عیسی زارع پور در گفت و گوی ویژه خبری درباره برنامه های در دستور کار وزارتخانه متبوع خود توضیحاتی را ارائه داد.

باشگاه خبرنگاران جوان - عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگوی ویژه خبری درباره برنامه‌های این وزارتخانه توضیح داد. زارع‌پور گفت: برنامه یک ساله صنعت فضایی کشور در این جلسه تصویب شد که یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن تثبیت ارسال ماهواره به لایه لئو بود. لایه لئو لایه ۲۰۰ تا ۲ هزار کیلومتر است و بعد از آن مئو و ژئو است. میزان اطمینان این ماهواره‌ها ۹۹.۹ درصد است که باید در این برنامه جامع همان یک دهم درصد هم افزایش یابد.

صنعت فضایی، باید به حوزه کاربردی برای مردم تبدیل شو‌د

وی تصریح کرد: باید بتوانیم ماهواره‌های ۵۰۰ کیلوگرمی را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار دهیم. اکنون در نزدیکی این هدف هستیم و در آخرین پرتاب به فاصله ۴۷۰ کیلومتری رسیدیم و برای اولین بار سه محموله را با یک پرتاب به فضا فرستادیم، اما به سرعت لازم نرسیدیم و چند ثانیه نیاز بود که به ۷۶۰۰ متر بر ثانیه برسد.

بر اساس تاکیدات وزیر ارتباطات، توسعه کاربرد‌های صنعت فضایی که باید به حوزه کاربردی برای مردم تبدیل شود. سرریز این فناوری‌ها می‌تواند دیگر حوزه‌های صنعت را تحت تاثیر قرار دهد. امروز از ۴ سامانه جدید رونمایی شد که در بخش‌های مختلف از پردازش تصاویر ماهواره‌ای برای ارتقای وضعیت خدمات رسانی الکترونیکی به مردم استفاده می‌کند.

زارع‌پور ادامه داد: در برنامه جدید ده ساله نگاه مشخصی به رسیدن به لایه ژئو داریم که موقعیتی استراتژیک است و باید برای حفظ این نقاط مداری تلاش شود. کار بسیار سختی است و نیازمند برنامه ۸ ساله است که برای فشرده سازی آن متخصصان در حال بررسی و تجزیه و تحلیل هستند.

تمام ظرفیت های وزارت ارتباطات، در خدمت تکمیل شبکه ملی اطلاعات

او همچنین خبرداد: تمام ظرفیت‌های بخش‌های وزارتخانه برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات به کار گرفته شده و فعالیت‌ها به صورت هفتگی پیگیری می‌شود. در سند توسعه شبکه ملی اطلاعات ۵۳ تکلیف عمده برای دستگاه‌ها مشخص شده که ۴۰ تا مربوط به وزارت ارتباطات بوده و اکنون در وزارت ۳۰۰ پروژه برای انجام این تکالیف تعریف شده است.

به گفته وزیر ارتباطات تکمیل این شبکه به هیچ وجه به معنای قطع دسترسی به شبکه جهانی نیست. اگر زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات فراهم نباشد بسته‌های اطلاعاتی ما تا خارج از کشور می‌رود و بر می‌گردد که باعث هزینه بیشتر ایمنی کمتر و سرعت کمتر برای کاربر خواهد بود، اما شبکه ملی اطلاعات علاوه بر بهبود وضعیت ارتباطات بین المللی بر بستر شبکه، این مشکلات را هم به همراه نخواهد داشت. پیش بینی می‌شود تا سه سال آینده این شبکه تکمیل و خدمات آن در اختیار مردم قرار گیرد.

بهره برداری از ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری تا پایان دولت سیزدهم

زارع‌پور افزود: در راستای افزایش سرعت اینترنت که از اهداف مهم شبکه ملی اطلاعات است، تا پایان دولت سیزدهم ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری را در کشور به بهره برداری می‌رسانیم که آغاز این بهره برداری‌ها از ده روز آینده خواهد بود. اکنون نیم میلیون پورت فیبر نوری در کشور آماده بهره برداری است. وقتی فیبر نوری در تمام مسیر ارائه اینترنت جایگزین سیم‌های مسی شود محدودیت سرعتی وجود نخواهد داشت و سرعت اینترنت ثابت به چند ده و چند صد مگابیت بر ثانیه می‌رسد.

