و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه رئیس دادگاه از حمید کشاورز متهم ردیف اول پرونده درخواست کرد تا برای ادامه دفاع خود در جایگاه حاضر شود.

توضیح در خصوص اتهامات مبنی بر حمل ارز قاچاق با چمدان و ثبت برند شرکت کروز روی کالا‌های وارداتی

کشاورز : در سال ۹۷ و با آغاز تحریم‌های ایران مجبور بودیم تا کارشناسان خرید خود را همراه با پول برای خرید محصولات به کشور‌های خارجی اعزام کنیم.

 بیش از ۲ هزار کد کالا در شرکت کروز ساخته می‌شود تعدادی از کالا‌ها هم وجود دارد که به صورت نیم ساخته وارد کشور می‌شدند.

در صنعت خودروسازی برای آن که مشخص شود کالا توسط چه کسی ساخته شده باید روی آن نام سازنده هک شود.

پس از تحریم ما مجبور بودیم تا از شرکت چینی قطعه مربوط به کیسه هوا را وارد کنیم و بر اساس قوانین مجبور بودیم تا اسم شرکت خود را روی آن کالا قرار دهیم که این هم به دلیل آن بود که گمرک گفته بود مارک شرکت خارجی باید از روی کالا فک شود.

در قسمت خرید خارجی شرکت کروز بیش از ۱۲۰ نفر فعالیت دارند و پس از تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شد ما مجبور بودیم تا کالا‌ها را از شرکت‌های واسطه‌ای خریداری کنیم که در این میان هم ۵۰۰ هزار دلار کالای ما به دلیل اتهام قاچاق در یکی از کشور‌های غربی ضبط شده است.

توضیح در خصوص اتهام گران فروشی قطعات خودرو

کشاورز: کالا‌های شرکت کروز هیچ کدام اجبار قیمت گذاری نداشتند و ما هیچ قرارداد دلاری با شرکت‌های ایرانی نداشتیم و بر همین اساس اتهام گران فروشی به هیچ عنوان مورد تایید نیست.

 با توجه به تورم موجود در کشور تمامی قیمت‌های کالا‌ها افزایش یافت، اما قطعات شرکت کروز ۵ و نیم درصد قیمت تمام شده خودرو‌های ایران خودرو و ۶ درصد قیمت خودرو‌های شرکت سایپا است.

رشوه‌هایی که تحت عنوان هدیه و عیدی به افراد متعدد پرداخت شد

کشاورز: این موارد به هیچ عنوان توسط بنده و شریکم اعمال نمی‌شد و تنها چیزی که به کارمندان خود پرداخت می‌کردیم عیدی و پاداشی بوده است که در پایان سال و متعاقب با قانون موظف به پرداخت آن بوده‌ایم.

 شرکت رنو پارس که سازنده خودرو ال ۹۰ است با شرکت کروز همکاری داشته است. بسیاری از خودرو‌های ایران خودرو و سایپا با معضلات بسیار زیادی روبرو هستند، اما خودرو ال ۹۰ که آن هم قطعات خود را از شرکت کروز تامین می‌کرد این مشکلات را ندارد و دلیل آن هم این است که شرکت رنو پارس به روش ایران خودرو و سایپا قطعات را خریداری نمی‌کرد.

 

سپس در ادامه جلسه دادگاه قاضی صلواتی خطاب به متهم صحبت هایی داشت.

قاضی صلواتی: در رابطه با تابعیت خود اظهار کردید که دارای تابعیت آمریکایی نیستید، اما شما مقیم این کشور هستید.

در رابطه با این اظهارات، مراتب به معاون دادستان تهران اعلام شده تا پس از بازبینی فیلم، بررسی‌های لازم صورت گیرد.

واکنش به ادعا‌های متهم مبنی بر این که با هیچ یک از افراد سیاسی ارتباطی نداشته است

قاضی صلواتی: اسناد و مدارک ردیابی اموال شما نشان می‌دهد که در تاریخ ۱ آذر سال ۹۴ مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان به ابراهیم علیپور برای انتخابات واریز کرده‌اید.

همچنین در تاریخ یکم آذر سال ۹۴ مبلغ یک میلیارد و ۱۱۰ میلیون تومان به ابراهیم علیپور، در تاریخ ۲ آذر ۹۴ مبلغ ۲۹۰ میلیون تومان به کاووسی برای انتخابات و در تاریخ ۴ آذر ۹۴ مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به آقای کشاورز پرداخت کرده‌اید.

اسناد همراه با امضا شما موجود است، اما این‌ها اتهاماتی نیستند که در کیفرخواست باشد بلکه عدم صداقت شما را نشان می‌دهد و ردیابی حساب‌ها کاملاً به صورت کارشناسانه بررسی شده است.

