رئیس سازمان چای گفت: ۶ هزار هکتار از باغ‌های چای رها شده کشور در طرحی ۵ ساله احیا می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان رشت - حبیب جهانساز در نشست خبری به مناسبت دهه فجر گفت: در ۳ سال گذشته حدود ۲ هزار هکتار از باغ‌های چای رها شده احیا شد و ۶ هزار هکتار باقی مانده هم با تأمین اعتبار در یک طرح ۵ ساله احیا می‌شود.

حدود ۹۸۶ هکتار باغ چای از ابتدای امسال تاکنون اصلاح و احیا شده است.

به گفته او خرید برگ سبز چای یکی از دغدغه‌های چایکاران است و برای اصلاح و به‌زراعی از صندوق حمایتی به چایکاران کمک می‌شود.

برنامه افزایش تولیدات چای به وسیله احیا و بازسازی باغات و صنایع در ۵ سال آینده انجام می‌شود.

ضرورت احیای ۶ هزار هکتار باغ رها شده در کشور

۷ کارخانه چای در سال گذشته به چرخه تولید اضافه شد.

در سفر جمعه گذشته رئیس جمهور به گیلان ۷۵ میلیارد تومان اعتبار برای باغات چای پیش بینی شد و ۲ میلیارد تومان یارانه نهال چای نیز برای نخستین بار تخصیص داده شد.


بیشتر بخوانید: اجرایی شدن یارانه نهال چای برای نخستین بار در کشور


الگوی صحیح کشت چای، شخم و شیار در اراضی شیب دار باید متناسب با خط تراز باشد که مانع رواناب و فرسایش شود و در این زمینه به ازای هر هکتار حداکثر ۳۵ میلیون تومان تسهیلات بانکی از محل اعتبارات ۷۵ میلیون تومان پیش بینی شده است.

همه عملیات‌های به زراعی برای تولید با کیفیت برگ سبز و تولید چای خشک است و در این زمینه کلاس‌های آنلاین آموزشی برای متصدیان چای برگزار می‌شود و ناظرین با نظارت بر چای و کارشناسان منطقه با نمونه برداری که از کارخانه‌ها انجام می‌دهند و اعلام نتیجه و ضعف در مرحله چایسازی به تولید با کیفت چای کمک می‌کنند.

بعضی از یارانه‌ها هدفمندتر شده و دولت برای کود‌های پایه‌ای ازت، فسفر و پتاسیم یارانه می‌دهد.

تسهیلات برای هر هکتار ۴ میلیون تومان سرمایه در گردش برای همه چایکاران شمال متناسب با سطح زیر کشت در نظر گرفته شده که می‌توانند دریافت و نهاده‌های خود را تأمین کنند.

نشست خبری رئیس سازمان چای کشور به مناسبت دهه فجر

رئیس سازمان چای کشور همچنین گفت: سال ۱۴۰۰ مصادف با ۱۲۰ سالگی فعالیت صنعت چای در کشور است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.