باشگاه خبرنگاران جوان شهرکرد - شهرام احمدی گفت: همچنین بین ۲۵ تا ۳۰ هزار پرنده به تالاب گندمان در فصل زمستان مهاجرت کرده اند.
در این مدت آمار پرندگان مشاهده شده در تالابهای چهارمحال و بختیاری به بیش از ۱۴۰ هزار قطعه رسید که با کاهش دما و در برخی موارد یخزدگی بخشی از تالابها، جمعی از پرندگان به نواحی جنوبی کشور و سواحل خلیجفارس کوچ کردند.
بیشتر بخوانید
از مهمترین دلایل افزایش آمار گونههای پرنده شناسایی شده در تالابهای استان در طی یک سال اخیر میتوان به مطلوب بودن وضعیت منابع تغذیهای و تامین حقابه تالابها اشاره کرد و در کنار آن توسعه حفاظتهای فیزیکی و ایجاد سیستم پایش و مونیتورینگ نیز موجب کنترل ورود شکارچیان و تامین امنیت حیات وحش در محدود تالابها شده که این موضوع نیز جذب پرندگان مهاجر را با روندی افزایشی مواجه کرده است.
در حال حاضر آمار گونههای پرنده مشاهده شده در چهارمحال و بختیاری به ۲۹۵ گونه افزایش یافته است.
امسال شش گونه پرنده برای نخستین بار در چهارمحال و بختیاری مشاهده شد که پیغوی بزرگ، گیلانشاه حنایی، شاهین دودی، پرستوی دریایی کوچک، پلیکان خاکستری و جغد تالابی از جمله این گونهها به شمار میروند که به جز پیغوی بزرگ که اوایل مهر ماه امسال در شهرستان کیار مشاهده شد، پنج گونه پرونده دیگر در تالاب گندمان روئیت شدند.
هماکنون علاوه بر تالاب گندمان، تالاب بینالمللی چغاخور نیز با ایجاد سه دکل نظارتی به طور کامل تحت پوشش سیستم پایش و کنترل مونیتورینگ مرکز پرندهنگری تالاب گندمان قرار گرفته است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان با اشاره به اینکه مراحل تکمیل و تجهیز مرکز پرندهنگری تالاب گندمان با پیشرفتی ۹۰ درصدی در حال انجام است.
امید میرود با بهرهبرداری از این مرکز در ابتدای سال ۱۴۰۱ بتوان از ظرفیت موجود برای اجرای برنامههای علمی تحقیقاتی و گردشگری طبیعی استفاده کرد.
انتهای پیام/ع