چک‌ها همگی موجود است که نشان می‌دهد به حساب مسعود احمدی زاده در بانک صادرات واریز شده است احمدی زاده در دادگاه کیفری ۲ تهران به اتهام فراهم کردن موجبات تحقق بزه ارتشاء از طریق در اختیار دادن حساب خویش به حسین فریدون به ۱۵ ماه حبس محکوم شده است. این موضوع در دادسرا در حال بررسی است و در صورت صدور جلب به دادرسی پرونده به همین پرونده موجود ضم خواهد شد.

شما گفته بودید که سیاسی نیستید و با سیاسیون ارتباطی ندارید، اما این پول‌ها برای انتخابات خرج شده است.

 شرکت شما در حال تخلف کردن است و شنیده‌ام که هنوز هم اسناد جعلی را بارگذاری می‌کنند، از گمرک جمهوری اسلامی ایران می‌خواهم تا به صورت جدی این موضوع را بررسی کند. هر فردی که سند جعلی بارگذاری کند باید در دادگاه حاضر و پاسخگو باشد.

 به هیچ عنوان قوه قضاییه و دادگاه به دنبال تعطیلی کارگاه شما نیست و کانال قرمز گمرک به دلیل سابقه بد شرکت خودتان بوده است دستگاه قضا با بیکاری کارگران و تعطیلی کارخانه‌ها کاملاً مخالف است از تولید حمایت می‌کنیم و به هیچ عنوان به دنبال تعطیلی هیچ کارگاهی نیستیم.

سپس در ادامه جلسه دادگاه فولادی نماینده دادستان در جایگاه حاضر شد.

واکنش به  اظهارات متهم مبنی بر حمایت این شرکت از تولید در کشور

نماینده دادستان: آقای کشاورز در دفاعیات خود درباره اهمیت تولید صحبت کرد، اما ما هیچ گاه با بخش تولیدی شرکت کاری نداشتیم و حمایت دستگاه قضا از بخش‌های تولیدی بر هیچکس پوشیده نیست گواه این امر این است که تاکنون هیچ کالایی از شرکت کروز علی‌رغم تمامی اقدامات مجرمانه توقیف نشده است.

صحبت‌های ما در خصوص جرایمی است که توسط شرکت کروز و عوامل این شرکت با مدیریت آقایان کشاورز و علیپور صورت گرفته است.

صحبت اصلی در کیفرخواست آن دسته از اسناد مخدوشی هستند که در سامانه گمرک بارگذاری شده‌اند.

متهم اظهار کرده که هیچ شرکت صوری نداشته، اما اقرارنامه‌هایی موجود است که نشان می‌دهد آقای کشاورز افراد مختلف را به عنوان مدیران عامل صوری شرکت‌ها منصوب کرده است.

سپس در ادامه جلسه نماینده دادستان تصاویری از اقرارنامه‌های صوری که متهم کشاورز از افراد متعددی آن‌ها را دریافت کرده بوده نشان داد.

محور‌های مورد بحث در کیفرخواست/ رشوه‌هایی که توسط شرکت کروز پرداخت شده است

نماینده دادستان: ایجاد شبکه ارتشا، قاچاق سازمان یافته و گران فروشی عمده محور‌هایی هستند که در کیفرخواست به آن‌ها اشاره شده است.

 بیش از هزار سکه تمام، نیم‌سکه و ربع سکه، صد‌ها میلیون وجه نقد در قالب کارت هدیه، قطعات خودرو، خودرو‌هایی به قیمت کارخانه و همچنین خودرو‌های امانی از سوی شرکت کروز به افراد داده شده است.

 آقای کشاورز اظهار داشته که در هیچ یک از پرداخت‎  های رشوه‌ای نقشی نداشته، اما در لیستی که از بازرسی شرکت کروز به دست آمده نشان داده شده که حمید کشاورز پایین تمام لیست‌هایی که درباره رشوه بوده امضا کرده است.

در اظهارات تعداد زیادی از متهمان گفته شده هدف از پرداخت رشوه‌ها نمکگیر کردن اشخاص متعدد بوده تا آن‌ها مغایرت در اسناد مخدوش را نادیده بگیرند.

سپس در ادامه جلسه نماینده دادستان اسنادی را نشان داد که در آن نقش متهم ردیف اول در خصوص پرداختی‌ها تحت عنوان هدیه مشخص شده بود.

قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای شرکت کروز

نماینده دادستان: به طور کلی فرایند اقدامات مجرمانه شرکت کروز در استفاده از اسناد مجعول بوده و در اولین قدم کارکنان قسمت خارجی شرکت تصاویری از طبیعت را به عنوان سند در سامانه گمرک بارگذاری می‌کردند.

 بر اساس اظهارنظر‌های نمایندگان گمرک فاکتور‌ها و گواهی مبدا‌های ضمیمه اظهارنامه‌ها اکثراً ساختگی بوده است همچنین امضا و مهر مندرجی که در پایین اسناد می‌خورده ساخته شرکت کروز بوده است.