وی عنوان کرد: در دولت الکترونیک فقط خدمات دستی الکترونیک می‌شود، اما در دولت هوشمند فرایند بررسی می‌شود که تصمیم گیری‌های مبتنی بر داده انجام شود و کمتر به تلاش کارمندان نیاز باشد. هر دستگاه باید برای این منظور پنجره خدماتی منحصر به خود را ایجاد کند. در اردیبهشت ۱۴۰۰ پنجره ملی خدمات توسط وزارت ارتباطات راه اندازی شده و در هفته ارتباطات از آن رونمایی می‌شود.

تشکیل یک کمیسیون برای حفاظت از حریم خصوصی و داده‌های کاربران 

به گفته زارع‌پور برای حفاظت از حریم خصوصی و داده‌های کاربران در فضای مجازی، در دولت کمیسیون دائمی برای هوشمندسازی و تحول دیجیتال تشکیل شده که با سرعت بیشتر زیرساخت‌های حقوقی لازم فراهم شود و مقرره و تدوین لایحه‌ها در این کمیسیون تدوین می‌شود تا کم و کاستی‌های قانونی در این زمینه حل و فصل شود.

وی همچنین نوید داد: برای حفاظت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی نیز هفته آینده از ویژگی‌هایی رونمایی می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به سیمکارت کودک اشاره کرد که از قرار گرفتن محتوا‌های نامناسب در دسترس کودکان جلوگیری کرده و خانواده‌ها می‌توانند با خیالی آسوده از امنیت فرزندشان در مقابل ناهنجاری‌های موجود در فضای مجازی، این سیمکارت‌ها را در اختیارشان قرار دهند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۱۵ بهمن ۱۴۰۰
سرعت اینترنت خیییییییییییییلی ضعییییییییفه اینترنت دانشجویی ترم بهمن ندادی
Iran (Islamic Republic of)
ایثارگران و خانواده محترم شهدا
۱۱:۰۸ ۱۵ بهمن ۱۴۰۰
وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات ؛ بزرگوار محترم شما اختلاف درونی مخابرات ایران حل کنید بنفع مردم ایران و کارکنان هست.
اگه خبر نداری خبر دار بشین الان جنگ قدرت داخل شرکت مخابرات ایران حاکم است ویک طرف جنگ شما و طرف دیگه ستاد فرمان اجرایی حضرت امام (ره) می باشد
طرح استخدام فرزندان خانواده محترم شهدا وایثارگر و جانبازان تو سراسر سازمان ها وادارات اجرا شده ولی آقای سلطانی مدیرشرکت مخابرات ایران مانع اجرای طرح مجلس ودولت شده است .اگه شما واقعا به انقلاب و خون شهدا پایبندید مشکل این عزیزان را حل کنید .
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۰۸:۱۱ ۱۵ بهمن ۱۴۰۰
زیر ساخت قویی ،اینترنت قویی میسازد و اینترنت قویی دولت الکترونیک و شهرهای هوشمند.
امیدواریم هر چه زودتر این پروژه ملی به سرانجام برسد و این یک کار و تلاش همگانی و ملی است که همه باید پای کار بیایند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۱۵ بهمن ۱۴۰۰
آقای وزیر سیم کارت کودک چیه؟
مسخرشو درآوردی
این سیم کارت ها منفعتش فقط برای اپراتور هاست
اگه راست میگی گوشی مناسب خانواده های کم درآمد طراحی کنید
که هم ارزان باشه هم مدرن
قابلیت محدود سازی برای افراد کم سن و سال داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۱۵ بهمن ۱۴۰۰
چرا ابوالحسن فیروزآبادی که همفکر و همدست آن آذری جهرمی است را برکنار نمیکنید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۳ ۱۵ بهمن ۱۴۰۰
برادر خوب فکری به وضعیت پروژه ناتمام فیبر نوری شهرستان درگز بفرما .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۸ ۱۵ بهمن ۱۴۰۰
آقای وزیر
از تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر ارتباطات زیرساخت متولی فیبر نوری در کشور چه خبر
اصلا انگار نه انگار کاری در حال انجام است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۶ ۱۵ بهمن ۱۴۰۰
رسمی کردن کارکنان دولت یعنی گرفتن دستکم ۵۰ درصد انگیزه کاری اونا. چون درست پس از رسمی شدن به تدریج انگیزه و تعهد کاری کم میشه و فرد خیالش راحت میشه و به کارهای حاشیه ای می پردازه.
آخرین اخبار