 کلیه اسناد ساختگی توسط تیم متمرکز ساخته شده و در اختیار اظهارکنندگان گمرک قرار گرفته است؛ همچنین مهر‌های جعلی از کشور‌های متعددی نیز در دست شرکت کروز بوده است.

 یکی از موضوعات، جعل مهر بانک کارآفرین بوده است که بر اساس گفته‌های نماینده بانک، مهر در اختیار شرکت کروز جعلی بوده است.

وی در ادامه جلسه اسناد جعلی از امضا‌ها و مهر‌های این شرکت را نشان داد.

فولادی ضمن نشان دادن قطعه کیسه هوای خودرو گفت: این کالا از یک کشور خارجی وارد شده و بدون آنکه نمادی از شرکت خارجی روی آن باشد نماد شرکت کروز رویش هک شده است.

سپس در ادامه جلسه قاضی گفت که جلسه بعدی متعاقباً اعلام می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: پرونده کروز ، قاچاق ، رشوه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۶ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
مهمترین تخلف کروز خرید سهام خودروسازه .......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۲۳ بهمن ۱۴۰۰
کارمندان گمرکی که رشوه براشون مطرح شده هرکدوم سالی ۴تا ۵ سکه از سال ۹۲ رشوه براشون مطرح شده
که با حجم قاچاق مطرح شده سِنخیت نداره،
کاملا مشخصه که این کارمندان فقط هیزم اتش دادگاه شرکت کروز شدن..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۷ ۲۳ بهمن ۱۴۰۰
کارمندان گمرک فقط دستور عمل های نهاد های بالا دستی را اجرا کرده و هیچ ابزاری بابت تشخیص جعل در اختیار ایشان قرار ندارد. ضمن اینکه اگر اشتباهی هم صورت گرفته فقط مختص شرکت کروز نبوده و تمامی شرکت های تولیدی بزرگ از همین روال استفاده میکنندو جالب اینجاست که روال قاچاقی که در این پرونده مطرح شده همین الان هم داره انجام میشه و تغییری نکرده!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۹ ۱۵ بهمن ۱۴۰۰
خودروسازی بهتره زیر نظر نهادهای مطمئن با تجربه اقتصادی نظام و قطعه سازی زیر نظر قطعه سازان صنایع دفاع اداره بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۸ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
بهرحال هر شخص و شرکتی بخواهد خود را بزرگ و طرفدار داشته باشد بالاخره توسط سازمان بالا دستی به پایین کشیده میشه مگر آنکه آن شخص فوت بشه بعد آنقدر از او حمایت میکنند شرکت کروز بهترین در تولید و اشتغالزایی
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا ابراهیمی سبرت
۱۰:۰۵ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
اولا واقعا متوجه نمیشوم ، وقتی ما جرات معرفی خود را نداریم ،چطور اظهارنظر میکنیم ، دوما چرا باید وقتی نمیتوانیم از خود نام ببریم و آپارات چرا اجازه ثبت نظر میده؟ و در خاتمه اگر کار با اعدام درست میشده ، در این دویست سال معاصر دیگه نباید جرم و جنایتی اتفاق بیفتد! چاه ارز ترجیحی تا هست ، جرم و قاچاق هم هست !؟
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا ابراهیمی سیرت
۰۹:۱۰ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
باسلام مجدد ، در گمرکات کشور ، بخشی هست بنام دایره ی جرایم سازمان یافته، وقتی جرایمی اینچنین در این سطح و دامنه ی وسیع فعالیت صورت میپذیرد ، قطعا سازمانها و وزارتخانه های همجور هم سهیم بوده اند تا کروز بتواند این پازل را بچیند ، خوب قوه محترم قضاییه اگر کار را از سرچشمه تخلف نخشکاند مسلما دو فردای دیگر شرکت دیگری فیلش یاد هندوستان قاچاق ارز و کالا میکند ، ولله ( قسم جلاله است) در کشوری که مردم پای ولایت خود ایستاده اند و با سیلی صورتشان را سرخ نگه میدارن و اینگونه اعمال اگر افساد نیست ، شما بفرمایید چه نام دارد ! یعنی تمام شرکتهایی که در این اوضاع کار میکنند اگر قرار باشد هزاران سکه و میلیونها تومن پول باد اورد را این مدلی خرج کنند بعد در شرکت خودشان اگر فلان کارگر وام تقاضا کند باید چقدر منتظر بماند !؟ در شرایط تحریم ، اعمال چنین رفتاری از اقایونی که تا دیروز پشت نقاب دیانت چه ها میکردن ، واقعا مصداق اخلالدر نظام پولی کشور اگر نیست پس حتما خیانت به مردم هم نمیباشد.فکرمان شده ثروت ثروت ثروت ، چون قدرت میاورد.الله اکبر از این بشر خطرناک!!!!!!؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۰۲:۵۷ ۱۵ بهمن ۱۴۰۰
وقتی شرایط تحریمی میشود وبه تو جنس نفروشند وپول نمیتوانی انتقال بدهی واسناد فروش را به تو تحویل نمیدهند و کارمندان سازمانها را تهدید میکنند که با دیده اغماض با واحدها تولیدی عمل کنید وسخت نگیرید برای دورزدن تحریم،برای سرپا نگه داشتن کارخانه ها،برای حفظتولید،این مسایل هم پیش خواهد آمدلطفا منصفانه قضاوت کنید،
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا ابراهیمی سیرت
۰۸:۵۶ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
سلام، از این که قوه قضاییه تمام هم و غم خود را برای درست اجرا کردن قانون در کشور دارد جای تقدیر دارد ولی باید این موضوع را قبول داشت که راهکار و فرایند بازرگانی کشور دچار مشکلات فراوانی هست چه از جانب تحریم و چه در ذات خود! وقتی خودمان به یک شرکت مثل کروز پروبال میدهیم و هی تحویلش میگیریم و از بانک صمت و گمرک گرفته بازار فروش ، اسم کروز میامد همه کلاه از سر برمیداشتند ، خوب امر به این بخت برگشنگان مشتبه میشود که خبریه و هر عمل درست و غلط و حرامی را فقط برای رسبدن به ثروت انجام میدن ! در واقع باید بپذیریم که تمام مدیران بالادستی این حضرات مقصرهستند و بایدبه محضر دادگاه خوانده شود ، قسم میخورم همین الان هم دارن از باکهای سبستم استفاده ی سو میکنند !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۳ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
نمیدونم اینایی که میگن اعدام چرا انقدر عقده ایی هستن اعدام ماله خاوری بود نه اینکه تو کشور کار افرینی کرده بفهمید کروز ۱۳۰۰۰ خزار پرسنل مستقیم داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۸ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
خدایی دادگاه یعنی چی؟
یا مدرک نداری طرف بی گناه هست
یا مدرک داری طرف گناهکار هست
در هر صورت طرف آزاد هست و حکم تخیلی می گیره از طرف قاضی
کاش منم دزد بودم بعد آزاد بودم با این همه پول
Iran (Islamic Republic of)
همشهری
۲۳:۵۲ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
نه خودتون ونه مردم را به تمسخر نگیرید اعدامش کنید نه چند ماه زندان لاکچری بعدش خندیدن به شعور مردم تا درس عبرتی برا دیگران
شو د.وهمچنین بفهمید کی ازاو پشت پرده حمایت میکند غیراز این بشود همه شما در جرمش شریک هستید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۵ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
لعنت بر کسی که داره خیانت میکنه مردم برا نون شب موندن ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۷ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
اعدام شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۲ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
وضع اقتصادی این نبود درشو تخته میکردن
Iran (Islamic Republic of)
یاشار
۲۱:۳۳ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
خدا رو هزار مرتبه شکر به تخلفات گمرکات به جد رسیدگی شد و میشه،
این جماعت خونه خیلی ها رو ویران کردند باید رسوا میشدند،از کارت های بازرگانی جعلی تا فریب های رنگارنگ.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۵ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
کو پس رییس کروز که اصل مافیای خودروسازی وقطعه سازی خودشه.....
Canada
ناشناس
۲۰:۵۵ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
دزد کلان در مقابل خدا با کارنامه سیاه و کلاه برداری
همینجوری دفاع خواهی کرد
چند شب در قبر بخوابد و
به مدت 6 ماه فوتی کرونایی بشورد
شاید ادم شود و
ضبط تمام اموال حرام اش بنفع ملتی که این دجال مال شون را بالا کشیده
با ارز 4200 دولت روحانی که
در نوع خودش بک جور اختلاس و کلاه برداری است
که از روی رابطه بهشون داده نه ضابطه
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۰۷:۲۸ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
مردم گول بازی های سیاسی به راحتی میخورید فرق تولید کننده و کارافرین رو با قاچاقچی نمیدونید بدانید و اگاه باشید دولت قصد تملک اموال این بنده خدا رو به وسیله تهمت و افترا داره ایشان یک کارافرین موفق می باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۷ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
اینها دنبال احقاق حق نیستند خودشان دنبال رشوه هستند الان چند سال شرمت نگین خودرو پول مردم را گرفته برای واردات خودرواز سال 96 چرا دادگاهی علنی براش نمگیرند و تکلیف را روشن نمیکمند اونجا حق حساب رسیده ما مردم سرکارم و چند وقت یک سرگرمی برامون تحت عنوان محاکمه درست می‌کنند
آخرین اخبار